flash07

Oefen met plussomen

Leeftijd: 5 – 12 jaar
Prijs: € 3,99 30/10 gratis!
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Dit is een app om te oefenen met plussommen. Bij elke opdracht kun je kiezen op welk niveau je dat wilt doen. De niveaus waar je uit kunt kiezen zijn:

 • Sommen met als uitkomst 1 – 3
 • Sommen met als uitkomst 1 – 5
 • Sommen met als uitkomst 1 – 10
 • Sommen met als uitkomst 5 – 12
 • Sommen met als uitkomst 10 – 20
 • Sommen met als uitkomst 1 – 20
 • Sommen met als uitkomst 1 – 50
 • Sommen met als uitkomst 50 – 100
 • Sommen met als uitkomst 1 – 100

Direct als ik de app zie, zie ik dat het over rekenen gaat. Ik krijg keuze uit drie verschillende activiteiten.

Practice

Wanneer je voor deze activiteit kiest moet je eerst kiezen op welk niveau je sommen wilt gaan maken. Vervolgens zie je een kaart met een som. Je moet nu het antwoord hardop noemen. Bij dit spel is het de bedoeling dat je dit samen doet. De ene zegt het antwoord. En de ander controleert het antwoord.

Quiz Games

Het onderdeel Quiz Games heeft twee keuzes:

 • Flash Car Quiz
 • Speed Challenge

Deze twee onderdelen zal ik nader uitleggen.

Flash Card Quiz


Als ik voor deze activiteit kies moet ik eerst kiezen op welk niveau ik sommen wil gaan maken.

Daarna krijg je een som te zien. Eronder zie je op 3 kaartjes uitkomsten staan. Jij moet nu de goede uitkomst achter de som slepen. Als je een goed antwoord geeft krijg je onderin de balk een groen vinkje te zien. Wanneer je een fout antwoord hebt gegeven krijg je een kruisje te zien. Je maakt 10 opdrachten. Als je klaar bent krijg je je score te zien in een percentage goed. En hoelang je er over hebt gedaan.

Speed Challenge

In dit onderdeel krijg je een kaart te zien met een som. Ernaast staan twee mogelijke antwoorden. Je moet nu zo snel mogelijk het juiste antwoord aantikken. Je hebt een halve minuut om zo veel mogelijk sommen te maken. Voor elk goed antwoord krijg je punten.

Match Games

Het laatste onderdeel is Match games. Ook hier heb je weer de keuze uit twee verschillende spellen:

 • Flash card Match
 • Eqiation Match

Flash Card Match


Als ik flash card match wil gaan spelen kies ik eerst op welk niveau ik wil gaan werken. Wanneer ik door ga krijg ik twee keuzes. Je kunt memory spelen. Bij memory moet je het de som bij het antwoord zoeken. Je krijgt dan 4x een spel memory te zien.
Wanneer je kiest voor show me. Dan krijg je kaartjes te zien, dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Je moet nu de setjes, het antwoord bij de som zoeken.

Equation Match


Als ik equation match kies dan kies ik eerst op welk niveau ik aan de slag ga. Ook bij deze activiteit kun je weer kiezen tussen memory en show me. Als je voor memory kiest is het zo dat je steeds twee kaartjes omdraait. Op beide kaartjes staat een som. Hier komt een antwoord uit. Je hebt nu een setje wanneer je twee kaartjes met een som met hetzelfde antwoord hebt.

Wanneer je kiest voor de show me activiteit krijg je ook kaartjes te zien. Dit kunnen er 4, 6 of 8 zijn. Je ziet ook hierop weer de sommen staan. Een setje is nu een setje met een som met dezelfde uitkomst.d

Tips voor in de Klas

Deze app kun je al vanaf groep 2 gebruiken. Dit omdat het niveau van sommen met een antwoord tussen de 1 – 3 erbij zit. Zeker voor kinderen die rekenhonger hebben is dit prima te gebruiken.

Maar ook zeker voor groep 3 en 4 is deze app heel goed te gebruiken om te automatiseren. En ach als je als leerkracht niet direct er een score uit krijgt vind ik dat helemaal niet zo erg! Soms is het ook belangrijk om kinderen gewoon te laten oefenen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Maar ook buiten de kerndoelen om leer je van deze app het volgende:

 • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Wat een super fijne app. Dit is echt een app die je door heel de basisschool kunt gebruiken. Zonder al te veel uitleg is duidelijk wat je moet doen hier.

Wat ik ook erg prettig vind is dat je kunt instellen wat voor sommen kinderen moeten maken. Waar moeten de antwoorden tussen liggen. De keuze is echt behoorlijk. Zo zit er eigenlijk altijd wel iets bij waar kinderen mee aan de slag kunnen.

De bediening van de app is eenvoudig. Er zit geen reclame in. En als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen.

Een aanrader dus voor thuis en op school!

 

  Leave a Reply