• ass01
  • ass02
  • ass03
  • ass04
  • ass05

Organiseer samen met Assepoester een theekransje

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als de app testart is kom je in het hoofdmenu. Je gaat samen met Assepoester een theekransje organiseren op het kasteel! Als de app gestart is kun je kiezen uit 4 spelletjes. Je kunt deze afzonderlijk van elkaar spelen maar je kunt er ook voor kiezen om ze achter elkaar te spelen. Als je ze achter elkaar wilt spelen dan moet je naar ‘Start spel’ gaan en dan worden alle 4 de spelletjes achter elkaar gespeeld.

De vier spelletjes zijn:

  • Zingen: Assepoester vindt zingen leuk en ze zou het erg leuk vinden wanneer jij een lied voor haar maakt. Je kunt op de trommel, dwarsfluiten en vogels spelen. Zo maak je muziek. Je kunt je eigen muziek opnemen en het daarna ook nog beluisteren.
  • Het muiltje: Assepoester draagt muiltjes. Dus daarom mag jij die versieren. Je kunt een eigen kleur kiezen en ze daarna versieren met edelstenen. Als je klaar bent kun je zien hoe de muiltjes bij Assepoester staan. Je kunt er ook een foto van maken.
  • Vlechten: In dit spel heb je eigenlijk 3 spellen. Help Assepoester met het vlechten van haar haar. Let op de tijd! Want anders komt Assepoester te laat op het theekransje. Je krijgt twee keer een tip welke kant het haar op moet. Daarna moet je zelf vlechten. Als je klaar bent laat je de vlechten zien en mag je Assepoester ook nog opmaken! Als je klaar bent kun je hier ook nog foto’s van maken.
  • Het theekransje: Je mag de tafel gaan dekken voor het theekransje. Op 9 plekken op de tafel mag je iets neerzetten. De stem van de Sprookjesboom helpt je met suggesties als: “Vergeet de thee niet” of “Wat denk je van een kaars op tafel, voor de sfeer”. Luister er goed naar.

Tips voor in de Klas

Dit is een app waar kinderen plezier aan kunnen beleven. Gebruik deze app bijvoorbeeld bij het thema sprookjes! Kinderen zullen het geweldig vinden om er samen mee te spelen.

Laat kinderen ook eens een theekransje in de klas organiseren!

Wat leer je van deze App?

Kinderen kunnen met deze app vooral heel creatief bezig zijn. Verder is het zo dat kinderen door te werken met deze app aan hun concentratie kunnen werken.

Mijn Mening

Ik vind dit een leuke app voor kleuters die erg van prinsessen houden. De stem van de app is erg vriendelijk en helpt je door het spel heen.

De spelletjes in de app zijn voor kinderen leuk om te doen. Het is leuk om de spelletjes achter elkaar te doen. Enige wat soms irritant kan zijn is dat je soms even moet wachten tot een activiteit geladen is. Het is namelijk een vrij zware app. Misschien kan hier nog iets aan gedaan worden?

Maar verder is dit een prima app voor het thema sprookjes!

Een filmpje van de app

Leave a Reply