Oefen met splitsen

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

De App

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als ik de app start krijg ik een startscherm te zien. Hierin heb ik een aantal mogelijkheden:

Icoontje met paars poppetje
Wanneer ik op dit icoontje druk krijg ik een aantal instellingen te zien. Ik kan instellen of ik geluid wil horen, hoeveel opdrachten kinderen per sessie maken, 10, 15, 20 of 25. En of je een pop up wilt hebben in je scherm.

Alle groene icoontjes
Hier kun je de splitsingen gaan oefenen. Je kunt kiezen uit:

 • Splitsingen tot 10
 • Splitsen tot 15
 • Splitsen tot 20
 • Splitsingen tot 30
 • En splitsingen tot 50

Wanneer ik een opdracht kies krijg ik een splitspaal te zien. Ik zie bovenin een getal staan, bijvoorbeeld de 9. Aan de ene kant van de splits paal staat 2. En aan de andere kant staat een leeg vakje. Onder de splitspaal zie ik 4 getallen staan, 1, 5, 7 en 0. Nu moet ik het getal aantikken wat op de lege plek moet komen. Meteen na het beantwoorden van de vraag krijg ik de volgende vraag. Onderin zie ik als ik een vraag goed heb een vinkje, en als ik een vraag fout heb een kruisje. Als ik alle vragen heb beantwoord dan krijg ik en einde scherm te zien. Hierin zie ik hoeveel vragen ik goed en hoeveel vragen ik fout heb gemaakt. Ik kan dan weer terug naar het startscherm.

Oranje icoontje met de C
Hier kun je meer informatie krijgen over de maker van de app.

Tips voor in de Klas

Deze app is echt perfect voor kinderen in groep 3 en 4 die bezig zijn met splitsen. Ik heb deze app in een circuitvorm gebruikt. Elk onderdeel van het circuit had iets met splitsen te maken. Elk kind had tijdens het oefenen een eigen iPad waarop ze konden spelen. De activiteiten tijdens mijn circuit waren:

 • Verliefde harten memory
 • Verliefde harten op het digibord via Gynzy
 • Splitsen via de app splits op de iPad
 • Realistische splitssituaties onder leiding van de leerkracht

Deze app kun je ook goed ‘los’ gebruiken. Dus voor kinderen die hier extra mee willen/moeten oefenen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Met als speerpunt, het automatiseren van de splitsingen.

Mijn Mening

Ik vind dit een prima eenvoudige app waarbij de app precies doet wat ie moet doen, kinderen de splitsingen leren. Ik vind het prettig dat je in de app zelf kunt aangeven tot welk getal je wilt gaan splitsen. Zo kun je precies voor elke leerling instellen wat op dat moment belangrijk is voor hen.

Fijn dat je bij de instellingen zelf kunt instellen hoeveel vragen er per sessie gemaakt moeten worden.

Er zit een klein beetje reclame in. Dit vind ik verder niet storend. En levert ook weinig hinder op. Op deze manier is de app voor iedereen bereikbaar. Wat ik ook prettig vind is dat de app voor meerdere devices bruikbaar is.

Deze app is echt een waardevolle aanvulling voor je app collectie voor groep 3 en 4!

  Leave a Reply