Oefen spelling met Gerrit volgens Taal Actief

Leeftijd: 7 – 9 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPad & Android
AppStoreAndroid

 

De App

Zoals de naam van de app al zegt deze app gaat over spelling. En dan past deze app precies bij de methode Taal Actief. Maar ook zonder dat je de methode Taal Actief gebruikt kun je natuurlijk wel met deze app oefenen. In deze app begin je met het aanmaken van je profiel. Je kiest een plaatje, en stelt je eigen naam in.

Vervolgens zie je een voorbeeldwoord staan. Een voorbeeld hiervan is het woord “vlag”. Onderin bij de pomp zie je een heleboel letters en klankgroepen staan. Hiervan moet jij woorden maken. In dit geval moet je woorden maken met een v aan het begin. Als je 5 woorden maakt met een v aan het begin krijg je extra punten, want voor elk woord krijg je punten. Wanneer je een woord op het woordplankje hebt gelegd schuif je deze naar rechts. Gerrit kan er zo op staan. De stapel wordt steeds hoger als jij meer woorden legt! Zo kan Gerrit bij de worst komen.
Wanneer je niet meer genoeg letters hebt om woorden te maken druk je op de pomp en komen er nieuwe letters!

Als je dit gelukt is om 5 woorden met een bepaald spellingprobleem te maken krijg je het volgende spellingprobleem aangeboden waarmee je woorden mag gaan maken. Dit spellingprobleem staat uitgeschreven. En je kunt het je ook laten voorlezen.

Wanneer je een goed woord legt wordt dit woord groen, wanneer je een fout woord maakt wordt dit woord rood.

Door op het lampje te drukken krijg je een spellinghulpje te zien. Dit kan je helpen om meer woorden te maken.

Je kunt in deze app meerdere spelers aanmaken. Door op je eigen plaatje te klikken kun je wisselen van speler. Door op de beker te klikken kun je zien hoeveel sterren en medailles je behaald hebt. Sterren behaal je door op de juiste manier woorden te maken. En medailles haal je door vijf goede woorden bij een spellingsprobleem te maken.

Tips voor Thuis

Dit is echt een app die je prima thuis kunt inzetten om samen met je kind de spellingthema’s te herhalen. Als je deze app thuis gaat inzetten zou ik je aanraden om dat pas te doen halverwege groep 4. Een aantal spellingsproblemen zijn dan al aanbod gekomen. Ga vooral samen met uw kind voor de tablet zitten en zoek samen naar woorden. Laat uw kind vertellen waarom een woord op een bepaalde manier gespeld moet worden. Geef uw kind tips als het niet lukt om een woord te bedenken.

Echt een app om samen te spelen, en natuurlijk na verloop van tijd kan uw kind de app ook zelfstandig spelen!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app

Kerndoel 11
De leerlingen leren een aantal taalkundige principes en regels. Zij kunnen in een zin het onderwerp, het werkwoordelijk gezegde en delen van dat gezegde onderscheiden. De leerlingen kennen:

  • Regels voor het spellen van werkwoorden
  • Regels voor het spellen van andere woorden dan werkwoorden

Mijn Mening

Ik vind dit een app die naadloos aansluit bij de methode van Taal Actief. In deze app worden precies dezelfde spellingproblemen aangeboden als in de klas.

Wat ik nog wel prettig zou vinden is als je de spellingcategorieën zou kunnen kiezen waar je mee wilt gaan werken. Dan zou de app voor nog meer kinderen geschikt zijn.

Ik vind het handig dat je op je eigen naam kunt spelen met deze app. Kinderen kunnen zo hun eigen score thuis goed bijhouden. Thuis kun je er dan als ouder ook met je kind over praten. En voor sommige kinderen is het wedstrijdelement leuk!

De navigatie binnen de app is eenvoudig en wordt door kinderen gemakkelijk begrepen.

Wanneer je de app eenmaal hebt aangeschaft hoef je geen in app aankopen te doen. Je hebt ook geen reclame in deze app wat ik erg prettig vind.

Ik vind dit echt een hele goed app voor thuis om met spelling te oefenen voor kinderen die in groep 4 of 5 zitten!

 

Leave a Reply