• jongeb01
  • jongeb02
  • jongeb03
  • jongeb04
  • jongeb05
  • jongeb06
  • jongeb07

Speel met bouwvoertuigen

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 1,99 13/4 gratis!
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als ik de app start dan zie ik een kraanwagen rijden met daarop 3 verschillende dozen. Elke doos staat voor een activiteit:

  • Loep
  • Bulldozer
  • Puzzelstukje

De inhoud van de activiteiten zal ik bespreken

Loep
Wanneer ik voor de loep kies krijg ik eerst een aantal platen te zien waar ik uit kan kiezen. Als ik vervolgens een plaat kies krijg ik twee bijna dezelfde platen te zien. In deze twee platen zitten 4 verschillen. En die moet jij vinden! Elke keer als je een verschil vindt gaat er een bolletje boven branden. Wanneer je er 4 hebt gevonden kun je een nieuwe plaat kiezen.

Bulldozer
Als ik kies voor de bulldozer krijg ik een aantal platen te zien waar ik uit kan kiezen. Als ik een plaat kies wordt mijn opdracht duidelijk. Ik moet namelijk of iets verplaatsen. Dit kunnen bladeren zijn, maar het kan ook afval of cement zijn. Elke keer als je een mijlpaal hebt bereikt verdien je een ster.

Puzzelstukje
Wanneer je kiest voor het puzzelstukje ga je puzzels maken. Je ziet eerst een aantal platen die een puzzel kunnen worden. Bij de instellingen, het radertje links boven, kun je instellen uit hoeveel stukjes te puzzel moet bestaan 4, 9 of 16. Verder kun je kiezen of je de stukjes moet draaien of niet. Wanneer je een puzzelstukje op de goede plek legt blijft deze liggen. Als je de puzzel hebt afgerond krijg je de kans om een nieuwe puzzel te kiezen.

Tips voor in de Klas

Deze app kun je prima inzetten bij het thema bouwen. Laat bijvoorbeeld eens twee kinderen samen aan de app werken. Het is wel belangrijk dat je de app eerst introduceert in een klein groepje zo kunnen kinderen rustig kennismaken met de app.

Puzzels maken vinden kinderen leuk. En helemaal als ze hun eigen puzzel mogen maken! Zoek een afbeelding bijvoorbeeld van een dino, als je een dino puzzel wilt maken, en knip die uit. Plak deze afbeelding op een stuk karton. Zet vervolgens lijnen op de afbeelding. Knip nu over deze lijnen. En je hebt nu de stukjes voor je eigen puzzel geknipt! Deze puzzel kun je nu zelf maken of je laat de puzzel door iemand anders maken.

Wat leer je van deze App?

Van deze app leer je heel goed naar afbeeldingen te kijken. Want waar moeten de stukjes van de puzzel nou precies komen? ? Hiervoor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afbeelding waar een stukje moet komen. Of waarin verschillen de platen nou van elkaar

Ook leer je je van deze app goed te concentreren op een activiteit. Want alleen als je je goed concentreert kun je de opdracht tot een goed einde brengen.

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke aantrekkelijke app voor jonge kinderen! De activiteiten die kinderen in deze app kunnen doen zijn leuk en voldoende uitdagend.

Wat ik ook leuk vind is dat de geluiden die je in de app hoort echt bij de platen passen.

De navigatie in de app is eenvoudig. En wat handig is, is dat je niet te veel hoeft in te stellen voor dat je met de app kunt werken. Alleen bij puzzelen mag/moet je iets instellen om de puzzel aan het niveau van het kind aan te passen.

Er zit in deze app geen reclame. En als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen in app aankopen meer te doen om deze app volledig te spelen! Kortom een echte aanrader om bij het thema bouwen te gebruiken.

 

Leave a Reply