Luister naar rijmverhaaltjes met Muis

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Mijn Mening

Bookabooka vind ik een leuke app voor jonge kinderen om te luisteren naar verhalen! Er is een grote verscheidenheid aan prentenboeken aanwezig. Er zijn prentenboeken in diverse talen beschikbaar. Wat wel weer heel handig kan zijn in de klas.

Wat ik mooi vind aan de app is dat deze zo eenvoudig werkt. Kinderen kiezen een boek. En kunnen dan vervolgens kiezen welke stem ze erbij willen horen. Want ook hier kun je keuzes in maken. Dat kan heel prettig zijn.

Een ander mooi aspect is dat je ook het lettertype aan kunt passen. Zo kun je beginnende lezers ook faciliteren!

Dat er 4 prentenboeken gratis zijn, zo kun je kijken of het wat voor je is, vind ik mooi! Kortom een mooie app om te gebruiken in de klas!

De App

In de app van Bookabooka draait het om prentenboeken die voorgelezen worden. Kinderen kunnen zelf, na de in app aankoop, kiezen uit ruim 130 prentenboeken! De prentenboeken worden voorgelezen. Maar je kunt, wanneer je kunt lezen, ook meelezen met de tekst!

De app zit prima in elkaar. Kinderen kunnen zelf het boek kiezen. En vervolgens gaan luisteren. Het is relatief eenvoudig om dit te starten voor jonge kinderen. Er zit geen reclame in deze app wat ik erg prettig vind.

Voor deze app is geen internet nodig. Je kunt dus overal de prentenboeken luisteren.

Tip’s voor in de Klas

 

Ik vind deze app echt super voor jonge kinderen om extra taalaanbod te krijgen! Ik zou ‘m dan ook zeker inzetten voor jonge kinderen die je wilt stimuleren met extra taal. Meer tip’s voor apps die je kunt inzetten om taal te stimuleren vind je hier.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Als je naar de ontwikkeling van kinderen kijkt stimuleer je met deze app:

Beginnende geletterdheid – Verhaalbegrip

  • Gebruikt en leert (nieuwe) woorden naar aanleiding van verhalen en/of een thema. De nieuwe woorden liggen in de belevingswereld van het kind.

    Leave a Reply