Speel een verhaal met sokpoppen!

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € 3,99 19 & 20 september 2019 gratis!
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wauw wat een toffe taalapp is dit zeg! Je kunt echt helemaal je eigen voorstelling maken met de sokken. En eigenlijk is het heel eenvoudig. Je kiest je sokken. De attributen en een achtergrond. Je kunt er ook voor kiezen om een eigen foto als achtergrond te nemen. En daarna ga je opnemen. Om je verhaal op te nemen heb je 120 seconde.

Om het verhaal complexer te maken kun je er ook voor kiezen om het verhaal in meerdere achtergronden te laten afspelen. De sokken blijven hetzelfde maar de achtergrond waarin ze spelen veranderd steeds.

Het is denk ik wel verstandig om als leerkracht van te voren met de kleuters door te spreken wat ze gaan vertellen tijdens het verhaal. Hoe is het verhaal opgebouwd? Hoe gaat je verhaal lopen? Welke sok zegt wat? Eventueel kun je van te voren hier een kleine tekening bij maken. Dit kan kleuters helpen.

De bediening van de app gaat echt verrassend makkelijk. Alleen het opslaan van het filmpje is nog een klein ding. Maar daar kun je als leerkracht prima ondervangen denk ik.

Wat mij betreft is dit een echte aanrader om met kleuters mee aan de slag te gaan!

De App

Wanneer je de app start heb je een aantal opties. Bij settings kun je de stemmen van de poppen aanpassen! Erg leuk want zo krijg je verschillende stemmen in je verhaal. Bij open kun je al je gemaakte verhalen terug zien!

Als ik voor new kies dan kan ik een nieuw verhaal maken eerst kies je de personages die meespelen in je verhaal. Daarna kies je de achtergrond waar het verhaal zich afspeelt. Je kunt er ook voor kiezen om twee of meer achtergronden te kiezen. Dan kun je gedurende het verhaal steeds switchen van omgeving. Ook kun je hier je eigen achtergrond toevoegen.

Als laatste stap voor het opnemen van het verhaal kun je attributen toevoegen zoals een hekje, bomen, huizen en nog meer van dit soort zaken. En daarna… Dan kun je het verhaal gaan opnemen!

Tijdens het opnemen kun je de sokken blijven bewegen. De monden van de sokken bewegen naar wat jij zegt. Super gaaf dus!

Tip’s voor in de Klas

Deze app is eigenlijk prefect om in de kleine kring te gebruiken. Bedenk samen met de kleuters een verhaal en speel dit uit met de sokken.

Wat ook erg gaaf is, is om de kleuters die een filmpje/verhaal hebben gemaakt dit te laten zien aan de andere kinderen in de klas! Verbind de iPad met het bord, zodat iedereen ervan mee kan genieten.

Je kunt deze app natuurlijk ook gebruiken om taalopdrachten mee te doen. Laat de woorden van de woordenschat bijvoorbeeld terug komen in het verhaal! Het is dan wel belangrijk dat je als leerkracht ook meespeelt met het verhaal.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijken kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit

 

 

Leave a Reply