Oefen met het schrijven van letters en cijfers!

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 2,99 11 september gratis voor iPad
Download voor iPad

 

Mijn Mening

Wat een leuke app is dit zeg! Ik vind het echt super dat je met deze app kunt oefenen met het aan elkaar schrijven van letters. Ook kun je met deze app oefenen de cijfers te schrijven.

Ik vind het prettig dat je als kleuter feedback krijgt op je schrijven. Wanneer je buiten de lijntjes schrijft krijg je direct feedback. Tijdens het schrijven zie je ook punten staan waar je echt langs moet om de letter of het cijfer goed te schrijven. Zo word je geholpen vanuit de app.

Ook vind ik het prettig dat je veel keuze hebt uit de te schrijven letters en cijfers. Je kunt voor de cijfers, de kleine letters, hoofdletters en dubbelklanken kiezen!

Je kunt voor elke kleuter in je klas een account maken en zo de voortang per kind bijhouden.

De App

Wanneer je de app start kun je een account per leerling aanmaken. Vervolgens kun je kiezen wat je wilt gaan schrijven. Je kunt kiezen uit de volgende dingen:

  • cijfers
  • kleine letters
  • dubbel klanken en andere klanken die vaak samen voorkomen
  • hoofdletters

Wanneer je voor een van de onderdelen kiest schrijf je de letter of het cijfer. Wanneer je dit vijf keer goed hebt gedaan kun je een volgend cijfer of letter gaan doen.

In jouw overzicht is dan ook zichtbaar dat je deze letter of dit cijfer gedaan hebt.

Tips voor in de Klas

Deze app is goed in te zetten voor kleuters voor het voorbereidend schrijven, Ook voor kleuter die letters willen leren schrijven is dit een prima app. Je kunt deze app prima inzetten tijdens de speel/werktijd. Het is wel verstandig om de app kort te introduceren bij de kinderen. Je kunt voor elke kleuter/leerling een eigen profiel maken.

Wat ik wel belangrijk vind is dat ze een gerichte opdracht mee krijgen als ze met deze app aan de slag gaan. Je kunt aan het volgende denken:

  • Schrijven van het letter van de week
  • Oefenen van een letter welke de leerling zelf graag wil schrijven
  • Oefenen van een letter welke de leerling gekozen heeft maar afgesproken heeft met de leerkracht

Wanneer je een iPad vanaf de 6e generatie hebt kun je ook met een Apple Pencil schrijven. Hiermee kun je de echte pengreep ook oefenen omdat je, je hand op de iPad kunt leggen zoals je bij schrijven doet.

Apps die hier op lijken en die je ook kunt gebruiken

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 8
Leerlingen besteden aandacht aan het schrijven met een leesbaar handschrift.

Wat leer je verder van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Schrijven van de letters

Leave a Reply