molvind03

Zoek de verschillen met Molletje!

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

De App

molvind04

Wanneer ik de app van Mollete  zoekt ‘t start hoor ik een vrolijk muziekje. Ik zie een heleboel platen van Molletje. De eerste plaat is gekleurd en heeft geen slotje. De platen met een slotje kan ik nog niet spelen want dan moet ik eerst de platen die ervoor staan gedaan hebben.

Wanneer ik een plaat aantik dan zie ik twee kleinere plaatjes die heel erg op elkaar lijken. In deze twee plaatjes zitten verschillen. En juist die verschillen die moet jij vinden. In elke set zitten er in totaal 5.

Wanneer je een verschil hebt gevonden zie je links bovenin de blauwe balk een puntje van wit naar blauw kleuren. En je ziet het verschil in de plaat zelf hetzelfde worden. Wanneer je een hint wilt hebben kun je op het vraagteken drukken. Voor elke plaat heb je 1 hint. Er gaat dan een soort groot zoeklicht over de plaat. Die wordt steeds kleiner. En uiteindelijk zit het verschil in het zoeklicht. Als je luk raak gaat tikken krijg je een waarschuwing en mag je vijf seconde niet naar de plaat kijken.

Als je alle vijf de verschillen hebt gevonden krijg je een feestend molletje te zien!

Maar er is meer in deze app. Je kunt als je de plaat hebt opgelost ook kiezen om binnen drie minuten alle vijf de verschillen te zoeken! En je kunt er voor kiezen om de verschillen te zoeken, alleen dan zijn de plaatjes gespiegeld aan elkaar! En je kunt de verschillen natuurlijk nog een keer zoeken, het zijn dan wel andere verschillen.

Tips voor in de Klas

molvind01

Deze app biedt echt een hoop uitdaging zeg! Alleen al het zoeken van de verschillen is soms al een hele kunst. Leg de iPad eens neer in de kleine kring en zoek samen met de leerlingen naar de verschillen. Help ze soms een beetje door ze een talige hint te geven.

Voor leerlingen in de middenbouw is het een leuke uitdaging om deze app te spelen tegen de tijd! Lukt het de leerlingen om de verschillen binnen de tijd te vinden? Een andere leuke suggestie voor de middenbouw vind ik de gespiegelde platen. Ook hierin zit echt een uitdaging.

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong zullen deze optie ook geweldig vinden. Enig punt van druk kan zijn de tijd die meeloopt. Want ook die optie moet je binnen 3 minuten opgelost worden!

Wat leer je van deze App?

molvind02

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Verder leer je van deze app:

  • Onthouden
  • Concentreren op een activitei

Mijn Mening

molvind05

Ook dit vind ik weer een leuke app van Molletje. Ik zie dat kinderen er echt van genieten om met deze app te werken. De platen vind ik zonder tijd al uitdagend genoeg voor kinderen. De verschillen zijn soms lastig te vinden. Het is fijn dat kinderen 1 hint kunnen gebruiken. Als je kinderen samen laat werken zie je echt dat ze elkaar willen helpen om de plaat op te lossen. Ik vind het fijn dat je de optie om zonder tijdsdruk te werken als eerste hebt.

De andere 2 opties binnen 3 minuten alle verschillen zoeken is voor kleuters te moeilijk. Maar voor de middenbouw zeer geschikt. Ook de optie waarbij de platen gespiegeld zijn vind ik echt een goede! En zeker voor de middenbouw erg uitdagend!

In deze app zit geen reclame. Je hoeft geen in app aankopen te doen. Ik vind dit echt een uitdagende leuke app die langer meegaat dan alleen de kleuterperiode!

 

Leave a Reply