• lb01
 • lb02
 • lb03
 • lb04
 • lb05
 • lb06

Speel een muziekstuk

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 4,99 13/4 gratis voor iPad
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als ik de app start zie ik meteen een podium met muzikanten. Vervolgens kan ik uit de volgende opties kiezen:

 • More great apps: Hier zie ik alle apps van wonderkind
 • Play
 • Lullaby Box

Ik zal de onderdelen Play & Lullaby Box nader toelichten.

Play
Wanneer je voor het onderdeel Play kiest kun je muziek gaan maken. Je kiest eerst een lied uit dat je wilt gaan spelen. Dit zijn allemaal bekende Engelse kinderliedjes. Een aantal van deze liedjes zullen Nederlands sprekende kinderen ook gewoon kennen. Er zit namelijk ook in de wielen van de bus, jingle bells en nog meer van dit soort liedjes.

Als je een lied hebt gekozen zie je een notenbalk staan met allemaal gekleurde bolletjes. Deze corrosponderen met jouw piano er onder. Als er namelijk een gekleurd bolletje aan de beurt is dan licht de toets in die kleur op. Boven de toetsen staan ook de namen van de noten en de kleuren. Wanneer je een foute toets aantikt is dit niet erg, je krijgt dan de tijd om alsnog de juiste toets te vinden.

Je kunt er ook voor kiezen door rechts boven op het play teken te drukken, om het lied voorgespeeld te krijgen. Je ziet dan ook de tekst inbeeld. Je kunt dan ook meezingen! De piano en de band spelen dan samen voor jou het lied!

Rechts bovenin zie je ook een rond rood bolletje. Als je hierop drukt kun je je eigen gespeelde muziekstuk opnemen!

Lullaby Box
Bij het onderdeel Lullaby Box gaat het om het luisteren van slaapliedjes. Je kiest eerst welke liedjes je wilt horen. Vervolgens trek je het maantje omlaag en begint het muziekje te spelen. Het muziekje blijft net zo lang spelen tot het maantje weer boven aan de sterrenhemel staat.

Tips voor in de Klas

Dit is een leuke app voor kinderen om in de klas te gebruiken! Laat bijvoorbeeld twee kinderen een lied samen naspelen. Laat ze hierbij elkaar helpen met het vinden van de juiste noten.

Natuurlijk is het ook leuk om daarna de vertaling te maken naar een echte piano! Als de mogelijkheid er is, is dit natuurlijk heel erg leuk voor kinderen om het een keer op een echte piano te laten spelen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren

Verder leer je van deze app:

 • Je creatief uit te drukken
 • Je te concentreren op een activiteit
 • Nieuwe liedjes
 • Notenschrift

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke app om kennis te maken met het zelf spelen van muziek. Natuurlijk is het leuker om op een echte piano te spelen. Maar deze app kan een prima opstap zijn naar meer! De liedjes die in de app gebruikt worden zijn dan wel Engels, maar ik zie bij de kinderen die met deze app gewerkt hebben dat ze het leuk vinden om met de app te werken. En dan ze de Engelse liedjes in no time oppikken.

Het notenschrift is niet zo ingewikkeld voor ze omdat dit ook ondersteund wordt door de toetsen die oplichten. Kinderen pikken dit zonder al te veel instructie op.

De slaapliedjes zijn leuk voor de aller kleinste maar hier kun je verder niet echt heel veel mee doen. Het is meer een leuke toevoeging.

Ik vind dit echt een leuke app die je goed kunt gebruiken als introductie voor een muziekles!

 

 

 

  Leave a Reply