Gynzy: Thema Sinterklaas

Posted by on nov 12, 2017 in Materiaal, Thema's | No Comments
Gynzy: Thema Sinterklaas

Leeftijd: 4 – 7 jaar

 

 

De Les

Als ik de les start zie ik dat er vier verschillende onderdelen in deze les zitten. Deze onderdelen zal ik afzonderlijk bespreken.

Haardvuuur

Deze gezellige plaat van Gynzy kan mooi als sfeerplaat dienen voor de les. Je zou ‘m ook als zoekplaat kunnen gebruiken en elke dag iets toevoegen of weghalen.

Woorden

 

 

 

 

 

In de flitskaarten zitten allemaal plaatjes van afbeeldingen die met de herfst te maken hebben. Als je op het kaartje drukt dan draait het kaartje om en zie je hoe het heet wat erop staat. Je kunt deze woordkaarten ook downloaden in de les. Dan kun je bijvoorbeeld een sinterklaaswoord noemen en dan moeten de kinderen het juiste plaatje erbij zoeken.

Er zit ook nog een ander controle mechanisme in. Je kunt namelijk een spel spelen waarbij je het woord bij het plaatje moet vinden!

Video’s

In het onderdeel video’s kun je video’s over Sinterklaas vinden! Er zijn liedjes, verhalen en dansfilmpjes te vinden.

Oefeningen

Bij oefeningen staan tools binnen Gynzy met een Sinterklaas achtig karakter. Je kunt de oefeningen zo instellen dat ze het thema Sinterklaas hebben. Wanneer je op “meer oefeningen” drukt. Krijg je nog meer herfst oefeningen te zien die een Sinterklaas achtig karakter hebben.

Deze Sinterklaas activiteiten kun je vaak na het eenmaal te hebben gedaan in de kleine kring prima door kinderen zelfstandig laten doen in tweetallen tijdens de speel/werkles.

Het onderdeel Sinterklaas woorden heb ik nog verder uitgewerkt! Lees er meer over.

Mijn Mening

Ik vind dit een mooie basisles van Gynzy voor het thema Sinterklaas. Het haardvuur is mooi vormgegeven en spreekt kinderen direct aan. Ik wil deze plaat een paar keer tijdens de inloop open zetten. En steeds iets veranderen. Bij de herfstplaat heb ik dat ook gedaan. De eerste keer zei ik nog dat ik iets had aangepast. Maar daarna zei ik het niet meer en gingen de kinderen zelf speuren. Echt super. En je kunt er mee blijven variëren.

Ook het feit dat je de woordenschat woorden kunt downloaden vond ik erg fijn. Zo kun je er meerdere spellen mee doen. Het lidwoord heeft een andere kleur dat vind ik ook prettig. Trouwens, helemaal fijn dat er een lidwoord bij staat! Dit staat lang niet overal.

De filmpjes en verhalen spreken ook erg aan bij kinderen. Deze zou je ook goed op een leerling computer open kunnen zetten zodat ze er naar kunnen kijken.

Het laatste onderdeel, de oefeningen, spreken eigenlijk wel voor zich. Deze oefeningen kun je onder andere ook in de digibordsoftware van Gynzy zelf vinden.

Kortom weer een goed bruikbare les van Gynzy!

 

Leave a Reply