Any.do Maak digitale lijstjes

Geplaatst door op jul 19, 2016 in Materiaal | Geen reacties
Any.do Maak digitale lijstjes

ad01

Maak digitale lijstjes

Prijs: gratis
Ga naar de website
Download de app voor iPhone/iPad/Android/Windows
AppStoreavailable_google_playwindowsstore

 

Wat is het?

ad02

Ik heb allerlei verschillende werkzaamheden. Zo heb ik mijn klas, mijn site, werk voor Gynzy en nog wat losse klusjes. Voor al deze dingen maakte ik in een boekje een lijstje van dingen die ik moet doen. Na verloop van tijd raakte ik alleen het overzicht in deze lijstjes totaal kwijt! Een aantal redenen:

  • Het lijstje raakte kwijt
  • Ik had mijn lijstje aan iemand gegeven maar niet terug gehad
  • Ik had zo veel in mijn lijstje gestreept dat ik niet goed wist welke taak nou ook alweer waarbij hoorde
  • Taken kon ik niet makkelijk schuiven naar een andere dag

Omdat m’n opschrijfboekje zo’n rommeltje werd maakte ik een lijstje, ja weer een lijstje, wat een perfecte app voor mij zou zijn. En met dat lijstje ging ik opzoek naar een app. Na diverse apps onderzocht te hebben kwam ik er achter dat de app any.do voor mij het fijnst werkt. Ik laat je zien hoe deze app werkt.

De App/Website

In de AppStore/PlayStore/Windows Store of op de website maak ik na het downloaden een account aan voor deze app. Je kunt via een gmail adres je gegevens van je mail synchroniseren. Als ik een account heb gemaakt kom ik in het volgende overzicht te recht, op elke device ziet de indeling er misschien net iets anders uit.

anydo01

Je ziet hier allemaal kopjes van lijstjes die ik aangemaakt heb, het lijstje all is de enige uitzondering deze kan ik niet aanpassen en staat er standaard in hier. In het all lijstje krijg ik een overzicht van al mijn taken.
Ik kan nieuwe lijstjes maken door op een leeg vakje te tikken/klikken. Ik geef dan een naam in en maak een naam van een lijstje.

Je ziet hier onder een overzicht van mijn All lijst, de lijst waar al mijn taken in staan. Helaas is het op de website niet z0 dat je de today, tomorrow, opcuming en someday. In de apps kun je de taal bij instellingen in het Nederlands zetten en krijg je als momenten voor taken: vandaag, morgen, binnenkort en ooit.

anydo02

In het overzicht van all zie ik precies wat ik op al mijn lijstjes heb staan voor vandaag, dit gaat automatisch. De taken van morgen worden automatisch na een nacht slapen de taken van vandaag. Zodra ik een taak heb afgerond kan ik deze in de app doorstrepen. De taak blijft nog wel zichtbaar maar voor mij is het handig dat ik ‘t doorstreep. Ik kan in dit overzicht ook taken verplaatsen. Als ik bijvoorbeeld een taak die ik bij ooit heb staan kan ik die verplaatsen naar morgen. Op deze manier kan ik al mijn taken makkelijk plannen in de tijd.

Door op het plusje te drukken kan ik taken toevoegen aan dagen.

Je hebt gezien dat ik ook lijstjes heb gemaakt over bijvoorbeeld, m’n klas, m’n website en gynzy.

anydo03

Als ik een taak heb voor mijn website dan plaats ik deze hier in het overzicht. Ik kan een taak ook aanklikken/aantikken.

anydo04Ik kan dan sub-tasks toevoegen, om een grote taak in kleinere taak op te splitsen. Of ik voeg vast een notitie of bestand toe aan een taak. Een andere handige optie die je hier ziet is dat ik een taak kan delen (share & assign) met andere mensen die werken met any.do. Ik moet dan het emailadres van de gene met wie ik de taak wil delen toevoegen en zo kunnen we samen aan een taak werken. En ziet iemand waar deze taak staat. Bij notes, kan ik dan bijvoorbeeld een berichtje typen om zo de voortgang aan te geven oid.

anydo05

Wat ook heel handig is, is het delen van een gehele lijst met een groep. Je kunt dan taken organiseren. En er een notitie bij zetten zodat iedereen weet hoe het staat. Het delen van een hele lijst kun je delen door onder de lijstnaam, als je de lijst geopend hebt, op het plusje te tikken/klikken. Je kunt dan iemand uitnodigen. Als die gene jouw uitnodiging accepteert dan kun je samen aan een lijst werken.

anydo05

Via de website van Any.do kun je ook nog je lijst die je gemaakt hebt fysiek printen. Ook kun je de lijst, zonder opmaak, mailen naar iemand die geen Any.do heeft. Je kunt daarop dan goed aanstrepen wat je gedaan hebt. En zien wat je nog moet doen.

Wat vind ik van deze App?

Ik ben echt een fan van deze app! Het helpt mij echt om mijn taken beter te plannen. Als ik een gedachte heb van wat ik moet doen kan ik deze makkelijk in het juiste lijstje plaatsen. Ik kan zo een duidelijker overzicht hebben. Wat ik heel fijn vind is dat de website prima werkt in combinatie met de app. Op zie manier kan ik heel makkelijk schakelen tussen mijn laptop, mobiel en iPad.

Wat ik ook heel fijn vind is dat deze app voor diverse devices beschikbaar is. Op deze manier is Any.do voor veel mensen bereikbaar! Een bijkomend voordeel voor mij is dat ik lijsten kan delen met iedereen en dat je niet afhankelijk bent van wat voor device iemand heeft. Echt top vind ik dat!

Wat ook prettig is, is dat deze app gratis is. Je kunt allerlei in app aankopen doen. Maar die hebt je niet meteen nodig vind ik.

Kortom ik vind dit echt een aanrader om te gebruiken!

 

Leave a Reply