Kerst & De Bee Bot

Geplaatst door op dec 1, 2017 in Bee Bot, Materiaal | Geen reacties
Kerst & De Bee Bot

Werk met de Bee Bot met als thema Kerst!

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs Bee Bot: € 79,95 Koop de Bee Bot
Prijs Transparante mat: vanaf € 24,95 Koop de mat

De Bee Bot

De Bee Bot is een programmeerbare robot. Wanneer je meer over de werking van de Bee Bot wilt lezen kun je hier verder lezen.

Bee Bot lessen rondom het thema Kerst

 

 

 

 

 

 

Rondom het thema kerst heb ik een mat gemaakt met 15 kerstafbeeldingen en een start plek. Deze kun je gebruiken in combinatie met de opdrachtkaarten.

 

 

De opdrachtkaarten

Er zijn twee soorten opdrachtkaarten. De enkele opdrachten. Hierbij moet je van start naar een afbeelding toe.

 

 

Er zijn ook opdrachtkaarten met 2 opdrachten! Hierbij moet je naar twee verschillende afbeeldingen toe!

 

 

 

Deze lessen zijn prima te doen in een klein groepje. Maar kunnen na verloop van tijd ook zelfstandig door leerlingen gedaan worden. Het is dan belangrijk dat de leerlingen de werking van de Bee Bot goed begrijpen. En dat de leerlingen weten hoe de opdrachtkaarten van de Bee Bot werken.

 

 

De Bee Bot en een stapel kaartjes

Leg de plaatjes onder/in de mat. Naast de mat leg je een stapel kaartjes. Op deze stapel kaartjes staan afbeeldingen die ook op de mat staan. Elke keer draait een kind een opdrachtkaartje om. En naar dat kaartje wordt de Bee Bot geprogrammeerd. Wanneer de Bee Bot daar is kunnen ze een volgend opdrachtkaartje pakken.

Je kunt er voor kiezen om kleinere opdrachtkaartjes te gebruiken. Maar je kunt er ook voor kiezen om de mat 2x uit te printen en die kaarten te gebruiken.

 

 

De Bee Bot en een dobbelsteen
schermafbeelding-2016-11-20-om-15-10-40
Ook bij deze opdracht leg je de plaatjes onder/in de mat. Je doet een een aantal kaartjes in de dobbelsteen. Rol met de dobbelsteen en breng de Bee Bot naar dat plaatje toe! Koop de dobbelsteen bij Credu.nl.

Je kunt er voor kiezen om kleinere opdrachtkaartjes te gebruiken. Maar je kunt er ook voor kiezen om de mat 2x uit te printen en die kaarten te gebruiken.

 

 

 

Rekenen met de Bee Bot en Kerst!

Ook voor rekenen maakte ik twee verschillende activiteiten die je met de Bee Bot kunt doen op rekengebied. Een opdracht is gericht op tellen. En een opdracht is gericht op splitsen.

Tellen met de Bee Bot en Kerst

 

 

 

 

 

 

Laatst tijdens een rekenactiviteit bedacht ik mij dat we de Bee Bot hier heel goed voor in konden zetten! Want in de transparante Bee Bot mat kun je heel goed kaartjes met aantallen stoppen. Ik dacht bij mezelf goh dat kan ook best met Sinterklaas afbeeldingen! Dobbelsteen erbij en een nieuw lesidee was geboren.

Ik heb een mat gemaakt met kerst figuren van 1 tot 10. Wanneer je een 10 kantige dobbelsteen gebruikt kun je de kinderen met de dobbelsteen laten gooien. Nu moeten de kinderen naar het zelfde aantal kerstplaatjes toe!

Stel een leerling gooit 7 dan moet je de Bee Bot naar de kaart met 7 kerst figuren sturen.

Het gaat er steeds om dat ze dus het aantal ogen/getal koppen aan een hoeveelheid kerst figuurtjes.

Splitsen met Kerst en de Bee Bot

 

 

 

 

 

 

Na mijn idee om te tellen met kerst figuren kwam al snel het idee dat je deze mat ook goed kunt gebruiken om splitsen te oefenen! Want gooien met een dobbelsteen en aanvullen tot 10 daar zijn deze kaarten ook geschikt voor!

Ook voor deze oefening heb je een 10 kantige dobbelsteen nodig. Je gooit de dobbelsteen en vraagt vervolgens aan de kinderen wat erbij moet om op 10 uit te komen. Naar dit plaatje moeten ze de Bee Bot sturen.

Stel een leerling gooit 4 met de dobbelsteen. Dan moet je de Bee Bot naar 6 sturen om samen 10 te krijgen.

 

Leave a Reply