• pbuur01
 • pbuur02
 • pbuur03
 • pbuur04
 • pbuur05
 • pbuur06
 • pbuur07

Puzzel met Buurman en Buurman

Op vrijdag 16 september geef ik 9 promocodes voor iPhone/iPad weg! Laat een reactie achter om kans te maken!

Leeftijd: 4 – 7
Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

De App

Als je de app start zie je allemaal plaatjes van Buurman en Buurman. Wanneer je op een plaatje van Buurman en Buurman tikt heb je de volgende keuzes:

 • Hoeveel stukjes de puzzel heeft: 12, 24, 60 of 140 stukjes
 • Ghost: De afbeelding van de puzzel staat er achter vaag al klaar. Je kunt dit aan of uit zetten.
 • Outline: De vormen van de puzzelstukjes staan met lijnen aangegeven. Je kunt dit aan of uit zetten.
 • Shaking: Wanneer een puzzelstukje niet op de goede plek ligt gaat het stukje heen en weer. Je kunt dit aan of uit zetten.

Als je ook de instellingen hebt bepaald kun je aan de slag om te gaan puzzelen! Als je de puzzel af hebt krijg je te zien in hoeveel tijd je de puzzel gemaakt hebt en wat je score is. Daarna kun je meteen een nieuwe puzzel gaan maken met dezelfde instellingen.

Tips voor in de Klas

Ik zou deze app eerst in een klein groepje aanbieden. Wanneer je groep 1 kinderen met deze puzzels laat werken zou ik er voor kiezen om de ghost, het plaatje van de puzzel en outline, de vorm van de stukjes, voorlopig aan te laten staan. Zo weten ze een beetje waar ze aan toe zijn met puzzelen. Als je merkt dat het puzzelen goed gaat kun je er voor kiezen om eerst de ghost, het plaatje van de puzzel, uit te zetten. Ze zien dan alleen nog maar de outline, de vorm van de stukjes, van de stukjes. Je kunt op deze manier ook opbouwen met het aantal stukjes zodat het steeds een beetje moeilijker wordt.

Mijn tip is wel dat de leerkracht de instellingen, ghost, outline en shaking, bepaald voor de leerlingen.

Puzzels maken vinden kinderen leuk. En helemaal als ze hun eigen puzzel mogen maken! Zoek een afbeelding bijvoorbeeld van een dino, als je een dino puzzel wilt maken, en knip die uit. Plak deze afbeelding op een stuk karton. Zet vervolgens lijnen op de afbeelding. Knip nu over deze lijnen. En je hebt nu de stukjes voor je eigen puzzel geknipt! Deze puzzel kun je nu zelf maken of je laat de puzzel door iemand anders maken.

Wat leer je van deze App?

Van deze app leer je heel goed naar afbeeldingen te kijken. Want waar moeten de stukjes van de puzzel nou precies komen? Hiervoor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afbeelding waar een stukje moet komen.

Ook leer je je van deze app goed te concentreren op een activiteit. Want alleen als je je goed concentreert kun je de opdracht tot een goed einde brengen.

Mijn Mening

Ik vind Buurman en Buurman zelf echt heel erg leuk. Ik merk aan de kinderen in de klas dat ze het leuk vinden om puzzels met Buurman en Buurman te maken.

Het is fijn dat je kunt kiezen uit diverse soorten puzzel en dat je keuze hebt uit een verschillend aantal stukjes. Ook het feit dat je een aantal verschillende instellingen: ghost, shaking en outline hebt maakt dat kinderen echt op hun eigen niveau kunnen werken.

Als leerkracht vind ik het prettig dat als ik eenmaal een type puzzel heb ingesteld dat de app dan doorgaat met het aanbieden van puzzels als de puzzel gemaakt is.

Dat er een score wordt  bijgehouden hoeft van mij niet perse maar is een leuke toevoeging met name voor oudere kinderen.

In de app wordt helemaal onderaan een klein beetje reclame gemaakt voor de andere apps van de maker. Maar hier heb je geen last van, het komt nauwelijks in beeld.

Ik vind dit echt een super gave app van Buurman en Buurman dit bij ons in diverse groepen erg populair is!
Een echte aanrader dus.

10 Comments

 1. Belinda
  13 september 2016

  Graaaaaag! De kleutertjes zijn allemaal gek op B&B!

  Reply
 2. Patrick
  13 september 2016

  WoW een app van buurman en buurman… Dat gaat mijn klas geweldig vinden! Ze zijn verslaafd aan buurman en buurman! Ajeto

  Reply
 3. Paola
  13 september 2016

  Oh dat zou mooi zijn. Hier zijn de kinderen ook dol op buurman en buurman!

  Reply
 4. Marlies de Waard
  13 september 2016

  Helemaal leuk die mannetjes! Ik laat ze graag groot zien op het touchscreen met mn nieuwe stekkertje ( van Ipad naar touchscreen) ajeto !!! 🙂

  Reply
 5. Mirjam bolweg
  14 september 2016

  Super leuk! Zoveel kinderen die hier van houden!

  Reply
 6. martine
  14 september 2016

  Super ! Onze kleuters houden van buurman en buurman !!! Dus graag !

  Reply
 7. Elien Kaiser
  14 september 2016

  Dit zou echt super zijn!

  Reply
 8. Sofie De Zutter
  15 september 2016

  Dat zou wel leuk zijn om mijn collega’s (die oudere kinderen in de klas hebben, daarmee te plezieren, dus ik doe mee 😉
  groetjes juf Sofie

  Reply
 9. Ims
  15 september 2016

  Super leuk! Mijn kinderen zijn gek op puzzels

  Reply
 10. Anita
  16 december 2016

  Mijn kleinzoon León van 3, is helemaal gek op Buurman en Buurman. En ik kan de app ook goed op onze school gebruiken als juf van de onderbouw.

  Reply

Leave a Reply