• kleur01
 • kleur02
 • kleur03
 • kleur04
 • kleur05

Doe spelletjes met kleuren en vormen

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

De App

Als je de app start mag je eerst een keuze maken tussen:

 • Kleuren
 • Vormen

We kiezen vervolgens voor kleuren. Daar heb je de keuze uit 3 activiteiten:

 • Kleuren: Wanneer ik voor deze opdracht kies heb ik twee keuzes. Ik kan memory spelen. Dan moet ik steeds twee dezelfde kaartjes zoeken. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes een paar seconde om.
  Wanneer ik kies voor show me. Dan krijg ik alle kaartjes te zien. Dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Je moet nu setjes met dezelfde plaatjes zoeken en matchen.
 • Plaatje & woord: Wanneer ik voor deze opdracht kies heb ik twee keuzes. Ik kan memory spelen. Dan moet ik steeds twee kaartjes met dezelfde kleur zoeken. Een kaartje waarop bijvoorbeeld blauw staat en een kaartje met een blauw plaatje. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes een paar seconde om. Wanneer ik voor show me kies dan krijg ik alle kaartjes te zien en moet ik ook setjes matchen. Een kaartje waar rood op staat, met rode letters moet ik dan aan de rode tomaat koppelen.
 • Plaatjes: Ook bij deze opdracht heb ik weer twee keuzes. Ik kan memory spelen. Dan moet ik steeds twee kaartjes zoeken met dezelfde kleur. Bijvoorbeeld een bruine hond en een bruine cocosnoot. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes een paar seconde om.
  Als ik kies voor show me. Dan krijg ik alle kaartjes te zien. Dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Je moet nu setjes met plaatjes met dezelfde kleuren matchen.

Wanneer ik voor vormen  kies heb ik de keuze uit 3 verschillende activiteiten:

 • Vormen: Wanneer ik voor deze opdracht kies heb ik twee keuzes. Ik kan memory spelen. Dan moet ik steeds twee dezelfde kaartjes zoeken. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes een paar seconde om.
  Wanneer ik kies voor show me. Dan krijg ik alle kaartjes te zien. Dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Je moet nu setjes met dezelfde plaatjes zoeken en matchen.
 • Plaatjes & Vormen: Wanneer ik voor deze opdracht kies heb ik twee keuzes. Ik kan memory spelen. Dan moet ik steeds twee dezelfde kaartjes zoeken. Ik zie dan bijvoorbeeld een ovaal, en een baby ingebakerd in een ovaal. Deze twee moet je dan samen matchen. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes een paar seconde om.Wanneer ik kies voor show me. Dan krijg ik alle kaartjes te zien. En moet ik weer de juiste vormen samen matchen, zo zie ik bijvoorbeeld een hartje en ik zie een loly met een hart vorm. Deze zijn samen een setje. Dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Je moet nu setjes met dezelfde plaatjes zoeken en matchen.
 • Plaatjes: Wanneer ik voor deze opdracht kies heb ik twee keuzes. Ik kan memory spelen. Dan moet ik steeds twee dezelfde kaartjes zoeken. Deze kaartjes hebben dezelfde vormen, bijvoorbeeld een taartpunt een een xylofoon in een punt vorm. Als ik er te lang over doe om de kaartjes om te draaien dan draaien de kaartjes een paar seconde om.
  Wanneer ik kies voor show me. Dan krijg ik alle kaartjes te zien. Dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Je moet nu setjes maken met dezelfde vormen je ziet bijvoorbeeld een ster en een zeester. Dit is samen een setje.

Tips voor in de Klas

Om deze app in de klas in te zetten zou ik deze app eerst in een klein groepje introduceren. Waarbij je goed moet nadenken welk onderdeel van de app je aan de kinderen aanbiedt. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt en de app hebt geïntroduceerd in de klas kun je kinderen zelfstandig met deze app in tweetallen laten werken.
Wat ik dan wel belangrijk vind is dat je met kinderen goede afspraken maakt over welk onderdeel ze gaan spelen.

Als ik deze app zo bekijk zijn de show me activiteiten goed geschikt voor jongste kleuters en de memory activiteiten meer geschikt voor oudere kleuters.

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken. Waarbij de focus met deze app ligt op het leren van de vormen.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit
 • Kleuren

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke app voor kleuters! Ik zie bij de kinderen bij ons dat kinderen het leuk vinden om met deze app te werken.

Het is handig als je van te voren bedenkt waar kinderen mee moeten werken. En kinderen daarin stuurt. Want anders raak je een beetje de weg kwijt in de app.

Ik vind het leuk dat je in deze app twee mogelijkheden hebt in deze app nummers of kleuren. Daarna heb je ook weer allemaal activiteiten. Daarin heb je telkens weer de keuze voor memory en show me. Soms kan show me ook een hele prettige optie zijn voor kinderen.
Er is goed over de activiteiten nagedacht!

Ik vind dit een verrijking voor kleuters om mee te spelen.

Leave a Reply