u01

Oefen met automatiseren van plus en minsommen

Leeftijd: 6 – 12 jaar
Prijs: € 1,09
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

u03

In vele rekenmethoden wordt getoetst hoe snel je kunt optellen en/of aftrekken onder de 10, 20 of 100. Deze sommen moeten voor leerlingen geautomatiseerd zijn. Maar hoe kun je dat nou op een leuke en snelle manier oefenen. Juist met een app natuurlijk! En daar is de app UP +- goed in.

Elke leerling in de klas kan een eigen profiel aanmaken in deze app. Hierin heb je je eigen profielnaam, foto en worden je vorderingen bijgehouden.

Als je voor jezelf een profiel hebt aangemaakt kun je aan de slag met sommen maken. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • 0 – 10
 • 0 – 20
 • 0 – 100

Telkens kun je ook kiezen uit wat voor type sommen je wilt maken:

 • plus sommen
 • min sommen
 • plus en min sommen door elkaar heen

Ook kun je steeds kiezen hoe lang je de sommen gaat oefenen:

 • 1 minuut
 • 2 minuten
 • 5 minuten

Als je hebt gekozen wat voor sommen je wilt gaan doen en hoe lang ga je aan de slag. Je ziet steeds hoeveel sommen je goed gemaakt hebt. Als je een som fout hebt gemaakt is de volgende som die je krijgt makkelijker. Alleen de sommen die je goed hebt gemaakt worden geteld. Je moet nu de tijd die je hebt gekozen vol maken met sommen maken. De eigen score steeds weer verbeteren door opnieuw sommen te gaan maken.

Je kunt ook de score van andere gebruikers zien. Hierdoor kun je de competitie met elkaar aangaan.

Tips voor in de Klas

u05

Dit is een app die zeer goed bruikbaar is in de klas. Wie kent het nou niet de werkbladen met sommen die je kunt afnemen bij kinderen? In de methode wordt het optellen en aftrekken wel geoefend maar met deze app krijg je direct feedback. Wat het wel zo makkelijk maakt.

Een tip voor in de klas is dat elke leerling in de klas een profiel aanmaakt. Op deze manier kun je zelf je vorderingen bijhouden. Als leerkracht is het wel belangrijk dat je een leerling een opdracht geeft wat er geoefend moet worden. Dit kan voor elke leerling anders zijn.

Doordat de oefeningen maar kort zijn kunnen er in korte tijd veel leerlingen aan de beurt komen.

Voor het digibord heb je natuurlijk ook materiaal. Als je naar de Gynzy Digibordsoftware kijkt hebt je bijvoorbeeld:

 • Sommendictee: hierin voer je zelf je eigen sommen in
 • Sommenmachine: hierin moet je sommen oplossen

Wat leer je van deze App?

u04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Verder ben je natuurlijk ook bezig om aan je concentratie te werken.

Mijn Mening

u02

Ik vind dit een goede app waarmee kinderen kunnen oefenen met het maken van sommen binnen een bepaalde tijdsduur. Want elke leerkracht kent het wel die werkbladen vanuit de methode. Maar jammer genoeg kijken die werkbladen zichzelf nooit vanzelf na. Deze app maakt het makkelijker. Kinderen kunnen er mee oefenen. Maar je kunt de app ook gebruiken om te toetsen.

De navigatie binnen de app is eenvoudig. Het is voor kinderen makkelijk om een profiel aan te maken en hiermee te werken. Kinderen kunnen zelfs hun eigen foto gebruiken in het profiel maar ook kiezen uit een van de profiel foto’s. Hoe de app werkt is ook voor kinderen snel duidelijk. Je hoeft de app niet meerdere malen uit te leggen.
Als je de app eenmaal hebt gedownload dan zitten er geen in app aankopen meer in. En er zit geen reclame in.

Ondanks dat ik twee dingen heb die deze app nog beter zouden maken raad ik wel aan om deze app te kopen. Want met deze app oefen je op een leuke manier vlot op en aftrekken onder de 10, 20 of 100.

