Website: Spellingoefenen.nl

Geplaatst door op sep 25, 2016 in Websites | Geen reacties
Website: Spellingoefenen.nl

spo01

Oefen met spelling

Groep: 4-8
Prijs: gratis
Naar de website

De Website

Als ik naar de website van spellingoefenen.nl ga zie ik meteen dat ik kan gaan oefenen met spelling. Spelling oefenen is voor veel kinderen een saaie bezigheid. Zeker als oefenen niet vanzelf gaat. De website spellingoefenen.nl wil daar graag mee oefenen. Je kunt op deze website namelijk spelling oefenen met spelletjes!

Het handige voor leerkrachten is, is dat als je een spelletje hebt gekozen je de volgende dingen kunt instellen:

 • Groep: je kunt kiezen uit groep 4 – 8
 • Woordpakketten uit de methodes:
  – Taalfontein
  – Taal Actief 3
  – Taal Actief 4
  – Taalverhaal
  – Taaljournaal
  – Taal op maat
  – Staal
  Wanneer je een methode gekozen hebt kun je kiezen welke week van de methode je wilt om te oefenen met de woorden van die week.
 • Spellingcategorie: afhankelijk van de groep die je kiest worden de verschillende spellingcategorieën getoond
 • Alles: dan krijg je uit alle categorieën woorden die bij de gekozen groep passen

Het instellen van een bepaald spelling pakket passend bij de methode gaat als volgt: Je kiest eerst welk spel je wilt gaan doen. Vervolgens kies je, je eigen groep. Vervolgens kies je woordpakket. Daarna kies je de methode. En vervolgens het pakket waarmee je wilt gaan oefenen.

Je hebt de volgende verschillende spelletjes waar je uit kunt kiezen:

Shoot down

In dit spel zie je helikopters vliegen. Je krijgt een woord te zien. En je moet vervolgens de helikopters met de juiste letters neerschieten. Wanneer je de juiste letter schiet dan kun je door gaan naar de volgende letter. Wanneer je een verkeerde letter schiet dan gaat er een leven vanaf, je hebt in totaal 5 levens. Zijn al je levens op dan is het spel afgelopen. De bediening geschiet met de spatiebalk of tikken op de iPad.

Snake

Bij het spel snake moet je de slang naar de juiste letters leiden. Je ziet een woord. En vervolgens moet je de snake de juiste letters laten opeten. Wanneer je een foute letter eet gaat er een leven vanaf. Ook als je tegen de randen van het spel aanloopt gaat er een leven vanaf. Je hebt in totaal 3 levens. Wanneer je een woord hebt afgemaakt krijg je een volgend woord. De slang wordt met elke letter die gegeten wordt steeds langer.
De bediening geschiedt met de pijltjestoetsen als je op de computer speelt. Wanneer je het spel op de iPad speelt dan moet je op de toetsen op het scherm drukken.

Flappy Bird

In het spel Flappy Bird moet je een vogeltje naar de juiste letters laten vliegen. Ook hier zie je weer een woord. En je moet de vogel naar de juiste letters laten vliegen. Wanneer er een foute letter gepakt wordt of je vliegt uit het scherm, dan gaat er een leven vanaf. Je hebt in totaal 8 levens. Wanneer je een woord af hebt krijg je het volgende woord.
De bediening is als je op de computer speelt met de muis of de spatiebalk. En als je op de iPad speelt moet je op het scherm tikken.

Simpel oefenen


Je ziet een woord en dit word moet je natypen. Wanneer je klaar bent druk je op enter en krijg je een volgend woord. Wanneer er een fout gemaakt wordt gaat er een leven af. Je hebt in totaal 3 levens.
De bediening geschiet als je op de computer werkt met het toetsenbord. En als je op de iPad werkt dan maak je gebruik van het toetsenbord wat in beeld staat.

Frogs

Je ziet een woord naast de vijver staan. In de vijver zit een kikker. Om de kikker staan allemaal stenen, Spring op de juiste stenen om het woord goed te spellen. Op de iPad werkt dit spel ook, je moet gewoon op de stenen tikken. De kikker springt er dan vanzelf naartoe.

Spiders

In dit spel zie je een woord. Dit woord moet je na typen. Maar pas op… Zorg er voor dat je dit doet voor de spin beneden is. Op de iPad werkt dit spel ook, je tikt dan boven het toetsenbord aan. En typt op dit toetsenbord de woorden.

Shark attack

Je ziet een haai. En een woord dat je zo snel mogelijk na moet typen. Wanneer je het woord niet snel genoeg goed natypt dan wordt er een visje opgegeten. Ook dit spel kan weer op de iPad. Je tikt dan op het toetsenbord. En vervolgens type je daarop de woorden.

Balloon shoot

Bij dit spel zie je een woord in beeld. Dit woord moet je gaan schieten met de pijlen op je boog. Je moet steeds de juiste ballonnen schieten om het woord te maken. In hogere levels krijg je steeds minder pijlen voor je woorden.

Tips voor in de Klas

Je kunt deze website prima gebruiken om spellingcategorieën te oefenen welke een kind nog lastig vindt. Of je kiest er juist voor om te oefenen met de woorden die, die week centraal staan.

Het is wel handig om van te voren even te kijken welke week het voor jou is, want dit is soms niet helemaal duidelijk. Als je de weken aanhoudt dat je met de methode bezig bent dan komt het goed!

Ook kun je deze website prima adviseren aan ouders. Kinderen kunnen dit ook goed thuis doen.

Wat leer je van deze Website?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze website:

Kerndoel 11
De leerlingen leren een aantal taalkundige principes en
regels. Zij kunnen in een zin het onderwerp, het werkwoordelijk gezegde en delen van dat gezegde onderscheiden. De leerlingen kennen:

 • Regels voor het spellen van werkwoorden;
 • Regels voor het spellen van andere woorden dan werkwoorden

Verder leer je van deze website:

 • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Ik vind deze website echt een aanrader om te gebruiken in de klas! De oefeningen spreken kinderen erg aan. En het feit dat je kunt kiezen voor je eigen methode is natuurlijk helemaal mooi! Er worden geen scores voor leerlingen bijgehouden. Maar dat vind ik geen probleem.

De spelletjes vinden de kinderen voornamelijk erg leuk. Het feit dat als je verder  komt in het spel en dat het dan steeds moeilijker wordt vinden de kinderen bij mij ook erg leuk.

De website is inmiddels aangepast zodat je voor kinderen precies de week kunt kiezen van het thema waar ze mee oefenen. Echt top!

De website is helemaal gratis. Geweldig dat er mensen zijn die dit zo aanbieden! Dat er dan een klein beetje reclame op de website aanwezig is vind ik dan geen probleem.

Kortom ik vind deze website echt een aanrader!

 

Leave a Reply