• num01
  • num06
  • num05
  • num04
  • num03
  • num02

Vul het ontbrekende cijfer in

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 3,99 26 augustus gratis voor iPad
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als je de app start mag je eerst kiezen met welk level je aan de slag wilt gaan. Het icoon wat je ziet geeft aan wat het hoogste cijfer is wat je tegen kunt komen in de oefeningen.

Als ik een oefening uitkies is de opdracht eigenlijk heel simpel. Ik zie een aantal cijfers staan op een rij. Alleen ontbreken er een of meerdere cijfers. Het ontbrekende cijfer kan ik uit een rij met cijfers kiezen. Wanneer ik het juiste cijfer kies worden de cijfers, helaas in het Engels, uitgesproken, als ik het geluid uitgezet heb ik er geen last van. Alleen duurt het wat langer voor de volgende oefening komt. Wanneer ik een fout cijfer kies krijg ik een nieuwe kans. Als ik er te lang over doe om het juiste cijfer te kiezen helpt de app mij door te laten zien wat ik moet doen.

Het zijn in totaal 15 verschillende niveaus in deze app die variëren van reeksen tot het cijfer 3 als hoogste cijfer en het cijfer 50 als hoogste cijfer. Het zijn altijd op een lopende getallen dus 5, 6 en 7. Er zitten geen getallen tussen waarbij je telt met sprongen van 2 of iets anders.

Tips voor in de Klas

Deze app sluit goed aan bij het kennen van de volgorde van de cijfers. Er kan goed met deze app worden gewerkt door kleuters, maar ook kinderen uit groep 3 en 4 zullen deze app goed kunnen gebruiken bij het rekenen.

Bij een app als deze kun je er voor kiezen om kinderen alleen of in tweetallen te laten werken. Bij kleuters is het belangrijk dat je de app eerst introduceert in de kleine kring. En als kinderen de werking van de app goed door hebben ze zelfstandig in tweetallen met de app te laten werken.

Wat leer je van deze App

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Vlot rekenen
  • Samenwerken, als je het samen doet

Mijn Mening

Ik vind dit een mooi vormgegeven app voor kinderen die met de cijferreeks bezig willen zijn. De oefeningen zijn uitdagend genoeg voor kinderen.

Het enige minpuntje aan deze app vind ik dat de cijfers in het Engels worden uitgesproken wanneer ik het goede antwoord heb.  Als ik het geluid uitzet heb ik hier geen last van, alleen duurt het wat langer voor ik dan de volgende oefening krijg.

Deze app vind ik echt een aanrader voor kinderen die de volgorde van de cijferrij willen leren!

Er zit geen reclame in en je hoeft ook geen in app aankopen te doen.

Leave a Reply