bct05

Versier de kerstboom

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € 0,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Mijn Mening

Wat een leuke app, de kleuters vinden het erg leuk om de kerstboom te versieren maar als de kerstboom eenmaal versierd is dan kan de kerstboom niet nog een keer versierd worden. Met deze app kunnen de kinderen de kerstboom meerdere malen zelf versieren. Dit kan met deze app prima. Ik zie dat kinderen makkelijk zelfstandig met de app kunnen werken. De taal is wel Engels maar dit is geen belemmering voor het gebruik van de app. Want de werking spreekt voor zich.

In deze app zit geen reclame. Wat ik zelf erg prettig vind. Verder is het zo dat als je de app eenmaal hebt aangekocht je geen verdere in app aankopen hoeft te doen.

De App

Kinderen vinden het leuk om de kerstboom te versieren. Helaas kan dat vaak maar een keer. Met deze app kunnen kinderen zelf een kerstboom versieren. Eerst moet je een standaard voor de kerstboom kiezen. Vervolgens kun je de kerstboom gaan versieren met allerhande versiersels. Dit kunnen zijn slinger, lichtjes of ballen zijn.

Als je de kerstboom versierd hebt kun je vanuit de app een foto maken om deze kerstboom vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld een kerstkaart te maken!

Tips voor in de Klas

Kinderen vinden het leuk om een kerstboom te versieren. Met deze app kun je zelf een kerstboom versieren. Laat kinderen ook eens een een kerstboom vouwen. Laat ze de kerstboom op precies dezelfde manier versieren als ze in de app hebben gedaan. Lukt dit? Op deze manier ga je van abstract, het werken op de iPad naar werken met concreet materiaal.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt dan leer je van deze app:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Verder leer je van deze app:

  • Je creatief uit te drukken
  • Je te concentreren op een activiteit
  • Fijne motoriek

Leave a Reply