42 Comments

 1. Saskia
  8 maart 2017

  Super!! Bedankt voor de hele duidelijke info.
  Dit zou geweldig zijn voor mijn dochter van 7 die veel moeite heeft met automatiseren en nog regelmatig haar vingers gebruikt (wat vanaf groep 4 niet meer mag zei de juf onlangs…). Dit op een leuke manier oefenen zou fantastisch zijn voor haar zelfvertrouwen!
  Ik maak graag kans op de code voor de app!
  Groetjes van Saskia

  Reply
 2. Imelda
  8 maart 2017

  Jaaaaa! Om mijn leerling in groep 5 die zó hard haar best doet, maar zo’n moeite heeft met het automatiseren eens een léuke opdracht aan te bieden ?

  Reply
 3. Floortje Djadoenath-Deeleman
  8 maart 2017

  Heel graag! Automatiseren is zo belangrijk. Goed om dat op verschillende manieren te oefenen. Via deze app lijkt het me heel prettig voor de leerlingen om hier vlot mee aan de slag te kunnen met directe feedback.

  Reply
 4. Annelies
  8 maart 2017

  Ik zou deze app graag winnen voor mijn zoontje. Hij zit in het eerste leerjaar en worstelt nog een beetje met de sommen. Deze app zou het oefenen wel wat leuker maken. ?

  Reply
 5. Annet
  8 maart 2017

  Wat goed voor de kinderen en zeker voor de kinderen die nu al afhaken.. Kunnen ze goed leren te automatiseren, waardoor ze volgend jaar de stof makkelijker kunnen bijbenen…

  Reply
 6. Yvonnd
  8 maart 2017

  Zou zo fijn zijn. Heb mijn eigen oude ipad in mijn groep 3 (voor het eerst een eigen klas) in gebruik omdat de paar tablets die we op school hebben te traag zijn. Maar heb nog niet echt een fijne app voor automatiseren:)

  Reply
 7. Jasmijn ter maat
  8 maart 2017

  Dolgraag!een prachtige app om kinderen te stimuleren op deze manier.

  Reply
 8. Sonja
  8 maart 2017

  Leuk! De reken Cito was niet al te best gemaakt in groep 3 dus wat extra oefen materiaal zou erg welkom zijn!!

  Reply
 9. Willemieke wakker
  8 maart 2017

  Zou erg leuk zijn voor slimme kleuters, groep 3 en 4 ??

  Reply
 10. Lydia Sterenborg
  8 maart 2017

  Graag, we hebben nu 8 iPads dus kunnen de kinderen mooi in groepjes oefenen, groep 3 legt de basis!!!

  Reply
 11. Wieke
  8 maart 2017

  Graaag!
  Deze app lijkt mij een super uitdaging voor de plus klas kleuters (voornamelijk allemaal hoogbegaafd) van de Kloostertuin in assen, waar mijn zoon op school zit.

  Reply
 12. Kirsten
  8 maart 2017

  Dat zouden wij FANTASTISCH vinden. Wij krijgen binnenkort 4 ipads in de klas en zouden deze app dan meteen kunnen uitproberen.

  Reply
 13. Denise
  8 maart 2017

  Zeer grote groep 3 dit jaar,dus digitale oefeningen zijn zeer welkom ter ondersteuning voor de kinderen en mij als leerkracht.
  Super dat deze ontwikkelingen er zijn!

  Reply
 14. Mandy
  8 maart 2017

  Oh heel graag.
  Ik ben leerkracht van groep “4” van een sbo school.
  De meeste leerlingen van mij rekenen half groep 3 en hebben helaas tm 10 niet geautomatiseerd.
  Een nieuwe manier is welkom voor de uitdaging.

  Reply
 15. Hanne V
  8 maart 2017

  Wat leuk om deze app te mogen ontdekken via je site. Hier is het rekenen geen evidentie, dit lijkt een mooi hulpje voor het automatiseren. Het is minder saai dan de sommetjes die mama op een blaadje schrijft 🙂

  Reply
 16. Lonneke
  8 maart 2017

  Dit zou ik helemaal geweldig vinden voor onze groep 3. We beschikken elke dag over 4 ipads waardoor er telkens eren groepje kan oefenen. We hebben al voldoende app tm 10 maar bij deze kin je ook automatiseren tm 20. Heel handig tot aan het einde van het jaar. Wat ik ook fijn vind is dat je kunt kiezen uit meerdere opties waardoor eenieder op zijn of haar niveau werkt. En er zit een tijd aan vast. Ik zou kiezen voor 5 min zodat ze langere tijd flink bezig zijn. Leuk om voor een klassentotaal per week te gaan!

