Sinterklaas Vieren Met Je Digibord & Apps

Geplaatst door op nov 4, 2016 in Digibord, Thema's | 7 Comments
Sinterklaas Vieren Met Je Digibord & Apps

Sinterklaas is in het land! Daarom ook allerlei digitale activiteiten om in de Sinterklaastijd te ondernemen. Er zijn apptips, tips voor op het digibord, we hebben een lessenserie voor de Bee Bot ontwikkeld en we hebben QR codes met spelletjes/leerzame activiteiten en prentenboeken!
Zo ben je straks ook digitaal helemaal Sintproof!

Apps over Sinterklaas

icoon_jspJop’s Sinterklaas Puzzels

In deze app ga je samen met Jop puzzels maken met als thema Sinterklaas. Lees meer over deze app.

Prijs: € 0,99

Download voor iPhone/iPad of Android
AppStore Android

 

icoon_hdsHelp de Sint

In dit spel verzamel je allerlei kado’s voor de sint. Hiervoor krijg je opdrachten, want je moet elke keer weer iets anders verzamelen. Lees er meer over.

Prijs: gratis

Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

icoon_sijSint is Jarig

In deze app vier je samen met Sinterklaas zijn verjaardag! Dat doe je door allerlei spelletjes te doen. Varierend van een sudoku tot het zoeken van verschillen. Lees alles over de app om Sint zijn verjaardag te vieren.

Prijs: € 1,99
Download voor iPad
AppStore

icoon_slsSuus & Luuk Sinterklaas

In deze taal app van Suus & Luuk ga je met het thema Sinterklaas aan de slag. Er zitten allerlei opdrachten in, echter de leerkracht/ouder/logopedist is de sturende factor in de opdrachten hij/zij moet de vragen stellen. Ik ben als leerkracht echt fan van deze taal app. Lees er alles over.

Prijs: 2,99
Download voor iPad
AppStore

Tools binnen Gynzy

 • schermafbeelding-2016-11-04-om-21-54-50
 • schermafbeelding-2016-11-04-om-21-53-13
 • schermafbeelding-2016-11-04-om-21-53-54
 • schermafbeelding-2016-11-04-om-21-54-36

Hier zal ik de tools van Gynzy bespreken. Ook zit er extra materiaal bij ter verwerking.

Getalbeeld
Binnen Gynzy is een tool en die heet getalbeeld. Binnen deze tool kun je bij opties voor het thema Sinterklaas kiezen. Het doel van de tool is als volgt: Tel het aantal objecten en koppel er het juiste aantal aan. Je kunt de tool zelf instellen naar het nivo van de leerlingen. Dit kun je instellen:

 • Aantal objecten dat je moet tellen 6, 10 of 20
 • Volgorde van de cijfers opvolgorde of door elkaar heen

Serieren
Binnen Gynzy is er een tool en die heet serieren. Binnen deze tool kun je bij opties het thema Sinterklaas kiezen. Het doel van deze tool is dat je de vragen die over het op volgorde zetten van dik – dun, hoog – laag, kort – lang en van licht – donker kunt beantwoorden. In de tool kun je instellen bij opties dat de vragen worden uitgesproken of dat je dat niet wilt.

Hier vind je allerlei werkbladen gebaseerd op deze tools van Gynzy. Download ze hier.

Memory
In Gynzy is er een tool die over memory gaat. In deze tool is het de bedoeling dat je steeds twee dezelfde plaatjes bij elkaar zoekt. Je kunt in deze tool zelf het aantal kaarten kiezen waaruit de setjes moeten worden gevonden.

Een leuke verwerkingsopdracht bij memory is zelf memory maken! In het thema Sinterklaas kan dit heel goed met kadopapier! Download de kaartjes. Koop een rol kadopapier. En knip steeds twee dezelfde plaatjes uit. Plak deze op twee kaartjes en klaar is kees!
Download de kaartjes

Veel knutselplezier!

Praatplaat
De laatste Sinterklaastool die er voor de onderbouw in Gynzy is, is de praatplaat die over Sinterklaas gaat. Deze praatplaat kun je heel goed gebruiken om het gesprek over Sinterklaas te starten.
Binnen deze praatplaat heb je de mogelijkheid om te zoomen in de plaat. Maar je kunt ook aantekeningen maken in de praatplaat.

Sinterklaasjournaal
Dagelijks heeft Gynzy de nieuwste aflevering van het Sinterklaasjournaal. Deze kun je eenvoudig openen binnen de Gynzysoftware.
Ook kun je afleveringen selecteren die je wil gaan kijken.

Lessen over Sinterklaas

Binnen Gynzy heb ik een aantal lessen gemaakt met als thema Sinterklaas. Bij het openen van de les in de Gynzy software krijg je een uitleg over de les. Ook staat er beschreven aan welk kerndoel er gewerkt wordt.

Les woordenschat. Er worden de volgende clusters aangeboden

 • Sinterklaas
 • Zwarte Piet
 • De Stomboot
 • De lekkerlnijen

Download

Les rijmen: Ook met Sint en Piet zijn leuke rijmactiviteiten te doen. In deze les ga je daar mee aan de slag Download

Les: woordenklappen: Samen met Sint en Piet ga je woorden opdelen in klankgroepen Download

Les Patronen: In deze les ga je aan de slag met het leggen van patronen in het thema van Sint en Piet Download

Les Matrixen: In deze les ga je aan de slag met het invullen van verschillende matrixen natuurlijk in het thema van Sint & Piet Download

Sinterklaasles 2.0 gemaakt door Gynzy download ‘m.

