Doelgroep 4 – 6 jarige
Prijs: gratis (inapp aankopen) 
Matrix Game 1, 2 & 3

 

Mijn Mening

Ik vind de apps van Matrix Match super om in te zetten in een kleuterklas. Het doel van de app is meteen duidelijk, je moet de horizontale en de verticale objecten met elkaar combineren tot 1 plaatjes.

Het leuke vind ik zelf dat in veel kleuterklassen het spel duolink staat. Dit spel is eigenlijk de digitale variant daarop.

De afbeeldingen die in de oefeningen gebruikt worden vind ik erg mooi. En passen helemaal bij de doelgroep, kleuters!

Het fijne aan deze apps van Matrix Game vind ik dat de oefenmogelijkheden eindeloos zijn. Tijdens het maken van de matrix krijg je meteen feedback als je het goed doet. Dat is natuurlijk helemaal super voor kleuters!

Kortom je merkt ik vind dit een super app voor kleuters!

De Apps

In totaal zijn er 3 apps van Matrix Game. Deze apps starten allemaal hetzelfde. Je krijgt namelijk een startscherm te zien. Hier zie je alle matrix oefeningen die je kunt doen. Dit zijn totaal 12 oefeningen. De eerste 2 oefeningen zijn gratis. En de andere kun je kopen door een in app aankoop te doen.

Bij een matrix draait het erom dat je een horizontale en een verticale rij met elkaar combineert. De combinatie die je dan krijgt staat op een plaatje en die moet je op de goede plaats leggen.

Matrix Game 1

In Matrix Game 1 moet je steeds een rij van 3 bij 3 met elkaar combineren.

Matrix Game 2

Wanneer je aan de slag gaat met Matrix Game 2 moet moet je een rij van 4 bij 4 met elkaar combineren.

Matrix Game 3

De moeilijkste in de serie is Matrix Game 3. In deze laatste in de serie wordt veel meer een beroep gedaan op je ruimtelijke inzicht. De figuren die je moet combineren zijn namelijk abstracte figuren. Het zijn stippen, rondjes, strepen, driehoekjes etc. En geen concrete figuren als beertjes, stukken fruit etc. Dit maakt het echt een stuk moeilijker.

Tips voor in de Klas

Passend bij deze app is ook ontwikkelingsmateriaal te vinden! Dit zijn de duolink dozen die je bij Rolf kunt kopen. In deze dozen zit ook een matrix. En naast deze matrix leg je stroken. Vervolgens pak je de kaartjes die bij deze stroken horen en dan moet je die op de goede plaats leggen. Er zit een controle in, dat als je de kaartjes omdraait dat je ziet of het goed is.

Een andere manier hoe je met een matrix kunt werken is op het digibord! Hierin kun je in de matrix plaatjes combineren met aantallen, kleuren met vormen, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bij elk thema wat ik uitwerk probeer ik enkele matrix opdrachten te maken. Bij dit artikel doe ik ook een aantal matrix opdrachten. Deze opdrachten zijn wel gemaakt in de Gynzy Software. En kunnen ook alleen daarin worden geopend. Download de lessen hier.

Wat leer je van deze Apps?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze apps het volgende:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 25
De leerlingen leren aanpakken bij het oplossen van rekenwiskundeproblemen te onderbouwen en leren oplossingen te beoordelen.

Verder leer je van deze app het volgende:

  • Concentreren op een activiteit

    Leave a Reply