  Reply
 17. Armanda
  8 maart 2017

  Heel graag zou ik deze app winnen. Automatiseren is bij ons op school een heel groot aandachtspunt. Dus deze app zou fantastisch zijn… daarnaast is onze slogan: onderwijs moet leuk zijn… en deze app maakt het leren veeeeeel leuker??

  Reply
 18. Petra van Duijn
  8 maart 2017

  Deze app zou ik heel graag winnen voor mijn groep 3 van Asielzoekersschool De Verrekijker!
  Op onze school werken we helaas niet met IPads, dus stel ik mijn eigen Ipad ter beschikking om de kinderen alsnog op een leuke manier te laten oefenen met rekenen en lezen. Ze vinden het geweldig!

  Reply
 19. marjon
  8 maart 2017

  Wat zou ik deze app graag willen winnen. Het automatiseren is zo’n belangrijk onderdeel om moeilijkere sommen en inzichten in rekenvaardigheden aan te kunnen. Ik ben al tijden op zoek naar een goede app/website om dit aan te kunnen bieden. Rijtjes sommen op papier is in deze tijd maar saai volgens de kinderen… En nu duimen maar!!!

  Reply
 20. Karin e
  8 maart 2017

  Wat kunnen we deze app mooi gaan inzetten voor groep 3, in onze digitale onderwijs.
  “Want door te automatiseren gaan we steeds beter onze sommen leren”
  Duimen duimen duimen

  Reply
 21. Lynn Vervaeke
  8 maart 2017

  Lijkt me een superleuke app om te automatiseren! Ideaal om kinderen op een leuke manier te laten bezig zijn 🙂

  Reply
 22. Christa S
  8 maart 2017

  Ik doe graag mee. Automatiseren: erg belangrijk. Leuk en aantrekkelijk om dit op deze manier te oefenen op de tablet ipv op papier. Fijn ook dat je meteen feedback krijgt. Zouden mijn toetsresultaten hierdoor stijgen?

  Reply
 23. Andrea
  8 maart 2017

  Dit lijkt me een goede app om mijn leerling uit groep 6, met grote leerachterstand, zelfstandig het automatiseren van + en – tot 100 te oefenen.

  Reply
 24. Cynthia Hooijmans
  8 maart 2017

  Deze app zouden wij heel erg leuk vinden! Wij gaan deze week in onze groepen 3 over op ipads ipv computers. Deze app zou voor ons fantastisch zijn voor onze leerlingen. Zo kunnen ze spelenderwijs veel beter automatiseren!

  Reply
 25. Lianne Mooibroek
  8 maart 2017

  Dit lijkt mij een super leuke app voor in groep 2 en 3 op mijn school. Het automatiseren is ontzettend belangrijk en dit zullen de kinderen en ik vast erg leuk gaan vinden ?

  Reply
 26. Erna
  8 maart 2017

  Graag voor een leerling met Down die heel zelfstandig kan werken in de groep, maar die ook af en toe afwisseling nodig heeft en dan oefent op haar tablet.

  Reply
 27. Lo Bolling
  8 maart 2017

  Vandaag een Ipad gekregen voor de groep .(groep 3) Zou super zijn als we onze eerste app kunnen inzetten. En al helemaal om de sommen over het tiental te oefenen Valt voor veel kinderen niet mee. Met een leuke app valt hier vast en zeker veel winst te halen. (en zeker motivatie/plezier!)

  Reply
 28. Lin
  8 maart 2017

  Mijn kinderen vinden het automatiseren lastiig of heel Simpel en ik wil dit graag gaan aanbieden op de tablet. De kinderen vinden het leuk om via de tablet te oefenen en het is weer een keer wat anders dan in een schrift werken

  Reply
 29. Nel
  8 maart 2017

  Voor de (kleuter)leerlingen in mijn klas die al iets meer kunnen, is dit een leuke verrijkingsoefening.

