• pmem01
  • pmem02
  • pmem03
  • pmem04

Speel memory met prinsessen

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: 2,99 15/2 gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Door de titel van de app weet ik al dat deze app over prinsessen zal gaan! Wanneer ik de app start kan ik memory gaan spelen. Vervolgens kan ik kiezen in welke game mode ik wil gaan spelen. Ik kan kiezen uit:

  • Princess
  • Classic
  • Arcade

Deze spelonderdelen werken als volgt:

Princess
Als ik voor de princess modus kies kan ik kiezen met hoeveel kaartjes ik wil spelen. Ook kan ik kiezen met hoeveel spelers ik wil spelen. Ik kan kiezen uit 1 of 2 spelers. Wanneer ik alleen speel, speel ik tegen de tijd. Wanneer ik met twee spelers speel dan speel je tegen elkaar. Je kunt je eigen naam invoeren zodat je weet wie er aan de beurt is. Het doel is om zoveel mogelijk setjes van twee dezelfde kaartjes te krijgen.

Classic
Wanneer ik voor de classic mode kies kan ik ook kiezen met hoeveel kaartjes ik wil spelen. Ook kan ik kiezen met hoeveel spelers ik wil spelen. Hierbij kan ik kiezen uit 1, 2, 3 of 4 spelers. Wanneer ik alleen speel dan speel ik tegen de tijd. Wanneer ik met twee of meer spelers speel dan speel je tegen elkaar. Je kunt je eigen naam invoeren zodat je weet wie er aan de beurt is. Het doel is om zoveel mogelijk setjes van twee dezelfde kaartjes te krijgen.

Arcade
Als je kiest voor de arcade modus speel je alleen. Je geeft je eigen naam in. En vervolgens moet je ook weer setjes van twee dezelfde plaatjes vinden. Alleen als je te veel fouten maakt stopt het spel. Elke keer dat je verder komt krijg je er nieuwe credits bij om fouten te maken. Wanneer het spel afgelopen is kun je je naam invoeren op een ranglijst.

Tips voor in de Klas

Wat erg leuk is om  je kinderen zelf een memory te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een rol cadeaupapier kopen. Je download het format hier onder. Je knipt steeds twee dezelfde plaatjes uit de rol met cadeaupapier uit en die plak je op de kaartjes. Als je klaar bent kun je de plaatjes lamineren voor extra duurzaamheid.

Download het memory spel

Een andere optie is om bijvoorbeeld een circuitje te doen met memory! Bij een activiteit doe je deze app op de iPad. Als je het digibord erbij betrekt zou je op het digibord memory kunnen doen. En dan weer op een ander station kunnen kinderen memory spelen met gewone kaartjes. Als je de klas in drie groepjes indeelt en elk onderdeel ongeveer 10 – 12 minuten laat duren heb je een leuk circuit!

Wat leer je van deze App?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Verder leer je van deze app:

  • Onthouden
  • Concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Ik vind dit een hele leuke app voor kleuters om mee bezig te zijn. De app is helemaal in thema gegoten wat de app bijzonder aantrekkelijk maakt voor kleuters om mee te werken.

De navigatie binnen de app is eenvoudig. En ook voor jonge kinderen prima te begrijpen.

Als je de app eenmaal hebt aangeschaft hoef je geen in app aankopen meer te doen.

Echt een leuke app voor peuters en kleuters!

Leave a Reply