oc02

Leg de figuren na

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als je de app start zie je rijen met figuren. Ervoor zie je de nummers 1 t/m 3. Door op het pijltje rechts te drukken zie je alle figuren die bij een bepaald cijfer horen, dit zijn 20 figuren. Als je een figuur aantikt zie je dat het figuur in verschillende delen uit elkaar is gevallen. In het linker hok zie je hoe het figuur eruit moet komen te zien. In het rechter hok mag jij dit met de delen in elkaar gaan leggen. Je zult goed moeten kijken waar welk deel van het figuur moet komen. Soms overlappen delen van figuren ook!
Het figuur geeft vanzelf aan wanneer je het goed hebt gemaakt.

In het startscherm kan je precies zien welke figuren je al goed gemaakt heeft. Om het figuur komt dan een gekleurde rand te staan.

Tips voor in de Klas

Laat kinderen deze app vooral samen doen. Ze gaan dan overleggen met elkaar en helpen elkaar. Ze ondersteunen elkaar.

Als je naar aanleiding van deze app eens materiaal uit de kast wilt pakken kun je figurogram van Educo kiezen. Hierin moeten kinderen figuren van een kaartje na leggen.

En wat je natuurlijk ook heel goed kunt doen is kinderen met plakfiguurtjes figuren na laten maken!

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Goed kijken naar een figuur

Mijn Mening

Ik vind dit een leuke app voor kleuters. Kinderen weten heel snel hoe deze app werkt. De figuren die ze na moeten leggen worden steeds moeilijker. Een echte uitdaging voor sommige kinderen.

Een figuur na leggen kan soms knap lastig zijn omdat je echt op hele kleine details moet gaan letten. Om goed met deze app te kunnen werken moet je je echt goed op de activiteit concentreren en goed kijken naar het figuur.

De app is duidelijk en eenvoudig in gebruik. Kleuters kunnen er goed zelfstandig mee overweg.

In deze app zit geen gesproken taal. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Ook zit er geen reclame in de app.

Kortom een leuke app voor kleuters!

Leave a Reply