Week 2: 30 creatieve activiteiten voor kinderen

Posted by on mei 22, 2020 in Materiaal | No Comments
Week 2: 30 creatieve activiteiten voor kinderen

Week 2: 30 creatieve activiteiten voor kinderen

Apple heeft 30 creatieve activiteiten voor kinderen bedacht. En… Elke dag werk ik een activiteit uit en kun je die al zien op mijn instagram. In dit blog krijg je een overzicht van de 5 opdrachten van deze week! Middels dit blog wil ik je laten zien wat je allemaal kunt met en iPad. Maar vooral ook… Wat je er zonder dure apps mee kunt!

In de download van de activiteiten krijg je tip’s over hoe je het aan kunt pakken.

Een… Op woensdag 27 een donderdag 28 mei geef ik ook nog eens een gratis webinar om met jou een aantal van deze activiteiten te gaan doen! Lees er alles over.

Opdracht 6 – Kleuren in Slo-mo-zien

Vandaag ging ik op diverse manieren aan de slag met de slomotion optie op je iPad! De slomotion optie is een mooie optie als je iets wat snel gaat vast wilt leggen om het latere nogmaals te kunnen bekijken.

Een andere mooie toepassing is de inzet van het slomotion effect voor proefjes!

Je wilt de kinderen laten zin hoe het eigenlijk werkt met regen en wolken:

Opdracht 7 – Je stemming uitdrukken met emoji’s

In de Keynote app kun je heel goed tekeningen maken. Je kunt naar het plusje gaan en dan voor tekenen kiezen. Je krijgt dan een groot pallet aan tekengereedschappen. Je kunt er ook voor kiezen om met de vormen in Keynote te gaan werken en daarover te gaan tekenen.

Een toffe opdracht waar je meer mee kunt dan alleen maar emoji’s mee tekenen!

Opdracht 8 – Een storyboard maken van je dagelijkse routine

Er zijn best veel dingen die je regelmatig doet maar waar je een stappenplannetje voor kunt maken! Dit heb ik voor tandenpoetsen gedaan. Wanneer je iets gedaan hebt kun je een checkbox vullen met een vinkje. Hoe je dit maakt? Gewoon in de gratis app Keynote en met de camera.

En op deze manier kun je voor andere dingen ook stappenplanntjes maken!

 

Opdracht 9 – Samen op de kalender zetten

Vandaag gingen we aan de slag met een bijzondere kalender! Namelijk je eigen persoonlijke kalender. Deze kalender kan elk kind voor zich maken. Of je kunt ‘m in een klein groepje maken. Tijdens het maken van de kalender kun je ook met de kinderen terug en vooruit kijken.

Opdracht 10 – Vormen zoeken in de natuur

Dit is echt een onwijs toffe opdracht om met jonge kinderen te gaan doen! Neem de iPad mee naar buiten. En laat ze vormen zoeken in de natuur! Ik heb zelf een foto van bloemen gemaakt. Als je daar goed naar gaat kijken dan ontdek je steeds meer vormen. Voor elke vorm die je in je foto vindt gebruik je een andere kleur. Maar… dezelfde vormen krijgen wel dezelfde kleur.

Leave a Reply