• draak01
  • draak02
  • draak03

Bewaak de schat van de draak!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als de app start kun je vier spellen spelen met de draak! Deze vier spellen zijn:

  • Vuurspuwen: Iemand wil de schat stelen! Hou de dief tegen voor dat de schat weg is. Raak de draak aan en dan gaat de draak vuurspuwen. In totaal heb je drie levens. Als iemand de schat gestolen heeft dan is er een leven weg.
  • Steel de schat: Je wilt de schat gaan stelen! Pak de schatkist af, maar doe het voorzichtig want de draak mag niet wakker worden! Zorg dat de haak om de kist zit en haal dan de kist rustig omhoog.
  • Vliegen: Er zijn 5 munten uit de schatkist verdwenen. Haal ze terug binnen de tijd! Je hebt weer drie levens. Raak de draak meerdere keren aan om hem hoog of laat te laten vliegen.
  • Schatkist: De schat is leeg! De kabouters helpen je mee met vullen. Pak 5 munten binnen de tijd. Je hebt drie levens. Zowel links als rechts komen er handen achter stenen tevoorschijn. Klik op de handjes met de munten.

Tips voor in de Klas

Dit is een app waar kinderen plezier aan kunnen beleven. Gebruik deze app bijvoorbeeld bij het thema sprookjes! Kinderen zullen het geweldig vinden om er samen mee te spelen.

Misschien kun je bij de gymles het spel Vos, vos kom uit je hol omtoveren tot draak draak kom uit je hol? De draak zit dan onder een kleed en moet de schat bewaken. Wanneer het kleed van de draak af gaat moet de draak om de mat blijven lopen rond zijn/haar schat. De andere kinderen mogen dan een goudstuk (is bijvoorbeeld een blokje) stelen! Maar als je getikt wordt moet je het blokje terug geven!

Wat leer je van deze App?

Kinderen oefenen met deze app hun oog – hand coördinatie Verder is het zo dat kinderen door te werken met deze app aan hun concentratie kunnen werken.

Mijn Mening

Ik vind dit een gave stoere app voor kleuters. Maar ook kinderen in groep 3 en 4 zullen de spelletjes met de draak leuk vinden om te doen.

De navigatie binnen de spelletjes is gemakkelijk te begrijpen. En je weet snel wat je moet gaan doen. Een prettige stem verteld je dit ook.

De app ziet er grafisch super mooi uit. Enig minpuntje vind ik dat de app vrij zwaar is, en daarom af en toe moet laden. Misschien kan hier in een update iets mee gedaan worden?

Ik vind dit een mooie app die past bij het thema sprookjes!

Een filmpje van de app

Leave a Reply