• numb01
 • numb02
 • numb03
 • numb04
 • numb05
 • numb06

Oefen met tellen en met en dezelfde kleuren zoeken

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € 3,99 22/3 gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Wanneer ik de app start kan ik kiezen uit:

 • Nummers
 • Plaatjes

Wanneer ik voor nummers kies heb ik de keuze uit de volgende opdrachten:

Groepjes
Wanneer ik door ga krijg ik twee keuzes. Je kunt memory spelen. Je moet plaatjes zoeken met hetzelfde aantal erop. Dus bijvoorbeeld 4 sokken hoort bij 4 lieveheersbeestjes. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes vanzelf een paar seconde om.
Wanneer je kiest voor show me. Dan krijg je kaartjes te zien, dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Je moet nu de setjes, met hetzelfde aantal zoeken en matchen.

Nummers & Groepjes
Wanneer ik hiervoor kies krijg ik twee keuzes. Als ik kies voor memory moet ik het getal aan een aantal koppelen. Bijvoorbeeld het cijfer 2 aan het kaartje met 2 gitaren. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes vanzelf een paar seconde om.
Wanneer je kiest voor show me. Dan krijg je de kaartjes te zien, dit kunnen 4, 6 of 8 zijn. Je moet nu de setjes, met hetzelfde getal en aantal matchen.

Nummers
Als ik voor deze activiteit kies krijg ik twee keuzes. Als ik kies voor memory moet ik dezelfde getallen bijvoorbeeld 4 en 4 aan elkaar koppelen. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes vanzelf een paar seconde om.
Wanneer ik kies voor show me. Dan krijg ik de kaartjes te zien, dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Ik moet nu de setjes met hetzelfde cijfer erop aan elkaar matchen.

Als ik kies voor plaatjes kies heb ik de volgende opdrachten

Plaatjes
Wanneer ik voor deze opdracht kies heb ik twee keuzes. Ik kan memory spelen. Dan moet ik steeds twee dezelfde kaartjes zoeken. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes een paar seconde om.
Wanneer ik kies voor show me. Dan krijg ik alle kaartjes te zien. Dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Je moet nu setjes met dezelfde plaatjes zoeken en matchen.

Kleuren
Ook bij deze opdracht heb ik weer twee keuzes. Ik kan memory spelen. Dan moet ik steeds twee kaartjes zoeken met dezelfde kleur. Bijvoorbeeld een bruine hond en een bruine cocosnoot. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes een paar seconde om.
Als ik kies voor show me. Dan krijg ik alle kaartjes te zien. Dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Je moet nu setjes met plaatjes met dezelfde kleuren matchen.

Tips voor in de Klas

Om deze app in de klas in te zetten zou ik deze app eerst in een klein groepje introduceren. Waarbij je goed moet nadenken welk onderdeel van de app je aan de kinderen aanbiedt. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt en de app hebt geïntroduceerd in de klas kun je kinderen zelfstandig met deze app in tweetallen laten werken.
Wat ik dan wel belangrijk vind is dat je met kinderen goede afspraken maakt over welk onderdeel ze gaan spelen.

Als ik deze app zo bekijk zijn de show me activiteiten goed geschikt voor jongste kleuters en de memory activiteiten meer geschikt voor oudere kleuters.

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk kun je het volgende van deze app leren:

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en
er in praktische situaties mee te rekenen.Bij de kleuters ligt in combinatie met deze app de nadruk vooral op:

 • hoeveelheden tellen (resultatief tellen)
 • benoemen hoeveelheden
 • betekenis van het resultatief tellen
 • positioneren van getallen in de telrij (bijvoorbeeld tussen twee tientallen) en op de (lege) getallenlijn

Maar ook buiten de kerndoelen om leer je van deze app het volgende:

 • je concentreren op een activiteit
 • schrijfwijze van cijfers en hoeveelheden
 • herkennen van cijfers en getallen
 • de kleuren

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke app voor kleuters! Ik zie bij de kinderen bij ons dat kinderen het leuk vinden om met deze app te werken.

Het is handig als je van te voren bedenkt waar kinderen mee moeten werken. En kinderen daarin stuurt. Want anders raak je een beetje de weg kwijt in de app.

Ik vind het leuk dat je in deze app twee mogelijkheden hebt in deze app nummers of kleuren. Daarna heb je ook weer allemaal activiteiten. Daarin heb je telkens weer de keuze voor memory en show me. Soms kan show me ook een hele prettige optie zijn voor kinderen.
Er is goed over de tel- en kleuractiviteiten nagedacht.

Ik vind dit een verrijking voor kleuters om mee te spelen.

 

Leave a Reply