Speel en vier kerst met Corabelle

Winactie! Ik geef 5x een promocode weg voor deze app! Laat weten waarom jij ‘m wilt hebben!

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Mijn Mening

Wat een mooi vormgegeven app zeg! De hele app ademt de sfeer van kerst in. Bij elk spel hoor je een kerstliedje. Soms zet ik echter de muziek wel uit.

De spelletjes die in de app zitten zijn op een leuke en leerzame manier aangepakt. Voor kinderen is het erg leuk om op deze manier met kerst en rekenen bezig te zijn. Doordat er bij elke activiteit een soort van korte uitleg zit weten kinderen al snel wat ze moet gaan doen. En hoef je als leerkracht niet zo heel veel uit te leggen aan deze app.

Zelf vind ik het ook prettig dat er geen taal in deze app zit. De uitleg aan het begin is duidelijk genoeg dat taal echt niet nodig is.

Ik vind het zelf prettig dat het gedeelte voor ouders achter een soort login zit. Zo kunnen kinderen ook niet zomaar via deze app naar de AppStore. Ook zit er in de app geen reclame wat ik erg prettig vind. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen te doen om de app volledig te kunnen spelen.

De navigatie binnen de app is duidelijk en voor kinderen meteen helder.

De App

kmc06

Direct als je de app start ademt de app een en al kerst uit. Er klinkt ook een kerstliedje. In deze kerst app zitten 5 verschillende spelletjes. Voor het spelletje start krijg je een korte introductie op het spelletje. De spelletjes zijn:

Memory


vind twee verschillende plaatjes die bij elkaar horen

Sommen maken


Je ziet verschillende plus en min sommen. Je moet de som naar het juiste antwoord slepen. Het antwoord is niet gegeven in de vorm van een cijfer maar als aantal, in een kerstbal vorm.

Schiet de kerstbal in de pot


In dit spel moet je de kerstbal in de pot proberen te schieten. Lukt je dit dan groeit er een mooie kerstboom uit. Om het moeilijk te maken zitten er sterren die de kerstbal proberen tegen te houden, de kerstbal ketst dan terug.

Vind de juiste rij met kerstballen

Je ziet een rek met kerstballen. Erboven hangen ook allemaal kerstballen in een rij. Je moet er nu voor zorgen dat de kerstballen in de juiste rij met dezelfde kerstballen worden geplaatst.

Cijfer naar het juiste aantal slepen


Je ziet een aantal kerstartikelen. Er rond omheen zie je allemaal cijfers staan. Je moet nu het juiste aantal kerstartikelen er naartoe slepen. Het cijfer wordt uitgesproken als je het juiste aantal kerstartikelen er naartoe sleept.

In de app zit ook een scherm voor ouders. Om hier in te komen moet je een som oplossen. Hier kun je meer informatie rondom privacy en andere apps vinden.

Tips voor in de klas

Dit is een app die heel goed past bij de kersttijd. Alle activiteiten zijn gericht op kerst. Daarom zou ik als tip voor in de klas willen meegeven dat je deze app heel goed door kinderen samen kunt laten spelen rond de kersttijd. Waarom zeg ik samen, omdat als kinderen samen met een app werken ze samen interactie hebben. Ze zitten dat niet alleen in hun wereld met de iPad. Samen kun je meer dan alleen!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 25
De leerlingen leren aanpakken bij het oplossen van rekenwiskundeproblemen te onderbouwen en leren oplossingen te beoordelen.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Onthouden van afbeeldingen
  • Fijne motoriek wanneer je de kerstballen in de pot moet schieten

Leave a Reply