Marbotic – Speel Met Cijfers Van Hout Op De Tablet

Posted by on jan 1, 2017 in Materiaal | No Comments
Marbotic – Speel Met Cijfers Van Hout Op De Tablet

mar06

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € 34,99
Koop Marbotic

Mijn Mening

mar02

Wauw wat zijn deze houten cijfers voor de tablet leuk van Marbotic zeg! Ik ben fan! De cijfers zijn prettig om mee te werken. Wat ik heel fijn vind is dat de 6 en 9 voor kinderen door elkaar heen kunnen worden gebruikt. Als ze het cijfer maar op de juiste manier positioneren. De app merkt vanzelf of je het cijfer op de goede manier neerlegt.

De cijfers nodigen in combinatie met de app eigenlijk meteen uit om mee aan de slag te gaan. Kinderen vinden het leuk om mee te werken. Wat ik echt een pluspunt vind is dat dit materiaal niet alleen voor kleuters is. Maar dat je dit materiaal ook in groep 3 en 4 heel goed kunt gebruiken! Er mogen van mij meer van dit soort apps komen!

Als je de doos met houten cijfers hebt gekocht download je voor de tablet de light versie van de app. Met de cijfers ontgrendel je dan de mogelijkheid om er met je vingers en met de cijfers op te werken. Je hoeft dus alleen maar de doos met cijfers te kopen en voor de apps hoef je dan niet meer te betalen.

De apps die je erbij gebruikt zijn mooi vormgegeven en bieden meerdere kansen om in de klas in een kleine kring of door leerlingen samen te gebruiken. Dat vind ik erg prettig. Ik merk dat kinderen niet snel uitgekeken raken op deze apps.

Kortom een echte aanvulling op het rekenonderwijs! Dit zou in elke onderbouw moeten liggen waarbij met tablets/iPads gewerkt wordt.

De Marbotic Houten Cijfers

mar04

Als ik de doos open doe zie ik meteen de tien houten cijfers. Elk cijfer heeft een andere kleur.

De cijfers zijn gemaakt van hout. Om de cijfers makkelijk op te kunnen pakken zit er een knopje op de cijfers waaraan je ze kunt vastpakken. Als ik de cijfers omdraai dan zie ik bij elk houten cijfer drie zwarte bolletjes er onder zitten. Dit zijn de bolletjes waarmee het houten cijfer contact maakt met de app.

mar03

De zes en de negen kun je bij gebruik omdraaien. Door de communicatiepunten weet de app welk cijfer gebruikt wordt.

De cijfers voelen erg stevig aan. En kunnen tegen een stootje. In de doos heeft elk cijfer zijn eigen plek.

De Apps

Bij de Marbotic Houten Cijfers horen drie apps, daar ga ik je meer over vertellen!

10 Vingersicoon_tien

In deze app zitten 3 verschillende soorten spelletjes waarbij tellen tot 10 centraal staat die je met de houten cijfers kunt spelen. Ook zijn er spellen waarbij je met je vingers antwoorden geeft! Lees er meer over.

 

 

icoon_honderdTot 100

Met de app tot 100 ga je aan de slag met de posities van getallen ten opzichte van andere getallen. Meer over deze app vertel ik je in een ander blog!

 

 

 

icoon_meer

Meer en minder

Met deze app ga je aan de slag met plus- en minsommen. Zowel de plus als de minsommen hebben drie activiteiten. Meer achtergrond informatie over deze app vind je hier. 

 

 

Tips voor in de Klas

mar05

Deze app kun je natuurlijk door kinderen zelfstandig laten spelen. Maar het is ook erg leerzaam om de apps in de kleine kring te gebruiken. Verken samen met de kinderen de mogelijkheden van de apps. Laat ze zien hoe de spellen werken.

De app tot 100 is een app die prima vanaf groep 3 kunt gebruiken. Je kunt kinderen op deze manier de telrij tot 100 laten ontdekken. Ook in groep 4 komt deze app heel goed van pas. In een kleine kring kun je kinderen met deze app ook goed de samenstellingen van de tientallen uitleggen.

De derde app waarbij je met plus en minsommen werkt is natuurlijk een hele mooie app om in groep 3 en 4 te gebruiken. Maar ook kleuters met interesse in sommen zullen hier mee uit de voeten kunnen.

En natuurlijk geldt ook voor alle apps… laat kinderen er samen mee werken! Want samen weten ze altijd meer.

Wat leer je van Marbotic Houten Cijfers samen met de Apps

mar01

Als ik naar de kerndoelen kijk kun je het volgende van deze app leren:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Met als belangrijkste tussendoelen:

Taal voor het uitdrukken of benoemen van:

  • Getallen en getalnotaties
  • Het structureren van getallen

Kerndoel 26
De kinderen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Maar ook buiten de kerndoelen om leer je van deze app het volgende:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Schrijfwijze van cijfers en hoeveelheden
  • Herkennen van cijfers en getallen

Download de App 10 vingers voor iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

Download de App tot 100 voor iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

Download de App Meer en Minder voor iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

Leave a Reply