lt03

Oefen met begrijpend lezen met Juf Jannie

Leeftijd: 6 – 9 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

 

 

 

 

 

 

 

Als je de app start zie je een trein en krijg je de opdracht om een treintje/wagonnetje aan te raken om een verhaal te lezen. Je mag nu een verhaaltje lezen. Naarmate je verder in de trein komt worden de verhaaltjes moeilijker.

Wanneer je het verhaaltje hebt gelezen krijg je een vraag bijvoorbeeld: “wat heeft Pim voor zijn verjaardag gekregen”? Je ziet nu drie plaatjes. Een van deze drie plaatjes is het antwoord op de vraag. Als je een goed antwoord geeft dan krijg je de volgende vraag. Wanneer je een fout antwoord geeft dan word je terug gezet naar het verhaaltje. Je kunt het dan opnieuw lezen om vervolgens de vraag te kunnen beantwoorden. Als je de vragen goed hebt beantwoord dan wordt het volgende treintje vrijgegeven en gaat het slotje er vanaf.

Het volgende treintje bevat dan ook weer een verhaaltje met vragen. Alleen worden de verhaaltjes en vragen net elke keer een stapje moeilijker.

Tips voor in de klas

Dit is een app die je heel goed in een kleine kring met kinderen kunt spelen. Lees eerst samen met de kinderen het verhaaltje. En ga vervolgens met ze de vragen beantwoorden. Weten de kinderen het nog?

Als je meerdere kinderen tegelijk met de app wilt laten werken kun je er voor kiezen om elk kind een aftekenblad te geven. Op dit blad kunnen kinderen zelf aftekenen wanneer ze een waggon afgerond hebben.

De trein kun je hier downloaden.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 10
De leerlingen leren bij de doelen onder ‘mondeling taalonderwijs’ en ‘schriftelijk taalonderwijs’ strategieën te herkennen, te verwoorden, te gebruiken en te beoordelen.

Verder leer je van deze app:

 • Plezier in lezen
 • Je concentreren op een activiteit
 • Doorzetten

Mijn Mening

Wat een leuke app zeg! Met deze app kunnen kinderen begrijpend lezen oefenen. Daar heb ik nog maar weinig apps in weten te vinden!

Ik vind de opbouw in de app erg prettig. De verhaaltjes en vragen zijn eerst heel makkelijk zodat ook beginnende lezers met deze app aan de slag kunnen. En worden na elke wagon steeds een beetje moeilijker.

Wat ik sterk vind aan deze app is dat als je een vraag fout beantwoord dat je terug gaat in het verhaal. Je moet dan eerste het verhaal opnieuw lezen. Je krijgt dan ook een andere vraag om te beantwoorden, de foutieve vraag kan ook wel terug komen. Zo leren kinderen dat je terug moet gaan lezen in het verhaal om tot het goede antwoord te komen.

De navigatie in deze app is eenvoudig maar zeer duidelijk voor kinderen. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen om de app volledig te spelen. Ook zit er geen reclame in de app.

Ik vind deze app echt een prima aanvulling voor je digitale leeskist!

 

9 Comments

 1. Lisa
  9 september 2015

  Ik ben dit jaar aan het afstuderen en app’s zoals deze zijn dus erg welkom!

  Reply
 2. Sonja
  9 september 2015

  Met plezier leren lezen als een trein! Leuk concept! Zouden we graag winnen!!

  Reply
 3. Mariska
  3 juni 2017

  Erg gaaf! Dat zou een erg mooie aanvulling zijn op de apps die we op de iPads hebben. Zeker voor een aantal kleuters erg mooi en ook voor de groep 3!

  Reply
 4. Mieke
  3 juni 2017

  Betrokkenheid gegarandeerd lijkt me!

  Reply
 5. Juf Amber
  3 juni 2017

  Super leuk voor bij mij in de klas!
  De oudsten van groep 2 kunnen hier zeker mee aan t werk!

  Reply
 6. Jasmijn ter maat
  3 juni 2017

  Graag???

  Reply
 7. Joycella Hulshof
  3 juni 2017

  Super leuke win-actie! Wij zijn dit jaar gestart met het werken met iPads en nog druk op zoek naar goede apps. Dit is dan weer een super toffe toevoeging! Ik loot graag mee ?

  Reply
 8. Lonneke
  3 juni 2017

  Zou zo keuk zijn voor onze cluster 4 kids. Ze hebben zo veel variatie nodig om het lezen aangeboden te krijgen. Zodat het beter blijft hangen en beklijven. Ik hoop het voor ze dat we deze winnen

  Reply
 9. Marga Bood
  3 juni 2017

  Zoals ik net al op fb schreef lijkt het mij supergaaf om een superleuke app te winnen voor onze spiksplinternieuwe eerst Ipad diecwij gisteren gekregen hebben.

  Reply

Leave a Reply