Aftellen met Gynzy!

Posted by on dec 5, 2018 in Materiaal | No Comments
Aftellen met Gynzy!

Tel tot kerst of tot het einde van het jaar!

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Zoek in Gynzy naar aftellen

Mijn Mening

Ik vind het leuk om met de kinderen ergens naar af te tellen! De kalender van Gynzy is leuk opgebouwd. Bij de adventskalender moet je elke dag echt even speuren welk vakje je nu weer weg moet gaan halen. Dat vinden kleuters erg leuk! Als zul je sommige even moeten helpen. Maar dat is vast geen probleem!

De andere aftelkalender, voor het aftellen tot oud en nieuw (31 december) is ook een mooi hulpmiddel om tot die datum af te tellen.

Ik zou echter als school/klas wel een keuze maken waar je naar gaat aftellen.

Beide kalenders zijn super mooi vormgegeven!

Enig nadeel van deze tool is dat de kerstvakantie al begint voor dat de adventskalender en de aftelkalender tot 31 december zijn afgelopen. Maar wat mij betreft hoeft dat geen belemmering te zijn om deze kalender toch te gebruiken! Het is juist leuk om na de vakantie nog een kleine verrassing voor de kinderen te hebben!

De Tools

Eigenlijk beschrijf ik twee tools. De adventskalender en de aftelkalender tot oud en nieuw. Deze beide kalenders zal ik toelichten.

De Adventskalender

Bij de adventskalender tel je af naar de kerstdagen! Elke dag vanaf 1 december tot 25 december. Je moet elke dag een vakje weghalen. En het leuke is… De vakjes staan door elkaar! Je moet echt elke dag even speuren naar het juiste vakje.

Wanneer alle vakjes weg zijn dan komt er een mooie plaat tevoorschijn!

De aftelkalender

Met de andere aftelkalender tel je af van 1 december tot 31 december. Elke dag haal je weer een vakje weg. Net zo lang tot je bij 31 december bent aangekomen! Wanneer alle vakjes weg zijn dan zie je een mooie plaat.

Tips voor in de Klas

Het handige aan deze kalenders is dat de kalender automatisch wordt opgeslagen zodat ie altijd staat waar ie gebleven was. Als je in een duo situatie werkt heb ik een tip voor je… Sla de kalender op, op een losse pagina en de algemene map. Zo kunnen zowel jij als je duo van de kalender gebruik maken en ben je altijd bij het juiste vakje!

Leave a Reply