Bouwen met UARO!

Posted by on okt 27, 2019 in Materiaal | No Comments
Bouwen met UARO!

Bouwen met de eerste set van UARO

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € 165,-
Koop UARO 1

Mijn Mening

Wat een onwijs gaaf materiaal om mee te bouwen zeg!! De kleuters met wie ik aan de slag ging waren echt direct enthousiast.

Het aan elkaar schroeven van de onderdelen gaat prima. Je doet eerst een plug in de delen. En schroeft er dan een schroef in. Dit werkt eigenlijk heel makkelijk.

In deze eerste set heb je alleen een batterijhouder om zaken aan te sturen. Dat is niet zo erg want zo kun je de mogelijkheden stap voor stap opbouwen. Dit maakt het voor kleuters ook heel overzichtelijk. Wij ontdekte al snel dat als je de kabels niet goed aansluit een auto achteruit gaat rijden in plaats van vooruit! Hier kom je dan achter en dan kun je het prima corrigeren.

Er zijn verschillende voorbeelden die je kunt maken. Ik merk wel dat de kleuters het soms ook enorm leuk vinden om zelf te experimenteren! Als ze eenmaal weten hoe de leds werken. En hoe je de motor aansluit kunnen ze heel veel experimenteren. Creativiteit kunnen ze dus zeker kwijt!

Dit materiaal daagt wat mij betreft echt uit om een eerste verkenning met programmeren te doen. En om daarbij heerlijk op een kleuter manier bezig te zijn met bouwen!

Het Materiaal

Wanneer ik de set met bouwmateriaal open vind ik een cd met daarom 12 modellen en een werkboek. De handleiding heeft heel veel pagina’s en het werkboek iets minder.

Het werkboek voor kleuters bevat allerlei uitdagende activiteiten daarmee kunnen ze leren hoe ze de robot kunnen programmeren en aansturen.

Bij UARO zit een speciale schroevendraaier met speciale schroeven en moeren. Hiermee kun je de onderdelen aan elkaar schroeven. Ook wordt in deze eerste set de batterijhouder geïntroduceerd met 4 aansluitmogelijkheden. Hier kunnen onder andere de LED en motor worden aangesloten. Door de rode knop in te drukken wordt de robot aangezet. En kunnen de aansluitingen hun werk gaan doen.

Alle modellen in de handleiding worden stapsgewijs weergeven. Dit is prettig want zo weten kleuters precies welke onderdelen ze wanneer moeten gebruiken.

Tip’s voor in de Klas

Wanneer je met deze set gaat werken zou ik adviseren om de set eerst in een kleine kring bij de kleuter te introduceren. En de kleuters echt te begeleiden in het volgen van de stappen uit de handleiding. Wanneer de kleuters dit goed snappen weet ik zeker dat ze hier goed zelfstandig kunnen gebruiken.

Natuurlijk kun je kleuters ook hun eigen bouwwerken laten bouwen! Want kunnen ze bijvoorbeeld een speeltuin bouwen? Geweldig veel uitdagingen!

Wat leer je van UARO?

Als we naar de kerndoelen kijken leer je van de Bee Bot het volgende:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 25
De leerlingen leren aanpakken bij het oplossen van rekenwiskundeproblemen te onderbouwen en leren oplossingen te beoordelen.

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

 

Leave a Reply