Marbotic – Speel Met Cijfers Van Hout Op De Tablet

Geplaatst door op jan 1, 2017 in Materiaal | 38 Comments
Marbotic – Speel Met Cijfers Van Hout Op De Tablet

mar06

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € 34,99
Koop Marbotic

Mijn Mening

mar02

Wauw wat zijn deze houten cijfers voor de tablet leuk van Marbotic zeg! Ik ben fan! De cijfers zijn prettig om mee te werken. Wat ik heel fijn vind is dat de 6 en 9 voor kinderen door elkaar heen kunnen worden gebruikt. Als ze het cijfer maar op de juiste manier positioneren. De app merkt vanzelf of je het cijfer op de goede manier neerlegt.

De cijfers nodigen in combinatie met de app eigenlijk meteen uit om mee aan de slag te gaan. Kinderen vinden het leuk om mee te werken. Wat ik echt een pluspunt vind is dat dit materiaal niet alleen voor kleuters is. Maar dat je dit materiaal ook in groep 3 en 4 heel goed kunt gebruiken! Er mogen van mij meer van dit soort apps komen!

Als je de doos met houten cijfers hebt gekocht download je voor de tablet de light versie van de app. Met de cijfers ontgrendel je dan de mogelijkheid om er met je vingers en met de cijfers op te werken. Je hoeft dus alleen maar de doos met cijfers te kopen en voor de apps hoef je dan niet meer te betalen.

De apps die je erbij gebruikt zijn mooi vormgegeven en bieden meerdere kansen om in de klas in een kleine kring of door leerlingen samen te gebruiken. Dat vind ik erg prettig. Ik merk dat kinderen niet snel uitgekeken raken op deze apps.

Kortom een echte aanvulling op het rekenonderwijs! Dit zou in elke onderbouw moeten liggen waarbij met tablets/iPads gewerkt wordt.

De Marbotic Houten Cijfers

mar04

Als ik de doos open doe zie ik meteen de tien houten cijfers. Elk cijfer heeft een andere kleur.

De cijfers zijn gemaakt van hout. Om de cijfers makkelijk op te kunnen pakken zit er een knopje op de cijfers waaraan je ze kunt vastpakken. Als ik de cijfers omdraai dan zie ik bij elk houten cijfer drie zwarte bolletjes er onder zitten. Dit zijn de bolletjes waarmee het houten cijfer contact maakt met de app.

mar03

De zes en de negen kun je bij gebruik omdraaien. Door de communicatiepunten weet de app welk cijfer gebruikt wordt.

De cijfers voelen erg stevig aan. En kunnen tegen een stootje. In de doos heeft elk cijfer zijn eigen plek.

De Apps

Bij de Marbotic Houten Cijfers horen drie apps, daar ga ik je meer over vertellen!

10 Vingersicoon_tien

In deze app zitten 3 verschillende soorten spelletjes waarbij tellen tot 10 centraal staat die je met de houten cijfers kunt spelen. Ook zijn er spellen waarbij je met je vingers antwoorden geeft! Lees er meer over.

 

 

icoon_honderdTot 100

Met de app tot 100 ga je aan de slag met de posities van getallen ten opzichte van andere getallen. Meer over deze app vertel ik je in een ander blog!

 

 

 

icoon_meer

Meer en minder

Met deze app ga je aan de slag met plus- en minsommen. Zowel de plus als de minsommen hebben drie activiteiten. Meer achtergrond informatie over deze app vind je hier. 

 

 

Tips voor in de Klas

mar05

Deze app kun je natuurlijk door kinderen zelfstandig laten spelen. Maar het is ook erg leerzaam om de apps in de kleine kring te gebruiken. Verken samen met de kinderen de mogelijkheden van de apps. Laat ze zien hoe de spellen werken.

De app tot 100 is een app die prima vanaf groep 3 kunt gebruiken. Je kunt kinderen op deze manier de telrij tot 100 laten ontdekken. Ook in groep 4 komt deze app heel goed van pas. In een kleine kring kun je kinderen met deze app ook goed de samenstellingen van de tientallen uitleggen.

De derde app waarbij je met plus en minsommen werkt is natuurlijk een hele mooie app om in groep 3 en 4 te gebruiken. Maar ook kleuters met interesse in sommen zullen hier mee uit de voeten kunnen.

En natuurlijk geldt ook voor alle apps… laat kinderen er samen mee werken! Want samen weten ze altijd meer.

