• bobbi01
  • bobbi02
  • bobbi03
  • bobbi04
  • bobbi05
  • bobbi06

Kijk filmpjes op de iPad

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: gratis (in app aankopen)
Download voor: iPhone/iPad
AppStore

De App

Als ik de app van Bobbies bioscoop start wordt het mij al snel duidelijk dat deze app over films kijken gaat. Ik kom namelijk binnen in de hal van een bioscoop. Ik zie “aan de muur” verschillende filmposters hangen. Je vindt in deze app filmpjes van bijvoorbeeld seabert, Biba Boerderij, eskimo meisje, de snorkels, nijntje, musti, kleine prinses en nog veel meer! Als ik op de poster tik kan ik een aflevering bekijken van die film.

In de bioscoophal heb ik ook een kopje: info ouders. Hier krijg ik een korte uitleg over hoe de app precies werkt. Als ik naar de kassa ga zie ik op de achtergrond verschillende posters van films hangen. Rechts bovenin zie ik een oranje i staan. Wanneer ik hier op tik dan krijg ik een beschrijving van de film of serie te zien.

Wanneer ik op de poster zelf tik kom ik in een bioscoopzaal terecht. Ik zie dan verschillende afleveringen van de serie die ik gekozen heb. Als ik een film gekozen heb zie ik alleen de film. Door op het plaatje van de aflevering te tikken wordt deze afgespeeld op mijn iPad.

Je kunt er ook voor kiezen om een filmpje in de koffer te stoppen. Onder elke aflevering staat namelijk een koffer met een groen plusje. Wanneer je hier op drukt wordt de aflevering of film in de koffer geplaatst. Dit houdt in dat je de aflevering of film offline kunt bekijken. Je kunt maximaal 25 films/afleveringen in de koffer plaatsen. En je moet voldoende geheugen hebben op je iPad. De koffer vind je door in het overzichtsscherm

Het begin van een filmpje is altijd direct duidelijk, je hoort namelijk het foyermuziekje. Als een filmpje is afgelopen is dit ook duidelijk want dan hoor je ook weer het foyermuziekje. Zo kun je er makkelijk op reageren.

In deze app zitten in app aankopen. Deze heb je nodig om filmpjes te bekijken. De appmaker vindt het belangrijk dat het beeldmateriaal van hoogwaardige kwaliteit is. Ook is de kijkomgeving veilig, je hoeft niet uit de app. En krijgt geen reclame te zien. Je kind kan dus niet tijdens het kijken van een filmpje door klikken naar ander beeldmateriaal.

Prijzen van Bobbies Bioscoop zijn:

  • Weekkaart € 0,99
  • Maandkaart € 2,99
  • Kwartaalkaart € 7,99

Tips voor in de Klas

Soms kan het heel ontspannend zijn voor kinderen om even alleen naar een filmpje te kijken. Door een koptelefoon in de iPad te doen kan een kind even alleen naar een filmpje kijken. Ook voor thuis of op vakantie kan dit een prima alternatief zijn voor de computer of de televisie.

Wat je natuurlijk ook kunt doen is met Apple TV de filmpjes op je TV tonen hierdoor kun je in huis of in de klas een echte bioscoop maken! Popcorn en wat te drinken erbij en klaar is Kees!

Mijn Mening

Ik vind dit echt een praktische app voor ouders. In deze app zitten echt alleen maar filmpjes voor jonge kinderen die ook echt bij hen aanspreken.

Wat ik verder echt een plus vindt aan deze app is dat je van alle series meerdere afleveringen hebt. En dat er ook regelmatig nieuwe filmpjes worden bijgeplaatst. De vulling in de app blijft dus altijd up to date.

Een erg handige optie vind ik ook dat je filmpjes offline kunt bekijken door ze in de koffer te stoppen. Zo kun je op een moment dat je geen internet/3G hebt toch een filmpje bekijken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op vakantie gaat en een lange autorit voor de boeg hebt.

De navigatie in de app is eenvoudig. Kinderen kunnen op deze manier makkelijk zelfstandig met deze app werken. Je kunt natuurlijk ook met kinderen afspreken dat ze alleen de filmpjes mogen kijken die in de koffer zitten.

Een ander groot pluspunt vind ik dat er geen reclame in deze app zit. Je blijft in deze app in de app terwijl je een filmpje kijkt. Ook zit er geen reclame tijdens de filmpjes. Je ziet echt alleen maar het filmpje. Daarom betaal je ook voor deze app, maar dat vind ik zelf geen probleem. Je weet dan als ouder zeker dat je kind geen filmpjes te zien krijgt die niet passen.

Kortom ik vind deze app een aanrader voor ouders met jonge kinderen!

Leave a Reply