ab01

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als je de app start kun je kiezen uit 4 mogelijkheden:

 • Match
 • Puzzle
 • Dot to Dot
 • Stickers

Dit zijn de vier activiteiten die in deze app zitten. Onder deze hoofd activiteiten hangen dan weer kleinere activiteiten. We zullen ze nader bespreken.

Match

ab02
Bij het spel match gaat het erom dat je aliens gaat redden. Dit doe je in acht verschillende spelletjes.

 • Colors: Hier in zie je een ruimteschip met een kleur erop. Jij moet de juiste alien in het ruimteschip zetten.
 • Shapes: Hierin zie je een ruimteschip met een vorm erop. Jij moet de juiste alien in het ruimteschip zetten.
 • Letters: Bij letters heb je keuze uit de hoofdletters en de kleine letters of kleine letter naar hoofdletter. Jij kunt kiezen welke letter je op het ruimteschip en de aliens wilt hebben die je in het juiste ruimteschip moet zetten.
 • Numbers: Bij het onderdeel numbers kun je kiezen uit de nummers 1 – 10, 1 – 20 en 1 – 50. Jij moet er voor kiezen dat de alien met nummer 2 in ruimteschip 2 komt.

De opdrachten colors, shapes, letters en numbers zijn er ook allemaal in de gesproken variant. Dan hoor je een kleur, letter, vorm of nummer en die alien moet je naar het juiste ruimteschip slepen. Echter is dit in het Engels en voor de Nederlandse kinderen daarom niet zo geschikt.

Per spel moet je steeds 10 aliens redden. Als je de hele opdracht hebt af krijg je een gekleurd vinkje achter de opdracht en je krijgt een sticker. Wat je hier mee kan daar kom ik op terug.

Puzzle

ab05
In het onderdeel puzzle kun je puzzels gaan maken van ruimtefiguren. Hierbij kun je zelf kiezen welke puzzel je maakt. En ook kun je kiezen uit hoeveel stukjes de puzzel bestaat, de puzzel kan bestaan uit 4, 6 of 8 stukjes. Het zijn de bekende jiggsaw puzzels waarbij jij de stukjes op de juiste plek moet slepen. Ligt het stukje goed dan kun je het niet meer verslepen.

Als je een puzzel hebt gemaakt krijg je weer een sticker.

Dot to Dot

ab07
In deze opdracht ga je een cijfertekening maken. Je kiest eerst een tekening uit. Je kunt ook nog kiezen of je geholpen wilt worden of niet. Als je er voor kiest om geholpen te worden dan licht steeds het cijfer waar je naartoe moet op. Het is namelijk de bedoeling dat je door middel van een lijn de opeenvolgende cijfers beginnend bij 1 met elkaar verbind. Als je alle cijfers op de juiste manier met elkaar verbonden hebt dan komt er een tekening uit!

Als je de puzzel goed hebt gemaakt krijg je weer een sticker.

Sticker

ab08
In dit onderdeel van de app moet je verdienen. Je kunt een achtergrond kiezen en vervolgens kun je deze achtergrond versieren met de stickers die je verdient hebt met de activiteiten die je kunt doen. Als je werk af is kun je er een foto van maken.

Tips voor in de Klas

ab03

Dit is een app die echt uitnodigt om samen te spelen. Want als kinderen samen spelen leren ze immers veel meer van activiteiten ze kunnen elkaar er ook bij helpen.

Deze app kun je ook prima in een klein groepje gebruiken. Je kunt dan voor kinderen ook benoemen wat ze moeten doen. Als je dan bijvoorbeeld het spel Match speelt kun je ook de gesproken opdrachten kiezen. Jij als leerkracht/ouder kunt het dan vertalen voor het kind.

Wat leer je van deze App

ab04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 11
De leerlingen leren een aantal taalkundige principes en regels. Zij kunnen in een zin het onderwerp, het werkwoordelijk gezegde en delen van dat gezegde onderscheiden.

Waarbij de focus voor kleuters ligt op:

 • Het herkennen van letters en klanken

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Waarbij de focus voor kleuters ligt op:

 • Figuren (bijv. vierkant, rechthoek, cirkel, driehoek)
 • Kleuren

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Waarbij de focus voor kleuters ligt op:

 • Getallen met elkaar vergelijken op basis van volgorde in de telrij en door vergelijking van corresponderende hoeveelheden
 • Getalpatronen herkennen

Mijn Mening

ab09

Wat een leuke en leerzame app is dit zeg! Kinderen kunnen zich met deze app prima enige tijd amuseren. Doordat de opdrachten eenvoudig zijn, zijn ze goed door kinderen te begrijpen zonder al te veel uitleg vooraf. Kinderen kunnen redelijk zelfstandig aan de slag met de opdrachten. Ik vind het altijd wel prettig om kinderen van te voren toch een beetje uitleg te geven en gericht aan te geven waar ik wil dat ze mee bezig zijn.

Er zitten 4 gesproken opdrachten in het Engels bij. Als je hier als leerkracht/ouder je kind in begeleid dan storen ze op zich niet. Wat je ook kunt doen is kinderen uitleggen dat ze deze opdracht nu niet kunnen doen.

De puzzelopdrachten zijn voor kinderen ook leuk om te doen. Fijn dat je ook voor 8 stukjes kunt kiezen. Dit is toch wat kleuters prima aankunnen.

De cijferpuzzels vind ik zelf ook echt een verrijking van de app. Je hebt bij deze opdracht namelijk de mogelijkheid om er voor te kiezen om je te laten helpen met deze puzzel. Kinderen die de cijferrij nog niet zo goed kennen worden dan geholpen. Elk volgende cijfer ligt namelijk op als deze moet worden aangetikt.

Na elke goed afgeronde opdracht is er een beloning voor het kind, namelijk een sticker die je later kunt gebruiken om een stickerplaat te maken. Je kunt bij deze opdracht ook nog kiezen wat voor plaat je maakt. En je kunt er later een foto van maken super leuk!

De navigatie binnen de app is al snel duidelijk voor kinderen. Voor ouders/leerkrachten zit er een aparte uitleg bij om de app nog beter te begrijpen. Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangeschaft hoef je geen in app aankopen meer te doen.

Kortom een echte aanrader!

Leave a Reply