Wat leer je van Marbotic Houten Cijfers samen met de Apps

mar01

Als ik naar de kerndoelen kijk kun je het volgende van deze app leren:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Met als belangrijkste tussendoelen:

Taal voor het uitdrukken of benoemen van:

 • Getallen en getalnotaties
 • Het structureren van getallen

Kerndoel 26
De kinderen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Maar ook buiten de kerndoelen om leer je van deze app het volgende:

 • Je concentreren op een activiteit
 • Schrijfwijze van cijfers en hoeveelheden
 • Herkennen van cijfers en getallen

Download de App 10 vingers voor iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

Download de App tot 100 voor iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

Download de App Meer en Minder voor iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

38 Comments

 1. Suzan
  13 december 2015

  Ik zou deze cijfers heel graag willen winnen! We hebben iPads bij de kleuters. En voor de komende periode staat het ontdekken van cijfers op de planning. Wat is er mooier dan met concreet materiaal en met apps de cijfers ontdekken?
  Ik zou deze set dus heel goed in mijn klas kunnen gebruiken! Duimen maar.

  Reply
 2. Henrike
  13 december 2015

  Deze set lijkt me helemaal geweldig. Sinds dit jaar hebben we 2 ipads bij de kleuters. Maar we zijn erg zoekende naar goede, leerzame apps. Zo graag je de iPad met de losse cijfers weer eens heel anders. Kleuters hebben toch nog graag materiaal in hun handen waar ze mee kunnen leren, naast alleen de iPad.

  Reply
 3. Lotte
  13 december 2015

  Ik ben sinds kort coördinator van een basisschool die hard moet werken aan het ICT beleid… Alle mogelijke input is meer dan welkom…

  Reply
 4. Saskia
  13 december 2015

  Wat een leuke en leerzame set. Ik zou hem graag willen winnen voor mijn zoontje. Hij is nu 3,5 jaar. Dus nog maar heel even en dan mag hij naar school. Zou fijn zijn als we spelende wijs al een beetje konden oefenen met de cijfers.

  Reply
 5. Nancy
  13 december 2015

  Elk jaar werken we in onze 3de kleuterklas een thema uit rond cijfers. Elke dag staan dan 2 cijfers in de belangstelling. We gebruiken hiervoor het verhaal van Wiebel en de verdwenen cijfers.
  Een verhaal dat eigenlijk in het eerste leerjaar gebruikt wordt. Maar wij introduceren het reeds bij onze kleuters om ze voor te bereiden op het eerste leerjaar. Dit pakket zou een mooie aanwinst zijn om nog meer ICT vaardigheden binnen het thema te steken.

  Reply
 6. Femke
  13 december 2015

  Wauw!!! Dit kan ik zeker gebruiken in mijn groep 2/3. Ben benieuwd wat de kinderen ervan vinden!

  Reply
 7. Tom
  13 december 2015

  Dit lijkt me een geweldig kado voor onze Olivia die eerste kerstdag drie wordt. Ze is erg bezig met cijfers en letters. Voor het slapen gaan tellen we altijd tot tien en daarna nog een keer in het Engels. Zou erg leuk zijn!

  Reply
 8. Sabine
  14 december 2015

  Wat een geweldige set en app! Na de kerstvakantie ga ik lesgeven aan een nieuwe kleutergroep. Hiervoor moet de klas met al het benodigde materiaal worden geregeld. Als ik mijn nieuwe klas ga verwelkomen en ook nog eens kan vertellen dat we een set van Marbotic hebben gewonnen dan hebben we in ieder geval een super leuke start! De kids zullen het namelijk fantastisch vinden. Ik ga er voor duimen! Groetjes, Sabine

  Reply
 9. Irma
  14 december 2015

  Wauw! Dit lijkt me echt geweldig om te gebruiken in een klas met heel veel NT2 kindjes, waar niet heel veel geld is om materialen aan te schaffen en waar ze er zeker thuis niet mee in aanraking komen.

  Reply
 10. Joyce
  14 december 2015

  Oh deze zou ik graag winnen! Ben heel benieuwd naar dit product en naar de mogelijkheden van inzetten in groep 3. We werken veel in circuitvorm en zijn een coöperatieve school, dus daar past dit goed bij!

  Reply
 11. Ria
  14 december 2015

  Wauwwww,…dit is een superactie voor een superset cijfers. Een aanrader!
  Wij hebben op school1 set, deze wordt door alle groepen intensief gebruikt! Een extra set zou heel welkom zijn!

  Reply
 12. Sytske
  14 december 2015

  De combi van echt en virtueel is een gouden greep. Hierdoor wordt het écht interactief. Meteen terugkoppeling. Dat geeft pas motivatie. Deze maker verdient alle een dikke echte pluim, hier zie je de doener én denker in terug. Perfecte combi zou ik zeggen.

