Oefen met het schrijven van Engelse woordjes

Leeftijd: 8 – 15 jaar
Prijs: € 2,99 21 & 22 december gratis!
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

mwt04

 

Als je de app start kom je binnen in een cowboy omgeving. Het drop wat je ziet ziet eruit als een western dorp. Als je gaat beginnen maak je voor jezelf eest een speler aan. Je maakt dan een eigen avatar aan. Daarna kun je bij de skills aanpassen op welk niveau je wilt gaan spelen. Level 1 is het makkelijkste en level 3 het moeilijkste. Je kunt bij sills ook inzien welke woorden er gevraagd worden. Je kunt bij skills ook nog aangeven of het woord uitgesproken moet worden of niet. Zodra je dit gedaan hebt kun je aan de slag.

 

mwt05

Je gaat nu naar het eerste huis. Rond deuren en doorgangen zwermen letters rond. Deze letters moet je oppikken. Als je een deur open wilt maken of een trap op wilt gaan moet je eerst een woord maken. Je ziet een aantal letters. Maar in het woord missen en aantal letters. Jij moet nu uit je eigen letterblak letters toevoegen om zo een juist woord te maken. Ondertussen moet je in het huis ook opzoek gaan naar goudzakjes. Als je alle goudzakjes in een huis gevonden hebt kun je door naar het volgende huis.

Tips voor in de klas

mwt02

In de klas kun je deze app in de bovenbouw goed voor Engels inzetten! Ook in de onderbouw van het VO kun je deze app goed gebruiken.

In het basisonderwijs kun je deze app ook gebruiken voor kinderen die veel meer aankunnen, begaafde kinderen.

Wat leer je van deze App?

mwt03

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 13
De leerlingen leren informatie te verwerven uit eenvoudige gesproken en geschreven Engelse teksten.

Kerndoel 15
De leerlingen leren de schrijfwijze van enkele eenvoudige woorden over alledaagse onderwerpen.

Kerndoel 16
De leerlingen leren om woordbetekenissen en schrijfwijzen van Engelse woorden op te zoeken met behulp van het woordenboek.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Doorzetten

Mijn Mening

mwt06

Wat een leuke en leerzame app weer zeg! Ik merk aan de kinderen die ermee gewerkt hebben dat ze dit wel een pittige app vinden. Maar ik zie wel heel veel enthousiasme om ermee te werken. Kinderen willen ook wel graag Engels leren. En het spel wat ze moeten spelen vinden ze leuk om te doen.
Ook in de eerste klassen van de middelbare school is deze app nog prima in te zetten. Dit komt doordat je het niveau elke keer kunt aanpassen.

De app werkt prettig. De navigatie is meteen duidelijk voor kinderen. Er zijn ook geen in app aankopen in de app die gedaan hoeven te worden voor je aan helemaal met de app kunt beginnen.

Voor ouders/leerkrachten is er ook een extra uitleg over de app. Hoe het werkt en hoe je dingen kunt instellen. Verder vind ik het prettige aan deze app dat kinderen even mogen nadenken voor ze een woord maken. Er ontstaat geen frustratie.

De kinderen bij ons op school zijn helemaal fan van deze app!

Kortom omdat iedereen om zijn/haar eigen niveau kan werken vind ik dit een prettige app om tijdens de les Engels in te zetten!

 

 

    Leave a Reply