Vakantie in Onderwijsland

Geplaatst door op okt 25, 2015 in Week van de juf | Geen reacties
Vakantie in Onderwijsland

zomervakantie

Ik vind mijn werk echt heel erg leuk. Het lesgeven vind ik geweldig. Ik kan echt genieten van kinderen die de sommen snappen. Of bijvoorbeeld voorlezen uit een leuk boek. Ook mijn ICT taken vind ik super. Maar als de vakantie zich aandient kan ik deze vaak goed gebruiken.

De eerste dagen van de vakantie heb ik echt nodig om bij te tanken. Ik doe vaak relaxte dingen zoals een keer iets langer een boek kunnen lezen op de bank met een flinke kop thee of een keer een middagje geocachen. Oja en meestal doe ik ook nog een poging om het huis extra op te ruimen en schoon te maken.

In de vakantie zit ik ook niet stil. Als ik eenmaal weer uitgerust ben komen de ideeën bovendrijven en ga ik een dag naar school om hier mee aan de slag te gaan. Het is zelfs zo dat mijn werkgever heeft bepaald dat ik verplicht dagen op school moet komen in bepaalde vakanties.

Wat ik doe na 3 uur

De kinderen gaan toch om 3 uur naar huis en dan ben jij toch ook vrij? Helaas is de werkelijkheid anders. Ik kijk na, bereid mijn lessen voor, voer oudergesprekken. En oja er is natuurlijk ook nog een vergadering of een overleg met een commissie waar ik in zit. En natuurlijk heb ik ook nog regelmatig overleg met de IB’er, RT’er, Cesar therapeut of de directie. Allemaal dingen die ik na 3 uur ga doen.
Oja en regelmatig hebben wij ook studiedagen. Dan zit ik op school om nieuwe dingen te leren. Deze dagen zijn de kinderen vrij maar voor mij is het geen vrije dag.

En wat dacht je van een ouderavond? Die duren meestal tot een uur of 9. En soms tot 10 uur. De volgende dag ben ik “gewoon” weer op de normale tijd, voor 8 uur ’s ochtends op school. En werk ik ook gewoon door tot een uur of 5.

ICT in de klas

Ik ben bij ons op school samen met een andere collega iCoach. We zorgen voor de draadjes en de snoetjes en dat alle computers werken. Maar we zorgen er ook voor dat ICT een middel is om tegemoet te komen aan de individuele leerbehoeften van kinderen. Of dat ze simpelweg iets overnemen, bijvoorbeeld het oefenen van de tafels of klokkijken. Hiervoor heb ik tijd voor onder schooltijd, maar regelmatig gaat er wel iets mis waardoor ik hier extra tijd aan kwijt ben. Een digibord daar dat niet werkt. Tja dan ga je toch kijken.

Ach weet je… Ik heb het mooiste beroep van de hele wereld! Vind de uren die ik werk soms veel. De overuren die we maken worden gecompenseerd in de vakantie en daar ben ik bijzonder blij mee!

Related posts:

Leave a Reply