• mol1
 • mol01
 • mol3
 • mol4
 • mol5
 • mol6

Het molletje in de winter

Leeftijd: 2 – 6 jaar
Prijs iOS: € 0,99
Android: € 0,93
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

De App

Direct als je de app start hoor je een vrolijk, niet vervelend, muziekje. Je ziet molletje op de slee in de sneeuw. Als je op de play button drukt ga je naar de activiteiten van molletje. Ook kun je hier meer informatie krijgen over de apps van molletje en de muziek uitzetten.

Als ik op de play button druk zie ik een heleboel kleine plaatjes van molletje. Deze kleine plaatjes vormen een verhaal van molletje in de winter. In elke plaat moet je opzoek naar voorwerpen die verborgen zitten. Je ziet bijvoorbeeld een ski, in het blauwe vlak staan. Jij moet dan opzoek naar een ski in de tekening van molletje. Als je die gevonden hebt krijg je een geluidje te horen. Als je alle verborgen voorwerpen gevonden hebt krijgt je een beloningsannimatie te zien. En kun je door naar de volgende plaat. In alle platen zitten verschillende animaties met geluid. De plaatjes vormen samen een verhaal. Maar dit verhaal hoef je niet te volgen. Je kunt de platen ook als zoekplaten gebruiken.

Tips voor in de Klas

Dit is echt een prachtige app om in de klas te gebruiken. Je kunt kinderen in tweetallen samen met de app laten werken en ze laten zoeken naar de verschillende verborgen voorwerpen.

Wat je ook kunt doen is de app in een klein groepje gebruiken waarbij je kinderen de voorwerpen laat benoemen die ze moeten zoeken. En ze ook laat omschrijven waar ze de voorwerpen zien. Je bent op deze manier met woordenschat bezig.

Een andere leuke activiteit om met deze app te doen met een klein groepje is het vertellen van het verhaal. Want alle plaatjes samen vormen een verhaal. Ook op deze manier ben je met woordenschat bezig.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Verder leer je van deze app:

 • Concentreren op een activiteit
 • Nieuwsgierigheid ontplooien
 • Kritisch kijken naar afbeeldingen

En verder moet je gewoon heel erg genieten van deze app!

Mijn Mening

Ik vind dit echt een prachtige app! Het brengt bij mij meteen herinneringen boven uit mijn jeugd dat we op vakantie in Duitsland waren en op de ZDF naar molletje aan het kijken waren. Heerlijk om daar nog een keer van te kunnen genieten.

De app is echt prachtig vormgegeven. Je ziet gewoon dat kinderen genieten van de platen van molletje en het zoeken naar de verborgen voorwerpen. Ook als je activiteiten in de kleine kring, die ik bij tips voor in de klas geef, doet zie je kinderen echt genieten van deze app. Het muziekje dat je in de app hoort vind ik niet echt storend. Sterker nog ik vind dat dit echt iets toevoegt aan de app. Het is geheel in sfeer van de app en past er prima bij.

De navigatie in de app werkt eenvoudig. Kinderen snappen het vrijwel direct. Er zit geen reclame in de app en je hoeft ook geen in app aankopen te doen. Geniet vooral van deze app! Een echte aanrader deze app!

Een filmpje van de app

1 Comment

 1. Saskia
  8 januari 2016

  Wat een leuke app tip weer! Mijn zoontje en ik kennen het molletje wel. Dus ik denk dat deze app zeker in de smaak zal vallen.

  Reply

Leave a Reply