dolfjer01

Oefen woordenschat met Dolfje

Leeftijd: 6 -10 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPad/iPhone
AppStore

De App

dolfjer02

Als ik de app van Dolfje start zie ik Dolfje. Ik zie een instructie waarbij mij uitgelegd wordt hoe ik Dolfje moet laten lopen. Wanneer ik op start druk gaat het spel beginnen!

Ik zie Dolfje in het Weerwolvenbos. In dit Weerwolvenbos moet Dolfje zo ver mogelijk komen. Door te springen, rollen, duiken en te rennen kan hij ver komen. Onderweg kun je munten oppakken en pakketjes verzamelen om extra krachten te krijgen. Wanneer je een rood cadeautje pakt trek je alle smileys aan. Wanneer je een geel cadeautje krijgt dan krijg je dubbelen punten. Als je een blauw cadeautje pakt dan kun je twee keer zo hoog springen. En wanneer je een groen cadeautje pakt dan kun je sneller rennen.

Onderweg krijgt Dolfje aanmoedigingen van Noura, Leo, Pa en Ma!

Onderweg moedigen Noura, Leo, Pa en Ma je aan!

Wanneer je tegen iets opgelopen bent, bijvoorbeeld een grafsteen, heg, muur of iets anders krijg de optie om het opnieuw te proberen. Je moet dan een vraag beantwoorden. Deze vragen zijn allemaal in de stijl van Dolfje. Maar hebben te maken met woordenschat. Een voorbeeld is: “De toneelspeler buigt diep. Hij is heel blij met het …. Je hebt dan keuze uit vier antwoorden: harnas, journaal, applaus of repeteren.
Als je het goede antwoord kiest mag je het spel opnieuw gaan spelen. Wanneer je een foutje maakt mag je het nogmaals proberen tot je het goed hebt.

Tips voor in de Klas

dolfjer05

Ik vind dit echt een spel om samen te spelen. Een leerling speelt het spel. En samen beantwoord je de woordenschatvragen.

Wat natuurlijk ook leuk is, om dit spel tijdens je vakantie te spelen! Je hebt geen internet nodig voor deze app. De vragen kun je natuurlijk ook samen met je kind oplossen. Wanneer je kind het spel speelt en een fout maakt bespreek je samen de vraag. Welk antwoord zou goed kunnen zijn? Als je, je kind ook nog vraagt naar de betekenis van de andere woorden leertje kind ook meteen nog extra woorden!

Wat leer je van deze App?

dolfjer03

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 12
De leerlingen verwerven een adequate woordenschat en strategieën voor het begrijpen van voor hen onbekende woorden. Onder ‘woordenschat’ vallen ook begrippen die het leerlingen mogelijk maken over taal te denken en te spreken.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Navigeren

Mijn Mening

dolfjer04

Dolfje Weerwolfje is in groep 4 erg populair. Toen ik dit spel aan de kinderen liet zijn vonden ze het echt meteen geweldig. De besturing van Dolfje die allerlei acties moet ondernemen om door het Weerwolvenbos te gaan zijn soms wel lastig. Maar het spel is zo leuk dat kinderen het blijven spelen!

Ik vind het echt super dat als Dolfje ergens tegenaan gelopen is je een vraag moet beantwoorden om verder te gaan. Op deze manier werk je op een leuke manier aan woordenschat!

De app is gratis. Heeft geen reclame. En om de app volledig te spelen hoef je geen in app aankopen te doen! Kortom echt een aanrader voor kinderen vanaf groep 4!

 

Leave a Reply