Website Koekeloere

Geplaatst door op mrt 23, 2014 in Websites | Geen reacties
  • startpagina
  • spel 2
  • spel 3
  • spel 8
  • spel 9
  • spel 12

Elke week zitten wij trouw voor het digibord om te kijken naar een nieuwe aflevering van Moffel, Piertje en Arie! Zodoende kwamen we ook op de website van Koekeloere.

De doelgroep van de website is: 4 tot 6 jarige.

De Website

Als je naar de website van Koekeloere gaat kom je in dit scherm terecht. In het midden zie je een groot vlak. Hierop is de meest recente aflevering van Koekeloere te zien!
Ik ga nu alle spellen af. Alle spellen zijn te spelen in een fullscreenmodus door op de groene knop in de rechterhoek te klikken.

Bij de eerste opdracht in de linkerbalk kun je een eigen schilderij maken. Je hebt de beschikking over kleuren, welke allemaal worden uitgesproken, afbeeldingen die je kunt toevoegen. En letters die fonetisch worden uitgesproken. Als je klaar bent kun je het schilderij printen. Of ophangen in het museum.

Het tweede spel gaat over rekenen. Je komt in de strandwinkel van Moffel en Piertje. Arie stelt je vragen, bijvoorbeeld: “kan ik iets kopen met een driehoek erin?”. Je moet dan het voorwerp aanklikken. En betalen met een aantal muntjes uit je geldbeurs.

In het derde spel aan de linkerkant draait het om letters. Als je op de bloempot klikt dan komen de mieren er onder vandaan. Deze vormen dan een letter. Vervolgens hoor je welke letter het is. Je moet dan twee dingen aanklikken die ook met die klank beginnen.

Het vierde en laatste spel aan de linkerkant is een kleurplaat. Deze kun je zelf uitprinten en kleuren.

Alle spellen aan de linker kant van boven naar beneden heb ik nu beschreven. Ik ga nu door met de onderste balk. Op Moffel en Piertje kun je niet klikken.

Het eerste spel in de onderste balk is memory. Dit speel je gewoon door steeds 2 kaartjes om te draaien. De score wordt bijgehouden.

Het volgende spel in de onderste balk is het kijken van filmpjes met Flip. Deze zijn afkomstig uit de beeldbank. De Filmpjes zijn allemaal een keer in Koekeloere geweest.

Het derde spel in de onderste balk is het fotoboek. Hier kun je foto’s van Moffel en Piertje vinden die gemaakt zijn tijdens de opnames.

Als je op de muzieknootjes klikt kom je bij de liedjes van Koekeloere terecht. Je ziet dan een filmpje en hoort het liedje wat daarbij hoort. Deze liedjes zijn afkomstig uit Koekeloere.

Alle spellen uit de onderste balk heb ik nu beschreven. Ik ga door met de balk aan de rechterkant.

Je klikt op een van de figuren. Het figuur gaat dan kapot. Je met het weer heel maken. Je ziet steeds het figuur in beeld en moet de bouwstenen van het figuur op de goede plek zetten. Als je een figuur op de goede plek zet zie je een soort wit vlak verschijnen en hoor je een aanmoediging van moffel.

Je moet de puzzel in orde maken. Door op de losse stukjes te klikken moet je de verschillende stukjes combineren tot een grote puzzel.

Moffel gaat bewegen. Hij neemt daarna een pose aan. Op de schaduwplaatjes aan de rechterkant moet je nu aanklikken wat Moffel zijn schaduw is.

Het laatste spel bestaat uit twee delen. Deze delen bespreek na elkaar. In deze oefening gaat het om eindrijm. Je hoort steeds een woord. Dit zie je dan vervolgens ook op het bordje dat Moffel omhoog houdt. De moet nu het plaatje aanklikken wat daar op rijmt. In het andere spel gaat het om beginrijm. Je hoort steeds een woord. Dit zie je dan ook op het bordje wat Piertje omhoog houdt. Nu moet je opzoek naar het plaatje met dezelfde beginklank.

In de post van Flip kun je filmpjes zien van kinderen met Flip.
Speciaal voor docenten is er ook nog een knop. Als je op deze knop klikt kom je in het docentengedeelte van de website. Hier vind je achtergrondinformatie over Koekeloere. Maar zie je ook andere videoproducties van het Koekeloereteam.

Tip’s voor in de klas

De spelletjes op de Koekeloeresite kun je prima op het digibord spelen. Je kunt hier de fullscreenmodus gebruiken.
De activiteiten als het maken van een schilderij, memory, kijken van filmpjes, bladeren door het fotoboek en het zingen/kijken,van de liedjes, maken van een puzzel en namaken van figuren zijn activiteiten die de kinderen zonder veel uitleg kunnen doen.
De activiteiten die gaan over betalen met geld, welke klanken en letters zie je, de juiste schaduw zoeken, beginrijm en eindrijm zijn activiteiten die eerst wat meer uitleg vragen. Dit kun je goed in een kleine kring doen. Als de activiteit door de kinderen goed wordt begrepen kun je ze dit ook zelfstandig laten doen.

Mijn Mening

De website van Koekeloere bied veel mogelijkheden voor in de klas. Het is een mooie mix van leerzame activiteiten en ontspannende activiteiten. Kinderen kunnen met deze website prima zelfstandig aan de slag. Maar begeleiding is bij verschillende onderdelen wel gewenst.Ik vind het een aanrader om in een kleuterklas op een digibord te gebruiken!
Ook voor tablets heeft de site van Koekeloere een mogelijkheid om dit te gebruiken. De website wijst zichzelf hiervoor.
De website van Koekeloere is hier te vinden.

Related posts:

Leave a Reply