  Reply
 13. els
  14 december 2015

  Ik ben heel erg enthousiast over diit materiaal. Het zou een mooie aanvulling zijn voor onze zml groep.

  Reply
 14. Ineke
  14 december 2015

  Dit lijkt me een geweldige set. Dit zou een perfecte aanvulling zijn op de letter-set.
  Wat een leuke actie!

  Reply
 15. Lisa
  14 december 2015

  Ik ben de opleiding ‘zorgverbreding en remediërend leren’ aan het doen. Ook voor deze opleiding en later als zorgjuf zou ik deze leuk werkvorm kunnen gebruiken. Het is uitdagende en speelse vorm om kinderen te motiveren.

  Reply
 16. Corine
  14 december 2015

  Het lijkt me helemaal te gek om deze set in de klas uit te proberen! Perfect voor tijdens blokuren, waarbij kinderen zelfstandig kunnen werken. Bij de kleuters, groep 1 t/m 4, de interactie, het visuele.. Uitproberen wat de toegevoegde waarde van ICT in het leerproces is, collega’s hiervoor enthousiasmeren…

  Reply
 17. Maaike
  14 december 2015

  Al een tijdje mega nieuwsgierig naar de marbotic producten. In onze groep 3 is werken met de ipad een vast ritueel en dit zou een welkome aanvulling zijn! Heel benieuwd of het kinderen helpt om cijfers niet meer te spiegelen!

  Reply
 18. Wil
  14 december 2015

  Voor mijn dochter die dit heel graag wil winnen voor “haar” kleuters.

  Reply
 19. Ronald
  14 december 2015

  Dat is echt een hele mooie set! Deze zou ik graag winnen voor mijn vriendin bij haar in haar klas! Wat een mooie combinatie om echte cijfers te gebruiken met de digitale wereld in de iPad!

  Reply
 20. Ann Geukens
  14 december 2015

  Wat een leuk materiaal … dat zou voor mij een heel leuk verjaardagscadeau zijn 🙂 en als zorgjuf ben ik steeds op zoek naar leuke materialen om met mijn kleuters te tellen en om speels cijfers te leren kennen!

  Reply
 21. Rianne
  14 december 2015

  We hebben de letters, maar voor de jongste kleuters zouden de cijfers ook wel supergaaf zijn!

  Reply
 22. Karina v Keulen
  15 december 2015

  Ben heel enthousiast geworden na het volgen van de workshop door Ria Mencke op de inspiratiemiddag van onze stichting! Zoveel mogelijkheden om in te zetten!!

  Reply
 23. Lonneke
  15 december 2015

  Ik wil dit heel graag winnen zodat alle kinderen waar ik mee werk op spelenderwijs kennis kunnen maken met cijfers. Zo leren ze op een leuke en goede manier wat je allemaal kan met cijfers en wat dus het nut is van cijfers. Dit zal hun motivatie verhogen wat erg belangrijk is bij het leren.

  Reply
 24. Angela
  15 december 2015

  Wat leuk, een cadeau weggeven op mijn verjaardag.
  Dat zou pas een leuk verjaardagscadeau zijn!

  Ik zie mogelijkheden te over om ermee aan de slag te gaan:

  – Introductie op de basisschool van mijn kinderen om zo ook de iPad in de klas te
  introduceren. Niet alleen digitaal maar ook tactiel!

  – Introductie op mijn werk (voor mensen met een verstandelijke beperking).
  Ik zie mogelijkheden voor het gebruik bij de ontwikkelingsgroepen in de brede school context (kind met beperking werkt samen met kind zonder beperking).
  Maar ook binnen het kinderdagcentrum of activiteitencentrum is dit een mooi middel om de schoolse vaardigheden te trainen.

  Reply
 25. Anky
  15 december 2015

  Ja, ik wil! Deze set geeft de i-pad een nieuwe demensie! Een heel mooie, extra toevoeging van de tablet in de groep. Mijn kleuters zouden het geweldig vinden! En ik ook… spelenderwijs de cijfers leren. Dus: ja, ik wil deze erg graag!

  Reply
 26. Anky
  15 december 2015

  JA, ik wil! Dit zal de toch al populaire i-pad een extra dimensie geven in mijn groep.
  Concreet materiaal in combinatie met digitaal. SUPER! Dus ja, heel graag!

