tb01

Maak muziek met Toca Band

Leeftijd: 2 – 7 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

tb03

Als je de app Toca Band start zie je meteen het podium. Hier zijn acht gekleurde schrijven op te zien. Onderin beeld zie je allemaal poppetjes. Zodra je een figuurtje op een schrijf neerzet komt er een spot op het figuurtje. En begint het muziek te maken! Elke keer als je er een poppetje bijsleept wordt het geluid anders.

Je ziet ook een gele schijf. Deze is iets hoger en heeft er een ster achter. Als je hier een figuurtje op zet dan stijgt het figuurtje de hoogte in! De band gaat gewoon door met spelen. Door het figuurtje aan te tikken gaat het poppetje geluid maken door de muziek heen! Je kunt bij de meeste figuurtjes op verschillende plekken tikken om er verschillende geluiden uit te krijgen.

Tips voor in de Klas

tb04

Laat kinderen in tweetallen experimenteren met de figuurtjes en muziek maken! Laat kinderen alle figuurtjes eens uitproberen. Lukt het ze om een leuk stuk muziek te componeren? Als je de iPad op het digibord aansluit kunnen ze het ook aan andere kinderen laten horen. Wat vinden kinderen van de muziek? Welk gevoel roept het bij ze op? Worden de kinderen er juist blij of vrolijk van? Hierover kun je prima met kinderen in een kleine kring praten.

Wat leuk is als vervolg activiteit is om kinderen met echte instrumenten muziek te laten maken. Een iemand kan dan bijvoorbeeld ook zingen. Uit ervaring weet ik dat kinderen dit echt geweldig vinden!

Wat leer je van deze App?

tb02

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Verder leer je van deze app:

  • Je creatief uit te drukken
  • Met muziek bezig te zijn

Mijn Mening

tb05

Wat een leuke app voor kinderen! Bij mij in de klas merk ik dat de kinderen het leuk vinden om met de app in de weer te zijn. En dat er erg leuke muzikale creaties uitkomen. Ik zie vooral dat kinderen het leuk vinden om met de verschillen figuurtjes te experimenteren.

De navigatie in de app is makkelijk. Kinderen hebben zonder veel uitleg snel door hoe de app werkt en hoe ze er mee om moeten gaan. Er zit geen reclame in de app. Ook zitten er geen links in de app waardoor je naar internet moet gaan.

Kortom ik vind dit een leuke creatieve, muzikale app voor kinderen.

 

Een filmpje van de app:

 

Leave a Reply