Van Sint naar Kerst

Geplaatst door op dec 5, 2016 in Week van de juf | Geen reacties
Van Sint naar Kerst
  • sinterkerst

Dag Sinterklaas! Hallo Kerstboom!

Afgelopen maandag toen Sinterklaas zijn hielen had gelicht gingen wij op school meteen alles opruimen van Sinterklaas. Want vanaf woensdag beginnen we voor de komende twee en een halve week met het thema kerst! De kinderen komen dinsdag in een ‘leeg’ lokaal binnen. En dan tuigen we donderdag de kerstboom op en versieren we ‘m/

De tijd tussen Sint & kerst vind ik dit jaar niet zo kort als vorig jaar. Heerlijk een klein beetje lucht tussen Sint & kerst. Even 2 dagen geen thema. Even wat rust.

Het is voor veel leerkrachten, ook voor mij, een flinke piek die er van nu tot de kerstvakantie aankomt. Er moet van alles geregeld worden. Knutselmomenten, organisatie rondom het kerstdiner en natuurlijk het hele kerstgebeuren op school. Wij doen dit jaar een kerstverhaal door de wijk. Bij verschillende ouders kun je een stukje van het kerstverhaal zien. Dit wordt door ouders en leerkrachten gedaan. Ik heb dit jaar ook een rol. En daar zal ik nog wel even voor moeten oefenen.

Wat mij in deze drukke periode altijd helpt is om lekker veel te knutselen en het gezellig te maken in de klas. En te kijken in mijn rooster wat moet ik echt doen. Het kwam nu roostertechnisch zo uit dat we de toetsen deze week doen. En dan tot de kerstvakantie herhalingsactiviteiten doen. Ik heb nu tijd. Extra tijd waarin ik voor mij en de kinderen het extra gezellig kan maken. Een tijd waarin boog bij kinderen ook iets minder gespannen mag zijn. Aan een hoop kinderen kun je ook merken dat ze op een gegeven moment toe zijn aan vakantie. Als leerkracht probeer ik dan echt activiteiten in te plannen waarbij het mogelijk is dat de boog minder gespannen kan staan. Voorlezen vinden ze mij bij in de klas helemaal geweldig, dus ik weet zeker dat ik extra ga voorlezen.

Natuurlijk is deze tijd druk en maar ik probeer ondanks de drukte te genieten van al het moois dat deze periode mij en mijn klas biedt!

 

 

 

Related posts:

Leave a Reply