Tafels oefenen

Geplaatst door op aug 31, 2014 in Materiaal, Websites | Geen reacties
Tafels oefenen

In groep 4 worden de tafels aangeboden. Bij ons op school worden de tafels 1, 2, 3, 4, 5 en 10 aangeboden. Omdat ik het belangrijk vind om ouders thuis ook de gelegenheid te geven om thuis te oefenen zijn hier allerlei suggesties in de vorm van apps en websites. En natuurlijk wil ik ook mijn collega’s in de rest van het land helpen om suggesties aan te dragen om tafels te leren!

Wat ik belangrijk vind is dat de app/website of het programma ook de mogelijkheid heeft om de tafels op volgorde te oefenen. Met name in het begin is dit voor kinderen erg praktisch. Daar heb ik bij mijn suggesties rekening mee gehouden.

Apps

tafelmonstersicoonTafelmonsters
In deze app kun je er zelf voor kiezen welke tafels je wilt gaan oefenen en hoeveel sommen je dan wilt gaan maken. Het is de bedoeling dat jij het monster het snoepje met het juiste antwoord geeft! In deze app worden de sommen op volgorde aangeboden. Lees meer over deze app.

Prijs: gratis
Download voor iPad
AppStore

 

icoon_ttrbTafels Trainen Full
In deze app ga je tafelsommen maken. Dit doe je door op de beestjes te tikken. Elk beestje geeft je een som. Je kunt de tafels los van elkaar oefenen maar door in diverse samenstellingen door elkaar heen. Lees meer over deze app.

Prijs: € 1,99 (iOs) 0,99 (Google play)
Download voor iPad/iPhone & Android
AppStore available_google_play

 

 

icoon_emEdu Me – De eerste tien tafels
Oefen op een grondige individuele manier de tafels. Voor elke tafel zijn er tien verschillende oefeningen. Die oplopen in moeilijkheidsgraad. In de app wordt van concreet materiaal, appels, naar abstract, cijfers, toegewerkt. Lees meer over deze app.

Prijs: € 1,99
Download voor iPad
AppStore

icoon_kids

Gynzy Kids
In de app Gynzy Kids kun je tafels oefenen! In deze app zitten diverse werkvormen waarin je de tafels kunt oefenen. Ook kan er vanuit school lesstof worden klaargezet om mee te oefenen. De leerling heeft dan een inlogaccount nodig. Maar ook zonder dit account kan er met de app gewerkt worden.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

Websites

Tafelsoefenen.eu
Op deze website is een speciaal gedeelte voor groep 4 en 5. Bij groep 4 worden alleen de tafels 1, 2, 3, 4, 5 en 10 aangeboden. Het zijn als het ware invullijsten waarbij de tafels op volgorde worden getoetst. Je kunt je antwoorden zelf nakijken.

Tafeldiploma.nl
Op deze website kun je de tafels oefenen in rijtjes. Ook kun je daar je tafeldiploma voor de tafels halen. Een mooie manier om uit te zoeken of je de tafels voldoende kent om ze in de klas op te zeggen voor het tafeldiploma. Bij het tafeldiploma wordt de tafel waarvoor je een diploma wilt halen door elkaar opgezegd.

de-tafels-oefenen.nl
Op deze website kun je op diverse manieren de tafels afzonderlijk van elkaar oefenen. Je hebt meerkeuze vragen, open vragen, vleksommen en nog veel meer verschillende oefenvormen. Zo leer je de tafels erg grondig.

TafelsOefenen.nl
Op deze website kun je tafels oefenen in de vorm van spelletjes. Het leuke aan deze website is dat er echt enorm veel spelletjes opstaan. Het nadeel is wel dat je de tafels bij de meeste spelletjes niet op volgorde kan oefenen

 

Leave a Reply