QR codes met Sinterklaas

Geplaatst door op nov 6, 2016 in Materiaal, Thema's | Geen reacties
QR codes met Sinterklaas
  • qr01
  • qr05
  • qr02
  • qr03
  • qr04

Luister, lees, leer en speel met QR codes over Sinterklaas

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad, Android & Windows
AppStoreavailable_google_playwindowsstore

 

De QR Codes

QR codes zijn eigenlijk een soort streepjescodes. Deze streepjescodes worden door een QR code reader gelezen. Ik maak hierbij gebruik van de app I-nigma. Als je meer wilt lezen over hoe de app I-nigma werkt lees dan hier verder.

Omdat je hier leuke dingen mee kunt doen maakte ik speciaal voor het Sinterklaas thema een aantal QR code activiteiten.

Spelletjes en leeractiviteiten voor groep 1-2
Op de spelletjes en leeractiviteit kaarten voor groep 1-2 staan allemaal spelletjes en leeractiviteiten die kinderen vrij zelfstandig kunnen spelen. Je kunt bij de spelletjes en leeractiviteiten bijvoorbeeld denken aan memory, telspelletjes, patronen maken en nog veel meer!

Download de QR codes voor groep 1-2

Voorleesverhalen en prentenboeken
Op de voorleesverhalen en prentenboeken kaarten staan allemaal verhalen die kinderen zelfstandig kunnen luisteren.

Download de QR codes voorleesverhalen en prentenboeken

Spelletjes en leeractiviteiten voor groep 3-4
Op deze kaarten voor groep 3 en 4 staan allemaal spelletjes en leeractiviteiten die kinderen vrij zelfstandig kunnen spelen. Je kunt hierbij denken aan: tafelsommen, plus en min sommen, spelling, mijnenveger en nog veel meer.

Download de QR codes voor groep 3-4

Inzet van QR codes in de Klas

De QR codes voor groep 1 en 2 kunnen prima tijdens de speel/werktijd worden ingezet. Je kunt de QR codes ook goed in een hoek gebruiken. Het is in beide situaties wel voorwaardelijk dat er een tablet/iPad aanwezig is.

Voor groep 3 en 4 kunnen de QR codes goed op de weektaak worden gezet. Maar je kunt de QR codes ook goed in een (thema)hoek gebruiken. Het is in beide situaties wel voorwaardelijk dat er een tablet/iPad aanwezig is.

Het is in alle gevallen wel belangrijk dat de app waarmee QR codes gescand moeten worden aan de kinderen moet zijn uitgelegd. De werking is echt niet heel moeilijk Lees meer over de werking van de QR code reader I-nigma.

Om de kaarten bij elkaar te houden kun je de kaarten bij elkaar houden met een ring.

Mijn Mening

Ik merk aan de kinderen in de klas dat ze het leuk vinden om met QR codes te werken. Als ik eenmaal heb uitgelegd hoe het scannen werkt. Merk ik dat het kinderen makkelijk afgaat. Ze vinden het leuk en aantrekkelijk om mee te werken. Dit komt ook omdat ze de mogelijkheid hebben om zelf te kiezen welke activiteit ze gaan doen.

Kortom ik vind het super om met deze kaarten te werken!

 

Related posts:

Leave a Reply