tk01

Breek de kluis open en oefen de tafels!

Leeftijd: 6 – 8 jaar
Prijs: 2,29
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

tk03

Zodra je de app start wordt duidelijk dat je kluizen moet gaan kraken. Je kiest eerst welke tafel of tafels je wilt gaan oefenen. En vervolgens ga je aan de slag. Op de kluis staan alle antwoorden. Zodra je het antwoord weet klik je hierop. Naarmate het langer duurt voor je antwoord geeft verkleurt de dynamietstaaf waar het antwoord op staat, eerst is het groen daarna oranje en vervolgens rood. Als je dan nog geen antwoord hebt gegeven verdwijnt er een van de sleutels boven aan. Je hebt er drie. Als je alle drie de sleutels verspeeld hebt dan ben je af en moet je opnieuw beginnen. Ook het foutief antwoord geven zorgt er voor dat de dynamietstaaf van kleur veranderd.

Je kunt als leerling je eigen account aanmaken en vervolgens kun je ook je eigen voorgang bekijken. Dit is voor kinderen heel duidelijk te begrijpen.

Tips voor in de Klas

tk02

In de klas kun je deze app ook heel goed inzetten! Als je kinderen gericht de opdracht geeft om met een bepaalde tafel aan de slag te gaan of juist de tafels door elkaar te laten oefenen in een bepaalde oefening kunnen ze daar goed mee bezig zijn. De voortgang wordt wel bijgehouden. Het is belangrijk dat je dan voor elk kind een eigen account aanmaakt op de iPad. Kinderen moeten dan weten welke iPad hun naam bevat.

Deze app kun je natuurlijk ook heel goed in een tafelcircuit inzetten. Dat kan op de volgende manier: Je maakt 3 groepjes met kinderen. En hebt 3 verschillende tafelactiviteiten:

  • Opdracht 1: tafels oefenen met de app tafelkluis, hierbij is het belangrijk dat elk kind een eigen iPad heeft. Waar zijn/haar naam op staat. En weet welke hij/zij aan tafels moet oefenen.
  • Opdracht 2: tafels oefenen op het digibord. Bijvoobeeld tafels flitsen in de digibordsoftware van Gynzy. Dit kun je in een groepje doen. Elk groepje moet bepaalde tafels oefenen.
  • Opdracht 3: tafels oefenen door middel van een werkblad. Hierbij kun je voor elk kind een eigen werkblad maken.

Bij elke opdracht zijn kinderen ongeveer 10 – 15 minuten bezig met het oefenen van tafels. Desgewenst kun je ook meer opdrachten aan je tafelcircuit toevoegen!

Wat leer je van deze App?

tk04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.Waarbij de focus met betrekking tot deze app ligt op:

  • (beginnen met) het automatiseren en memoriseren van tafelproducten
  • vorming van een netwerk van tafelproducten
  • voortzetting en uitbreiding van het memoriseren van tafelproducten
  • onderhouden en toepassen van de parate kennis van de vermenigvuldigtafels

Mijn Mening

tk05

Wat een leuke speelse app voor kinderen om de tafels mee te oefenen zeg! Kinderen hebben snel door wat de bedoeling is. En ik merk dat ze het leuk vinden om er mee te oefenen.

Wat ik zelf ook prettig vind aan deze app is dat kinderen meerdere tafels tegelijk door elkaar kunnen oefenen. Je hoeft ze alleen maar aan te tikken.

Ik vind het erg handig dat kinderen hun eigen account aan kunnen maken om met de app te oefenen. Zo kun je als leerkracht de voorgang van de kinderen in de gaten houden. Ook heeft deze app de mogelijkheid om met Brightcenter te koppelen. Zodat je als leerkracht op de computer de resultaten kunt zien. En het niet uit maakt met welke iPad de leerling werkt.

Er zit geen reclame in de app. Als je de app eenmaal hebt aangekocht dan is deze verder zonder in app aankopen. Ook zit er geen reclame in de app wat ik zelf erg prettig vind.

De navigatie binnen de app werkt eenvoudig. En wordt door kinderen snel begrepen. Het overzicht van de voortgang is voor kinderen ook goed te begrijpen. Het liefste wille ze alles groen hebben!

Leave a Reply