Animatie video’s maken!

Geplaatst door op jan 5, 2019 in Materiaal | Geen reacties
Animatie video’s maken!

Maak je eigen animatievideo’s!

Prijs: € 18,50

 

Mijn Mening

Dit boek heeft mij echt laten zien hoe eenvoudig het is om filmpjes te maken met je klas. Een filmstudio heb je zo in je klas opgebouwd!

Wat een handig boek is dit zeg! Dit boek helpt je om van je klas een heuse filmstudio te maken! Je ziet zelfs dat je niet eens digitale materialen nodig hebt om een eenvoudige animatie te maken.

Het boek zit praktisch in elkaar. Eerst wordt je goed uitgelegd wat animeren eigenlijk is. Vervolgens word je uitgelegd hoe je een eigen eenvoudige studio kunt maken. Er wordt je echt stap voor stap duidelijk gemaakt hoe je de studio kunt opbouwen en hoe je dan vervolgens filmpjes kunt maken.

Ook krijg je in het boek praktische tips welke apps handig zijn om te gebruiken om stop motion filmpjes te maken. Echter wordt de werking van de apps in het boek niet uitgelegd.

De opbouw van het boek vind ik heel erg praktisch. Hoe verder je in het boek komt hoe complexer de stop motion filmpjes worden.

Wat een handig boek is dit zeg! Dit boek helpt je om van je klas een heuse filmstudio te maken!

Het Boek

Dit boek is heel praktisch opgebouwd. Er wordt een beroep gedaan op het feit dat kinderen graag willen filmen!

Eerst worden je de basistechnieken uitgelegd oer hoe je animatievideo’s maakt. Eerst zie je hoe er vroeger animaties worden gemaakt. En daar is niet eens een camera voor nodig. Gewoon met pen en papier!

Daarna gaat het in het boek over hoe je het aan moet pakken om een digitaal filmpje te maken. Je ziet dat dit gemaakt wordt met eenvoudige materialen. Daarna krijg je tips welke apps geschikt zijn om mee aan de slag te gaan.

De hoofdstukken 3 tot 9 zijn hoofdstukken met opdrachten. Wanneer je verder komt in het boek worden de opdrachten steeds een beetje moeilijker.

Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken bij een echte animatie studio! Hoe pakken zij alles aan? En wat voor filmpjes maken ze eigenlijk?

Tips voor in de Klas

Dit boek is zeker heel erg toepasbaar in de klas! Want hoe pak je dat nou eigenlijk aan het maken van filmpjes? Kinderen vinden het echt heel erg leuk om te doen!

Een eerste eenvoudige aanzet kun je al doen met een kralenplank, lees er meer over.

Dit boek geeft je echt handvatten hoe je dit aan kunt pakken in de klas. Wanneer je zelf de eerste hoofdstukken onder de knie hebt. Weet ik zeker dat je dit prima in kleine kringen en tijdens creatieve blokken kunt inzetten.

 

 

 

Leave a Reply