  Ik ben wel nieuwsgierig, hoe we kunnen zien, wie de promotiecode wint, heb de vorige keer met mastermind ook mee gedaan en daar kan ik, helaas, niets van terug vinden.

  Reply
 30. Im
  8 maart 2017

  Aah super leuke actie! ! Mijn zoontje zit in groep 3 en zal hier zeker wat aan hebben

  Reply
 31. Sissi
  8 maart 2017

  Oeeeee, jaaaaa, heel graag voor mijn geweldig leuke groep 2/3! Speciaal via een lieve collega een oude iPad geregeld, omdat de meeste leuke apps dit ik hier voorbij zie komen alleen in de apple store te verkrijgen zijn. Dit zou een leuke start zijn om met de kinderen mee aan de slag te gaan! (en om de juf aan de apple omgeving te laten wennen ;p)

  Reply
 32. Rebekka Hoekstra
  8 maart 2017

  Ik zou deze app graag winnen voor de leerlingen bij mij op de azc school. Veel leerlingen moeten het rekenen plusmin van 0-100 nog automatiseren! Ik doe mee!

  Reply
 33. Suzanne
  8 maart 2017

  Deze app zou ik heel graag willen voor onze onderbouw! We zijn nog op zoek naar niet talige reken Apps en deze ziet er echt ideaal uit!

  Reply
 34. Steef
  9 maart 2017

  Leuke app! Spelen op de iPad is natuurlijk veeeel leuker dan dat saaie rekenen, dus als dat rekenen dan stiekem toch op de iPad kan….

  Ik merk in alle groepen dat automatiseren van deze ‘eenvoudige’ sommetjes voor een aantal kinderen een punt blijft, wat het hele rekenen belemmert.

  Thuis een groep-3-er die in het algemeen automatiseringsproblemen heeft, dus ook daar fijn in te zetten.

  Reply
 35. Joke
  9 maart 2017

  Lijkt me een super leuke app voor mijn eerste leerjaar om de sommen te automatiseren!

  Reply
 36. Marir
  9 maart 2017

  Wauw, deze app ziet er interessant uit! Momenteel woon ik in Mozambique waar ik les geef aan twee nederlandse meisjes. En wij zouden wel wat afwisseling in materiaal kunnen gebruiken! Het is elke dag weer een uitdaging om het onderwijs leuk en interessant te maken voor deze meiden. We wachten met spanning af!

  Reply
 37. Ineke
  9 maart 2017

  Super actie!
  Dit lijkt me een hele leuke app om mijn kleuter met ontwikkelingsvoorsprong uit te dagen.

  Reply
 38. annemieke
  9 maart 2017

  Het zou een mooi onderdeel kunnen zijn voor het reken-circuit bij ons op school. Wij zijn nu druk in de weer om allemaal materiaal te verzamelen voor het rekencircuit voor groep 2,3 en 4. Deze app geweldig zijn: )

  Reply
 39. Ann Vanwijnsberghe
  9 maart 2017

  Mijn klasje zou super blij zijn dat ze hun sommen kunnen automatiseren met jullie app. Zo kunnen ze met een goeie basis verder leren!

  Reply
 40. Doortje
  10 maart 2017

  Hoi Eveline, wij zouden deze code graag winnen voor groep 3 (en 4?). Automatiseren blijft namelijk lastig, ondanks onze inspanningen hiervoor en een extra manier om leuk te kunnen oefenen is altijd welkom ??! Ik ga duimen dat we winnen ???? en de kinderen vanaf maandag er een nieuwe manier bij hebben om sommen te oefenen! Groetjes, Doortje

  Reply
 41. Jacqueline
  11 maart 2017

  Ja….. heel graag. We hebben net 3 iPads mogen aanschaffen voor onze groep 3-4-5 en zijn naarstig op zoek naar goede apps.

  Reply
 42. Annemarie Peperkamp
  11 maart 2017

  Ik begeleid sinds dit schooljaar de unit kinderen met een communicatieve en verstandelijke beperking. Zij hebben baat bij duidelijkheid, structuur en opbouw. De app lijkt hieraan te voldoen, ik probeer dat graag uit.

  Reply

Leave a Reply