• tv01
  • tv02
  • tv03
  • tv04
  • tv05

Ontdek de vakantiewereld

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als je de app start krijg je een vliegveld te zien. Dit is het vliegveld van de vakantiebestemming! Op de vakantiebestemming kun je naar allerlei dingen toe. Zo kun je naar het strand, een hotel, een eiland, een huisjespark, een winkel en nog veel meer! Overal waar je op tikt komen acties. Zo kun je bijvoorbeeld mensen op het strand laten zonnen, of in de winkel rond gaan om te shoppen!

In de app valt van alles te ontdekken rondom de vakantie.

Tips voor in de klas

Deze app kun je heel goed gebruiken in de kleine kring. Kies een situatie uit, uit de app. En stel aan kinderen vragen met wie, wat, waar, wanneer, waarom of hoe. Als je bijvoorbeeld een mannetje op het terras ziet zitten dan kun je vragen waarom heeft deze meneer een zonnebril of? Of je hebt het in de kring over de meneer met de zonnebril en vraagt wanneer het kind zelf een zonnebril droeg. Bij deze activiteit is de leerkracht belangrijk om de activiteit te sturen. Ontdek samen de verschillende plekken. En stel wie, wat, hoe, waar, waarom en wanneer vragen aan de kinderen.
Probeer de transfair te leggen naar hun eigen ervaringen met betrekking tot vakantie.

Leg de iPad eens in de huishoek. En laat kinderen daar Toca vacation ontdekken. Stimuleer ze om alles in Toca vacation te ontdekken. En wellicht worden er dingen nagespeeld uit de app!

Wat leer je van deze App?

Van deze app kun je van alles leren over de vakantie. En verder… Kun je vooral heerlijk spelen!

Wanneer je als leerkracht meedoet kun je aan de volgende kerndoelen werken:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Mijn Mening

Ik vind dit weer een prachtig vormgegeven app van Toca Boca. Het komt toe aan de behoefte van jonge kinderen om te spelen in een vakantie omgeving. Waar van alles gedaan kan worden rondom het thema vakantie. En waar jij ook kunt doen wat je zelf bedacht hebt om met de mensen te doen.

De app is mooi vorm gegeven en alles in deze app bestaat uit mooie kleuren. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere aankopen meer te doen. Ook is er geen reclame in deze app.

Een mooie app om tijdens het thema vakantie te gebruiken waar kinderen zelfstandig mee kunnen spelen maar die je ook goed in de kleine kring kunt gebruiken.

 

    Leave a Reply