sch01

Praktische informatie over naar school gaan

Doelgroep: ouders/leerkrachten
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

sch02

Naar de basisschool gaan is vaak een grote stap voor kinderen en hun ouders. Deze app geeft je een praktisch steuntje in de rug om meer school te weten te komen.

Als ik de app start kom ik in een inhoudsopgave terecht. Deze inhoudsopgave heeft de volgende opbouw:

Voorwoord/Introductie
Hier vind je een welkom bij de app.

Over scholen

sch05
Dit is een praktisch uitvouwmenu. Onder dit kopje kun je allerlei praktische informatie vinden over wat voor scholen er eigenlijk zijn in Nederland. Welke groepen er zijn. En je vindt een handige checklist wat een geheugensteuntje kan zijn bij de keuze voor een school.

Over kinderen
Hier vind je informatie over wat prettig is als je kind kan voor hij/zij naar de basisschool gaat. En je vindt een beknopte weergave van wat kinderen leren bij de kleuters.

Vakjargon

sch04


Hier vind je een aantal praktische info over wat nou een bouwhoek is. Wat de king is. Een digibord wat is dat? En juffendag nog zo’n onbekend begrip en wat is of wat nou de klassenmoeder is. Het is eigenlijk een soort woordenboek van de kleuterklas.

Praktisch
Hier vind je praktische dingen zoals wat is de TSO, BSO. Wat zijn studiedagen, volgsysteem, vieringen, vrij buiten de vakantie. Elk onderwerp wordt kort toegelicht.

Tot Slot
Hier vind je nog een aantal dingen die veel kleuterouders zullen herkennen over moe zijn en praatjes krijgen.

Er zitten ook nog een aantal handige websites en boeken in de app die je kunt lezen als je nog niet uitgelezen bent!

Mijn Mening

sch03

Als (kleuter)juf weet ik dat ouders, zeker bij een oudste kind, veel vragen hebben over school. Want het is echt een hele overgang! Er komt nogal wat op je af. Deze app helpt je denk ik echt vanaf het moment dat je een schoolkeuze moet gaan maken voor je kind. Het wijst je net dat beetje extra de weg de eerste jaren.

Want het is soms echt een jungle waar je in terecht komt. Er zijn ineens BSO’s, TSO’s, leerplicht, studiedagen, vakanties, juffendagen, de schooldokter het is soms zo veel!

Ik vind de weetjes praktisch en helder opgeschreven. Echt dat beetje houvast wat ouders soms zo nodig hebben in de eerste jaren! Een aanrader voor alle toekomstige kleuterouders!

 

 

    Leave a Reply