Aftelkalender: Lees alles over de aftelkalenders van Gynzy!

Bee Bot en Sinterklaas

schermafbeelding-2016-11-13-om-09-55-16Ook voor de Bee Bot maakte we materiaal wat je rond het thema Sinterklaas kunt gebruiken.

We maakte een lessenserie van 5 lessen waarin je allerlei vaardigheden leert met de Bee Bot. Zo leer je de Bee Bot vooruit en achteruit programmeren. Leer je hoe de Bee Bot een draai naar links of naar rechts moet maken. Er zitten bij deze lessenserie ook opdrachtkaarten zodat kinderen zelfstandig met de Bee Bot kunnen werken. Lees er alles over en download de lessenserie.

QR Codes en Sinterklaas

icoon_qr

QR codes zijn een soort streepjescodes waar je een filmpje of activiteit achter kunt zetten! Deze streepjescode lees je met een speciale QR code reader.

Achter de QR codes voor Sinterklaas zitten allerlei leuke leerzame activiteiten verstopt zoals het tellen van pepernoten, memory en woordenschat!

Ook hebben we voorleesverhalen achter de QR codes gezet.

Lees er alles over en download de QR codes.

Materiaal voor naast je digibord of iPad

We hebben ook materiaal voor naast je digibord of iPad gemaakt wat geïnspireerd is op het digitale materiaal! Hierbij kun je denken aan knijpkaarten, kleikaarten en nog veel meer! We beschrijven het hier onder.

Kleikaarten
Kleikaarten zijn kaarten waarop een plaatje en een woord staat afgebeeld. Alleen er ontbreekt een letter. Door de kaart te lamineren kunnen kinderen de letter kleien. Natuurlijk kun je de letter ook met een whiteboard stift erop schrijven. Download de kaarten.

Knijpkaarten
In deze knijpkaarten ga je aan de slag met het lezen van woorden die bij plaatjes passen. Download de kaarten en schilder knijpers in de kleuren die je nodig hebt. Download deze kaarten.

Woordkaarten
Er zijn weer verschillende woordkaarten gemaakt over het thema Sinterklaas! Deze kan je downloaden en gebruiken voor bijvoorbeeld woordenschat. Download de kaarten.

Werkbladen
We hebben ook diverse werkbladen gemaakt waarbij kinderen de eerste letter van het plaatje moeten stempelen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de eerste letter te laten schrijven. Download de werkbladen.
De andere set met werkbladen zijn werkbladen waarbij je het hele woord moet stempelen. Je kunt hier de woordkaarten voor gebruiken zodat kinderen een voorbeeld hebben. Download de werkbladen.

Werkbladen Serieren
We hebben diverse werkbladen gemaakt om te oefenen met serieren. Je kunt de begrippen licht – donker, dik – dun, lang – kort en hoog – laag oefenen. Download de werkbladen.

Related posts:

7 Comments

 1. ⋆ Lettermemory Sinterklaas & Linkfeestje ⋆
  10 november 2014

  […] Kleutersdigitaal – Sinterklaas op je digibord, aftelkalender voor op je digibord, apps & materiaal op papier bij ap… […]

  Reply
 2. Thema Sinterklaas - een linkfeestje (met gratis download) - Lespakket - thema's, lesideeën en informatie - onderwijs aan kleuters
  10 november 2014

  […] Kleutersdigitaal – Sinterklaas op je digibord, aftelkalender voor op je digibord, apps & materiaal op papier bij ap… […]

  Reply
 3. Linkfeestje 'Sinterklaas' - Juf Inger
  10 november 2014

  […] kleutersdigitaal.nl is een verzameling apps en digibordlessen te vinden op de pagina Sinterklaas vieren op de je digibord & apps. Verder is er een lessenserie bedacht bij de Bee Bot. Dit is een programmeerbare robot voor het […]

  Reply
 4. Gooi-een-sinterklaasverhaal - juf Anja-Juf Anja
  10 november 2014

  […] sinterklaas dobbelspel hoogst/laagst – Lesmateriaal van Miranda: Sinterklaas digitaal spel – Kleutersdigitaal:  Sinterklaas op het digibord (aftelkalender, apps) – Kleutersdigitaal: Sinterklaas en de Bee Bot programmeerbare robot – Jessi.nl: Lettermemory […]

  Reply
 5. Poppenkastverhaal sint: 'de muzieknootjes'-Juf Anja
  10 november 2014

  […] sinterklaas dobbelspel hoogst/laagst – Lesmateriaal van Miranda: Sinterklaas digitaal spel – Kleutersdigitaal:  Sinterklaas op het digibord (aftelkalender, apps) – Kleutersdigitaal: Sinterklaas en de Bee Bot programmeerbare robot – Jessi.nl: Lettermemory […]

  Reply
 6. Tel de pepernoten in de zak van Piet - Juf Inger
  10 november 2014

  […] Kleutersdigitaal – Sinterklaas op je digibord, aftelkalender voor op je digibord, apps & materiaal op papier bij ap… […]

  Reply
 7. Teken de pepernoten in de zak van Piet - Juf Inger
  10 november 2014

  […] Kleutersdigitaal – Sinterklaas op je digibord, aftelkalender voor op je digibord, apps & materiaal op papier bij ap… […]

  Reply

Leave a Reply