QR Codes voor Carnaval

Posted by on jan 28, 2019 in Materiaal | No Comments
QR Codes voor Carnaval

Speel en leer met Carnaval

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: gratis

De QR Codes

QR codes zijn eigenlijk een soort streepjescodes. Deze streepjescodes worden door een QR code reader gelezen. Om de QR code te lezen kun je deze scannen met de camera die al op de iPad zit. Wanneer je deze niet op je iPad hebt staan. Of je hebt geen iPad. Dan moet je gebruik maken van een QR code reader. 

Met een QR code kun je kinderen naar een specifieke website leiden. Ik kwam op internet heel veel verschillende spelletjes/activiteiten tegen. Alle QR codes hebben als overkoepelend thema carnaval.

Spelletjes en leeractiviteiten voor kleuters

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de spelletjes en leeractiviteit kaarten voor kleuters staan allemaal spelletjes en leeractiviteiten die kinderen vrij zelfstandig kunnen spelen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat kinderen weten hoe een QR code scannen werkt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb deze activiteiten ingedeeld in de volgende leergebieden. Deze leergebieden staan ook op de kaartjes zodat je de activiteiten bij elkaar kunt houden.

  • Puzzelen: Hier vind je puzzels.
  • Rekenen: hier vind je activiteiten die met rekenen te maken hebben.
  • Goed kijken: Dit zijn activiteiten die te maken hebben met goed naar afbeeldingen kijken.
  • Spelen & Spelletjes: Dit zijn activiteiten waarbij je echt kunt spelen.

Ook voor groep 3 – 5 zijn er QR codes! Download ze hier

 Inzet van QR codes in de Klas

Bij deze versie van de QR codes heb ik de codes ingedeeld in verschillende onderdelen van school. Zo kun je nog meer sturen op waar je wilt dat kinderen mee aan de slag gaan!

De QR codes voor groep 1 en 2 kunnen prima tijdens de speel/werktijd worden ingezet. Je kunt de QR codes ook goed in een hoek gebruiken. Het is in beide situaties wel voorwaardelijk dat er een tablet/iPad aanwezig is. En dat de kinderen weten hoe ze een QR Code moeten scannen.

Het is in alle gevallen wel belangrijk dat de app waarmee QR codes gescand moeten worden aan de kinderen moet zijn uitgelegd. De werking is echt niet heel moeilijk.

Om de kaarten bij elkaar te houden gebruik ik gewoon een sleutelring. Met een perforator sla ik er een gaatje in. En dan doe ik ze door een sleutelring. De kaarten worden dan per leergebied bij elkaar gehouden. Op deze manier kun je ze makkelijk aan de kinderen uitdelen. Wanneer je een stuk of 5 kaarten bij elkaar in een ring doet, is mijn ervaring dat het voor kinderen ook nog een beetje overzichtelijk blijft. Ze hebben keuze maar de keuze is ook weer niet onoverzichtelijk.

 

 

Leave a Reply