Hoeveel nachtjes slapen tot Sinterklaas komt?

Posted by on nov 5, 2018 in Digibord | No Comments
Hoeveel nachtjes slapen tot Sinterklaas komt?

Aftellen tot 5 december!

Download de Gynzy les

Hoeveel nachtjes nog tot Sinterklaas komt?

“Juf hoeveel nachtjes duurt het nog tot Sinterklaas komt?”. Een veel gehoorde vraag in een veel kleuterklassen. Gynzy heeft hier een mooie aftelkalender voor gemaakt! Elke dag kun je een vakje weghalen om zo bij 5 december uit t komen!

Leuke tip voor de introductie is om ‘m achter het gordijn te verstoppen! Weten de kleuters wat er achter het gordijn zit? Zullen we door een heel klein kiertje kijken? Geweldig leuk om te doen!

De Kalender

Eerst tel je op deze kalender af tot dat Sinterklaas aankomt in Nederland. Dit begint op maandag. En daarna tel je af tot pakjesavond!

Elke dag kun je een vakje wegklikken bij deze kalender. Op belangrijke dagen, zoals de aankomst van Sinterklaas in Nederland en 5 december staat icoontjes.

Steeds als je een vakje weggetikt wordt er een stukje meer van je plaat zichtbaar!

Als je er een echte aftelkalender van wilt maken is het belangrijk dat je elke dag de kalender, als er een vakje is weggetikt, de kalender opnieuw opslaat. Als je dan de kalender de volgende dag weer opent dan zijn de vorige vakjes weggetikt en kun je weer een nieuw vakje wegtikken.

 

Leave a Reply