Leeftijd: 8 – 12 jaar
Prijs: € 4,99 14/9 gratis!
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Direct als ik de app zie, zie ik dat het over rekenen gaat. Ik kan kiezen uit keer of deel sommen. Bij alle type sommen heb ik drie verschillende spellen:

  • Practice
  • Quiz Games
  • Match games

Ook heb ik bij alle spellen de keuze uit verschillende niveaus. Je kunt kiezen uit de tafels van 1 – 12.

Deze drie verschillende spellen leg ik je uit:

Practice


Wanneer ik kies voor practice krijg ik een som te zien. Ik moet hiervan de uitkomst noemen. Wanneer het goede antwoord zeg kan druk je op masterd. En krijg je een volgende som te zien. Wanneer ik het antwoord niet weet dan druk ik op het pijltje naar rechts. Ik krijg dan een andere som en mag deze later nog eens proberen.

Quiz Games

Als je kiest voor de Quiz Games heb je keuze uit twee verschillende activiteiten:

Flash Card Quiz: Ik zie een som. Bijvoorbeeld 2 x 3. Er onder zie ik 3 verschillende antwoorden staan. Nu moet ik het juiste antwoord kiezen. In totaal moet ik tien sommen maken.  Voor een goed antwoord krijg ik een vinkje. Voor een foute een kruisje.

Speed Challenge: Bij de opdracht speed challenge heb ik een halve minuut de tijd om zoveel mogelijk sommen goed te maken. Ik zie bijvoorbeeld 4 x 6 en twee antwoorden. Ik moet nu het goede antwoord kiezen.

Match Games


Ook bij de match games heb ik twee keuzes:

Equation Match: Ook bij deze opdracht heb ik twee keuzes hoe ik de opdracht kan maken. Ik kan de opdracht in de “Flip it” vorm doen. Ik speel dan memory Ik moet dan twee sommen met hetzelfde antwoord zoeken bijvoorbeeld 2 + 3 en 5 + 0 zijn een setje. Wanneer ik kies voor e “Show me” vorm dan zie ik alle kaartjes allemaal open liggen. Ik moet ook nu weer twee kaartjes zoeken met sommen met hetzelfde antwoord.

Flash Card Match: Ik heb bij deze opdracht twee keuzes hoe ik de opdracht kan maken. Ik kan de opdracht in de “Flip it” vorm doen, ik moet dan twee kaartjes zoeken, dit doe ik door middel van omdraaien, een met de som en een met het antwoord. Bij de “Show me” vorm zie ik de kaartjes allemaal open liggen. Ik moet nu een som bijvoorbeeld 12 – 2 bij het kaartje met 10 zoeken.

Tips voor in de Klas

Dit is ook zeker een goede app vanaf groep 4. Deze app is namelijk heel goed te gebruiken om de tafels te automatiseren! En ach als je als leerkracht niet direct er een score uit krijgt vind ik dat helemaal niet zo erg! Soms is het ook belangrijk om kinderen gewoon te laten oefenen.

Het onderdeel practice kun je ook heel goed in tweetallen gebruiken. Laat het ene kind de som oplossen en het andere kind de som controleren. Je kunt dan een sterke rekenaar aan een zwakkere koppelen. De zwakkere gaat rekenen en de sterkere gaat controleren of het antwoord klopt.

En natuurlijk kan ik iedereen aanraden om deze app door kinderen in tweetallen te laten spelen. Op deze manier kunnen kinderen elkaar helpen. En samen tot oplossingen komen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Maar ook buiten de kerndoelen om leer je van deze app het volgende:

  • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Wat een super fijne app. Dit is echt een app die je door heel de basisschool kunt gebruiken. Zonder al te veel uitleg is duidelijk wat je moet doen hier.

Ik vind het fijn dat je kunt kiezen tussen tafels en delen en dat

Het onderdeel practice vind ik een mooie aanvulling. Kinderen kunnen op deze manier met elkaar echt oefenen.

Wat ik ook erg prettig vind is dat je kunt instellen wat voor tafels of deeltafels de kinderen moeten maken. De keuze is echt behoorlijk. Zo zit er eigenlijk altijd wel iets bij waar kinderen mee aan de slag kunnen. Ook het feit dat je kunt kiezen tussen memory en show mee vind ik prettig. Minder sterke rekenaars kun je met show me een stapje vooruit helpen. Memory is dan weer een stapje moeilijker. Antwoorden moeten al echt geautomatiseerd zijn.

De bediening van de app is eenvoudig. Er zit geen reclame in. En als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen.

Een aanrader dus voor thuis en op school!

Leave a Reply