Oefen met sommen met fruit

Dinsdag 26 september geef ik 10x een promocode weg voor deze app! Laat een reactie achter om mee te doen!

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad

De App

Wanneer ik de app start kan ik kiezen uit de volgende type sommen:

 • Addition: plussommen
 • Substraction: minsommen
 • Addition & Substraction: plus & minsommen door elkaar

Als ik voor een van de varianten kies krijg ik 3 sommen te zien. Ik zie bijvoorbeeld 8 appels liggen. En er moet 1 appel bij. Door het fruit, in dit geval de appels, aan te raken wordt er geteld hoeveel appels er zijn, je hoeft dit niet te doen! Het antwoord op de som kun je in een hokje plaatsen door het juiste getal er naartoe te slepen.

Zodra je het antwoord naar het hokje hebt gesleept en het is goed worden de plaatjes vervangen door cijferkaartjes. Wanneer je 3 sommen gemaakt hebt krijg je te zien hoelang je er over gedaan hebt. En hoeveel sterren dat is, 1, 2 of 3 sterren. Daarna krijg je weer 3 nieuwe sommen. En zo kun je doorgaan. Het zijn allemaal waarbij de uitkomt maximaal 10 is.

Tips voor in de Klas

Deze app kun je heel goed in de klas inzetten. Deze app is goed in te zetten bij het automatiseren van sommen tot 10. Je kunt voor een leerling bijvoorbeeld en timer zetten in combinatie met deze app. De leerling gaan dan bijvoorbeeld 10 minuten lang met deze app aan de slag. En dan gaat de leerling iets anders doen.

Deze app is ook prima in te zetten voor kinderen zo eind groep 2, die echt interesse krijgen in sommen. Doordat je het fruit aan kunt raken, en zo kunt tellen hoeveel stuks het zijn, geeft het kinderen een houvast.

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk kun je het volgende leren van deze app:

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

 • automatiseren en memoriseren van de optellingen en aftrekkingen tot 10 en tot 20
 • vorming van een netwerk van getalrelaties rond optellen en aftrekken tot 100

Kerndoel 29
De leerlingen leren handig optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Mijn Mening

Ik vind dit een mooie app om sommen tot 10 mee te oefenen. De manier van werken met de sommen werkt erg handig. Je moet de som echt uitrekenen. Want de kaartjes met de antwoorden erop, het zijn meerdere kaartjes, liggen door elkaar heen. Je kunt dus niet echt gokken. En pas als het antwoord goed is blijft het kaartje liggen.

Een leerling krijgt steeds 3 sommen, en dan even een korte feedback. En dan kan de leerling weer 3 sommen maken. Een mooie afwisseling!

Dat je de fruitstukken ook kunt tellen en dat dan het aantal getelde fruitstukken rechts in de bovenhoek van het kaartje komt te staan vind ik een goede aanvulling. Zeker voor zwakke rekenaars. Ze zien dan een concreet aantal. Maar ook het cijfer erbij blijft zichtbaar.

De app is mooi vormgegeven. En er zit geen reclame in de app. Kortom ik vind dit een prima app die je voor automatiseren zou kunnen gebruiken!

8 Comments

 1. Manon Musterd
  24 september 2017

  Heel graag! Mooie apps heb je altijd in de winactie. De enige manier om iets voor de school te krijgen want ik mag er geen geld aan uitgeven. Dus proberen we maar weer te winnen!

  Reply
 2. Gemma peeters
  24 september 2017

  Heel leuk om in te zetten in groep 3

  Reply
 3. Inge
  24 september 2017

  Zou een top app zijn voor mijn groep 2.
  Hele goede aanvulling!

  Reply
 4. Kelly Aarts
  25 september 2017

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn groep 3. Elk jaar hebben de kinderen weer heel veel moeite met het automatiseren, dus denk dat deze app veel gebruikt gaat worden!

  Reply
 5. Miranda
  25 september 2017

  Gaaf! Toffe actie. Ik doe mee hoor ??

  Reply
 6. Jasmijn ter maat
  25 september 2017

  Super app?

  Reply
 7. Mandy
  25 september 2017

  Die zou ik graag winnen voor mijn groep. Voor de kids die al meer aan kunnen is dit een mooie aanvulling!

  Reply
 8. Ester Boels
  25 september 2017

  Lekker tutti frutti, hiermee leren onze kids zich vast helemaal kaputti!!!

  Reply

Leave a Reply