  Reply
 27. Charlotte
  16 december 2015

  Wauw die staan al zo lang op mijn verlanglijstje! Dat zouden mijn kleuters echt super leuk vinden.
  Ik werk al een hele tijd met de iPad’s maar dit maakt het wel helemaal af. Heb ze op de kleuteruniversiteit gezien en was er vorig jaar al helemaal weg van!
  Ik zou ze dus graag willen winnen voor school

  Reply
 28. Cynthia
  16 december 2015

  Deze zou ik heel graag willen winnen voor onze school. Leuke en leerzame manier om de cijfers te leren met behulp van de iPad. Lijkt me een echte aanwinst!

  Reply
 29. Ellen Koenders
  16 december 2015

  Momenteel zit ik in het laatste jaar van de opleiding Onderwijsasistent. Voordat ik op examen mag, moet ik iets maken of doen om de kwaliteitsverbetering op mijn stage school te bevorderen. Ik heb er voor gekozen om een rekenkist te maken voor groep 1/2 om de leerlingen die meer uitdaging nodig hebben een kans te geven, leerlingen die moeite hebben met de cijfers zichzelf bij te brengen en leerlingen die verder bij zijn ook een plezier te doen met cijfers! Deze Marbotic kan ik daarom zeker goed gebruiken en zal een unieke aanvulling zijn op mijn rekenkist! Top idee!

  Reply
 30. Deborah
  16 december 2015

  We hebben sinds kort een ipad in de kleuterklassen, maar ik heb er nog weinig mee gedaan. Wat zijn goede apps? Hoe stuur je het gebruik? Wat kun je er allemaal mee?
  Allemaal vragen die door mijn hoofd spoken.
  Met deze cijfers zou ik een mooi en leerzaam begin kunnen maken. Heeeel graag dus!

  Reply
 31. Linda
  16 december 2015

  Om een lang verhaal kort te maken, ze zien er super mooi uit en je hebt er talloze mogelijkheden mee. Ik doe graag dingen met het digibord maar merk toch bij een aantal leerlingen dat het werken met concreet materiaal meer indruk maakt en beter blijft hangen. Sinds vorige week heb ik een jongetje uit Syrië in de klas. Geen woord Nederlands spreekt hij, maar wauw! Wat geweldig om te zien hoe snel kleine kinderen leren, dingen oppikken en je na zeggen. Ook met hem, maar voornamelijk met de leerlingen die concreet materiaal nodig hebben om tot uitkomsten te komen zou dit het ideale kerstgeschenk zijn! (+ een hele gelukkige juf)

  Reply
 32. Karine
  17 december 2015

  Wat kunnen we die goed kunnen gebruiken op school! Sinds een tijd zijn we bezig met iPads op school. Bij de kleuters hebben we al veel leuke ideeën maar we zouden ook heel graag nieuwe dingen uit proberen om te kijken hoe de kinderen hiermee aan de slag gaan!! Ik ben nu al enthousiast!

  Reply
 33. Mariken
  17 december 2015

  Op onze democratische school in Eindhoven leren alle kinderen van 4 tot 18 wat ze willen, wanneer ze willen, hoe ze willen en met wie ze willen. In een uitdagende leeromgeving binnen en buiten valt ontzettend veel te ontdekken. Dit past er helemaal bij. Alleen worden wij als school niet bekostigd en hebben we dus niet “zomaar” geld om vanalles te kopen. Winnen zou leuk zijn 🙂

  Reply
 34. Tim
  19 december 2015

  Omdat ik dan mijn directeur kan overtuigen dat een iPad niet alleen voor de bovenbouw is. En dat je er zoveel mee kan doen in de kleuterklas!!

  Reply
 35. Anke
  19 december 2015

  Tja deze prachtige set zie ik steeds voorbij komen. Hij lijkt mij super om mee te werken samen met de kids in mijn klas. Op deze manier kunnen wij ze op een speelse manier de cijfers leren. Dat moet toch lukken nu.

  Reply
 36. Esther Kalshoven
  19 december 2015

  Zie de cijfers vaak voorbijkomen als aanrader voor bij de kleuters en zeker voor zorgleerlingen waarmee ik werk. Ik zou graag deze set willen gebruiken om op een leuke manier variatie aan te bieden.

  Reply
 37. Sanne
  20 december 2015

  Deze wil ik graag winnen voor mijn 25 kleuters! We hebben iPads en doen daar al regelmatig iets mee. Maar concreet materiaal en iPads samen daar heb ik nog niet veel ideeën over. Deze cijfers zullen zeker helpen om nog meer ideeën op te gaan doen!

  Reply
 38. Annie
  20 december 2015

  Ik zou het graag inzetten om de rekendoelen te behandelen met materiaal en digitaal

  Reply

Leave a Reply